Czy można się jakoś uziemić?

Wymiana wykładziny na wełniany dywan oraz sweterków na kaszmirowe niestety nie wchodzi w grę...
Poratujecie radą?

jeśli to nieodpowiedni dział to proszę o przeniesienie
Serio to właśnie tak robiędalmatyn pisze:Opcjonalnie przed podejściem do sprzętu możesz rozładować się o metalową futrynę lub kaloryfer![]()
Nie no... zdaję sobie sprawę, że jest to wina sztucznych domieszek w ubraniach, wykładzinach, kapach.dalmatyn pisze:Czasem szuranie nogami (kapciami) generuje ładunki statyczne. Spróbuj na bosaka. Może masz za sucho w domu?
Na czym siedzisz (łóżko/sofa/fotel a na nim koc/kapa?) zanim podejdziesz do sprzętu?
hmm... jeśli to może pomóc to spróbuję nawilżyćdalmatyn pisze:Może masz za sucho w domu?
Ja zauwazylem ze pradzik skacze czesciej gdy jestem zestresowany- naprawde, nie zartuje!Reymont pisze:Mam pewien problem. Otóż często gdy chcę podgłośnić lub ogólnie coś tam przełączyć przy sprzęcie to przeskakuje prądzik. Raz, że jest to nieprzyjemne, dwa obawiam się, że nie jest bez wpływu na moje klocki...
Czy można się jakoś uziemić?![]()
Wymiana wykładziny na wełniany dywan oraz sweterków na kaszmirowe niestety nie wchodzi w grę...
Poratujecie radą?