Mój warsztat ŁDŁ Elektronika

Wszystko razem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kaf

Re: Mój warsztat ŁDŁ Elektronika

Post autor: kaf »

Szkoda że z filmu wynika że autor słabo się przygotował do rozmowy.... Warto to poprawić.
Zestaw 1: Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Miida M 6000 P + AT 20 SLa, Pylon Opal 20
Zestaw 2: Siemens 777 Series, , Revox A77, Philips CD 303, Radmor LS 10
Awatar użytkownika
ŁDŁ
Kontakt:

Post autor: ŁDŁ »

kaf pisze:
31 gru 2025, 08:01
Szkoda że z filmu wynika że autor słabo się przygotował do rozmowy.... Warto to poprawić.
Jeśli czas pozwoli to będziemy poprawiać. Z taką tematyką jest problem bo bardzo szeroka, trzeba by to dzielić i przygotować się do konkretnego wątku by uniknąć błądzenia myślami. Masz jakieś pomysły co można by poruszyć? Tylko takie kierowane dla laika bo fachowiec to i tak wszystko wie.
Łukasz Długosz
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio https://www.facebook.com/ldlelektronika
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Awatar użytkownika
kaf

Post autor: kaf »

Warto byłoby poruszyć aspekty praktyczne związane z prowadzeniem serwisu. By ludzie mieli pojęcie, że to praca jak każda inna i diametralnie różni się od tego, że "ziutek za flaszkę" mi naprawi wzmacniacz. Skąd się biorą ceny, terminy oczekiwania, jakie są zalety i wady takiej działalności. Wiele osób sobie myśli że to wymarzone zajęcie, bo sobie coś lutujesz, kręcisz filmy na YT i kasa sama leci.

A potem przychodzi taki ze wzmacniaczem wartym 200 zł i słyszy 500 zł za naprawę i wyzywa od niepoważnych ludzi "bo kazek mi to naprawi za cenę części".
Zestaw 1: Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Miida M 6000 P + AT 20 SLa, Pylon Opal 20
Zestaw 2: Siemens 777 Series, , Revox A77, Philips CD 303, Radmor LS 10
ODPOWIEDZ