@zbyszek1982 - widzę w stopce że masz Thorensa ze SME. Możesz coś o tym napisać? Ja w tej chwili mam też Thorensa TD 320 i jest w warsztacie w celu upgrade polegającego na wymianie ramienia na SME improved oraz ogólnego odnowienia. Używam w tej chwili Regę Planar 3. Po powrocie Thorensa którys z nich będzie wystawiony na sprzedaż. Jak myślisz - który lepiej sobie zostawić?
Jakiego Rotela używasz? Też miałem końcówkę RB 1070, ale jakoś mi nie odpowiadała pomimo bardzo wysokiego DF. Sprzedałem.
A u mnie amplituner ROTEL RX-402 pogonił amplitunera PHILIPSA 683 z chaupy
...myślałem że Fhilipek ma u mnie zagwarantowane... A jednak wypadł do ciemni
A to przez przypadek, nabyłem ROTELKa okazyjnie , tak na działkę, bo radio ma i ładny i w drewnie , czarny cygan... i wogóle... No i zagrał z gramfonem....
O to coś więcej...
Tylko skubany nie chce sie do szafki zmieścić
Nogą docisne.
Na końcu moje nieszczęścia... Kolumny, słabe ale przy Rotelku ruszyły dupy i zrobiło się napeawdę vintage. Jeszcze tak mi vinyl nie zagrał....
Tak se leże, browarek, i banan mi ze słoneczka nie schodzi... Może to ta wkładka Empire 4000 sie z Rotelem zgrała a to coś więcej, nie wiem...
Stary jestem i cieszą drobne zmiany,
za drobne...
Załączniki
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
jak nie wiesz to te pioneerki do mnie:) będą pasowały!
Tak, to KEF 107 reference. Flagowa konstrukcja firmy z 1986 roku. Realne pasmo 18 Hz - 22Khz. Potrafią przewrócić płuca na drugą strone bez grama dudnienia. Wiem o dwóch zestawach w Polsce. Pewnie jest wiecej ale nie słyszałem.
Zgadzam się, ja używałem go tylko do FM. Lepszy u mnie był tylko REVOX A-76, który potrafił wydobyć z nadawanej muzyki niesamowity dźwięk (oczywiście dawno temu jak jeszcze nie lecieli z playlist w MP3).
przytargane w niedzielę z Wejherowa ATL HD 310 bardzo się polubiły z SABĄ MI215 , sam jestem ciekaw jak zagrają z Luxmanem L-210
naturalna koleją rzeczy JBL Studio 190 zostały przesunięte do sekcji mediów wyłącznie cyfrowych
Marek, bardzo dziękuję za Twój czas i gościnność - gdyby nie konieczność szybkiego powrotu do Warszawy z chęcią jeszcze bym pozachwycał się Twoim torem muzycznym (miałem przyjemność podziwiać naocznie i nausznie jedno z dzieł Pawła...) i przyswoił ciut więcej Twojej wiedzy
skrzynki wymagają delikatnej kosmetyki, standy też wkrótce będą czarne, może wtedy małżonka spojrzy bardziej przychylnym okiem
Załączniki
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)