Innymi słowy tego Zen Phono nabyłem też. Szykuje się długa noc bo jakbym nowe płyty dostal
Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- mrz
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Spytałem na forum o nowego preampa i skończyło się na tym że czekam w kolejce na dzieło kolegi Wydry, które pewnie kupię i jakoś mi wyszło dodatkowo, że przecież drugi system składam do pracy, to zawsze mieć lepiej dwa przedwzmacniacze, co nie?
Innymi słowy tego Zen Phono nabyłem też. Szykuje się długa noc bo jakbym nowe płyty dostal
wiedziałem że w tym przedziale cenowym są duże skoki in plus jak dobrze trafić (miałem Arta) ale aż takiego się nie spodziewałem... jest pięknie.
Główny tor: Luxman PD-291+ AKAI AM-2400 + IFI Zen Phono + AKAI GX 725D + Chario Syntar 200
W pracy: Akai AP-B20 + Infinity RS 10b
W pracy: Akai AP-B20 + Infinity RS 10b
- Biogon
- Gramofon: składak
no Thorensy też były
-
zbyszek1982
- gravediggie
- Gramofon: JVC & Schneider
JVC JL-A1|Shure M75|MMCF10|Dual CV 6020|Canton Karat 920
Milijon kabli..
Milijon kabli..
- Biogon
- Gramofon: składak
Fakt! Sorry, zagalopowałem się
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Kuba, jest trochę dobrych idlerów jak cała seria EMT z flagowym 930 ale faktycznie ceny trochę inne.
Faktem jest, że takie dyskusje o wyższości nad wyższością trwały w diamentowej erze gramofonów co spowodowało wysyp tak wspaniałych konstrukcji. Również wtedy marketing odgrywał sporą rolę jak i koszty produkcji ale na szczęście nie w takim stopniu jak obecnie. Ważniejszy był wysoki poziom parametrów technicznych jak i wizualnych. Dzięki temu powstało tak wiele arcydzieł, którymi można się cieszyć do dzisiaj. Obecnie powstające gramofony, które próbują się zbliżyć do tych z epoki ale koszt ich wytworzenia w ilościach detalicznych przez manufaktury jest poza zasięgiem większości fanów czarnego krążka. Mimo iż miałem do czynienia z dużą ilością różnych gramofonów nie byłbym w stanie jednoznacznie ocenić, który z nich jest tym naj. Zbyt wiele czynników się na to składa i prosta analiza nie może mieć tu miejsca. Wiem jednak jedno, jest jeszcze wiele gramofonów, które chciałbym by trafiły do mnie choć na jakiś czas a może i na stałe
AKTUALNE OGŁOSZENIA - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- Myszor
- Gramofon: PD-300
To mnie zastanawia. Idlery wyglądają na najprostsze a są najdroższe. Ot kółko się kręci poniędzy silnikiem i talerzem.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Nie zwykłe kółko lecz magiczne
AKTUALNE OGŁOSZENIA - pierwszy post
-
ISOPHON
Miałem TD 135 i prawie nowego (nieużywanego) TD 184.Napędy i silniki sa identyczne jak w TD 124.Róznica to chassis i talerze (pomijam kwestie ramion).Hmm..wolę 1019 i 1229 DUALA.Tam jest pasek i idler, trochę coś innego, ale sam napęd też świetny.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
OK, nie zerkałem na audio-heritage, a wierzę że te dane są prawdziwe.
Też JIS. Więc 60 vs 63
Wszystkie inaczej grają.
I właśnie na tym polega problem, żeby przy tak prostym patencie wykręcić lepsze parametry/pozbyć się minusów.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Jest coś fajnego w idlerach, nawet tych tanich i pospolitych.
Ja właśnie przeinwestowałem swojego lenco
Ja właśnie przeinwestowałem swojego lenco
-
ISOPHON
LENCO L-75 dobrze zrobione jest super tylko to "kółeczko" od audiosilente jest piękne ale odbiega konstrukcją od oryginału.Nie na darmo w oryginale jest stożkowa "oponka".Ktoś nad tym myślał w przeciwieństwie do audiosilente
Trza było kupić od ruska jest praktycznie takie samo jak oryginał.
Trza było kupić od ruska jest praktycznie takie samo jak oryginał.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2020, 21:54 przez ISOPHON, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Na grubym i nie dotartym kapciu faktycznie kołysanie wzrosło, ale na cienkim oringu jest dobrze. Odrzuciły mnie mieszane opinie o tej rosyjskiej wersji. Ktoś tam się skarżył, że szybko twardnieje. Oczywiście taką propagandę sieje też Audiosilente
ale czytałem to gdzieś indziej jeszcze. Jak będzie problem z kapciem, to się wymieni, felga już jest 
-
tomasz_pianista
Ja miałem od audiosilente i złego słowa nie powiem. W Lenco przejechałem na tym tysiące godzin, teraz z kolei mam do Garrarda 401.
Bardzo porządnie wykonane. Problem jest tylko jak się zdejmie 0-ring, bardzo trudno jest je później wycentrować.
Moje Lenco po instalacji kółka było właściwie bezgłośne, Garrard z resztą tak samo (wymieniłem też łożyska z brązu, dolne jest z POM)
Bardzo porządnie wykonane. Problem jest tylko jak się zdejmie 0-ring, bardzo trudno jest je później wycentrować.
Moje Lenco po instalacji kółka było właściwie bezgłośne, Garrard z resztą tak samo (wymieniłem też łożyska z brązu, dolne jest z POM)
- koscidogitary