Po pierwsze stoją za blisko siebie. Żeby dobrze słyszeć w ''stereo'' głośniki muszą być rozstawione szerzej niż tylko szerokość gramofonu. Więc szerzej albo sprzedaj jeden głośnik bo i tak nie będzie różnicy w dźwięku
Po drugie te głośniki się tam ''duszą'' Nie powinno się stawiać głośników na półkach, no chyba że to jakieś monitory bliskiego pola. Zainwestuj w podstawki pod głośniki i daj im pooddychać!
Po trzecie nawet gdy głośniki będą stały na standach to musisz zadbać o to by ustawiać je w miarę symetrycznie. Chodzi mi o symetrię pokoju. U Ciebie ten skos po prawej stronie to encyklopedyczny przykład tego jak nie powinno się rozmieszczać głośników.
Uwierz mi ze akustyka pokoju to bardzo ważna rzecz. Dla mnie to 60% sukcesu. Słuchałem/miałem w życiu naprawdę drogie zestawy które wykładały się tylko ze względu na zjebaną akustykę pomieszczenia i słyszałem też budżetowe zestawy które przy odrobinie wysiłku dopiero rozwijały skrzydła.
Ja wiem że takie ustawienie nie zawsze jest możliwe, że czasami są inne priorytety ale jeśli masz możliwość to spróbuj bo to nic nie kosztuje. Jeśli nie wyjdzie to przynajmniej będziesz miał świadomość że nie zrobiłeś tego po najmniejszej linii oporu.
Życzę sukcesów i pozdrawiam