Domyślam się Wojtku, ale z racji tematyki forum pozwoliłem sobie zawęzić krąg rozważań.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
Te JBLe naprawdę zacne, ale ilekroć widzę te dziwolągi z trąbami na górze, to się zastanawiam jak to możliwe, że audiofile mogą być jednocześnie az tak pozbawieni wyczucia estetycznego.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Obywatel pisze: zastanawiam jak to możliwe, że audiofile mogą być jednocześnie az tak pozbawieni wyczucia estetycznego.
Nie to ładne co ładne ale co się komu podoba. Są gusta i gustliki. Ja na przykład wolę popatrzeć na Avantgarde Acoustic niż na coś takiego
lub takiego
aural-pleasure-kolumny-glosnikowe-hi-fi-2x__660x440.jpeg.jpg (10.5 KiB) Przejrzano 1079 razy
Przy czym te ostatnie kosztują chyba coś kole 200 000 Euro. Jakbym patrzył na Barba Papę albo raczej Barba Papiątko.
Sprawdziłem ceny D&W Aural Pleasure
Te pierwsze wyglądają trochę tak, jakby projektował je Pablo Picasso lub Salvador Dali (niewykluczone, że właśnie awangardowe malarstwo z zeszłego stulecia zainspirowało projektanta). Jak brzmią, tego nie wiem, ale wygląd! Może pasowałyby, gdyby ktoś urządził cały pokój odsłuchowy w takim stylu. Do siedzenia kanapa a la Dali, szafka na płyty w stylu "Płonącej żyrafy"... i mogłyby być.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Salvadora uwielbiam ale czy byłbym w stanie wytrzymać we wnętrzu urządzonym w jego stylu? Szczerze wątpię. A te wynalazki być może faktycznie tam by pasowały.
Tak, nawet przyszło mi teraz do głowy, że ten model kolumn (pierwszy od góry) powinien nosić nazwę "The Burning Giraffe". Nawet trochę przypomina tę postać z pierwszego planu na obrazie.
Załączniki
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.