Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- Winters
Powiedz mi tylko, że widziałeś to w innych ofertach oprócz pary, która była na tablicy.pl, bo to właśnie moje 

DIOMEDES KATO
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tak, w innych. Nie mam nic Wharfedale, ale ogółem "znam temat".
Na Twoje szczęście, jak widać.
Nie były drogie.
Pamiętam to ogłoszenie. Proponowałem je chyba nawet jakiemuś forumowiczowi parę miesięcy temu, ale nie skorzystał.Winters pisze:oprócz pary, która była na tablicy.pl, bo to właśnie moje
Na Twoje szczęście, jak widać.
Nie były drogie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- vinylpiotrek
- Winters
To działa w stereo, czy to radio nie ma takiej możliwości?
DIOMEDES KATO
- vinylpiotrek
Radio jest mono, jednak przetworniki i akustyka skrzynki jest na tyle słaba, ze odłączyłem głośniki wewnętrzne, spreparowałem kolumienkę i podłączyłem do oryginalnego gniazda bananowego.

-
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Nic specjalnego, ale moj pierwszy zestawik skompletowany dzieki wielu poradom z tego forum
.

Od gory:
- Philips 829 (od tego galgana dorwanego w komisie bez uchwytu wszystko sie zaczelo
) z wkladka Shure M75EDM
- Tuner Sansui TU-S9 (przelacznik AM/FM sie troche zacina
, ale mam w planach z tym powalczyc)
- Wzmacniacz Sansui AU-D9
Kolumienki to JBL L80T. Calosc jest tez podpieta bezprzewodowo do laptopka przez Airport Apple (nie lubie tej firmy, ale to rozwiazanie dawalo mozliwosc przeslania sygnalu w pelni cyfrowo do DACa... ktorego moze kiedys kupie
).

Od gory:
- Philips 829 (od tego galgana dorwanego w komisie bez uchwytu wszystko sie zaczelo

- Tuner Sansui TU-S9 (przelacznik AM/FM sie troche zacina

- Wzmacniacz Sansui AU-D9
Kolumienki to JBL L80T. Calosc jest tez podpieta bezprzewodowo do laptopka przez Airport Apple (nie lubie tej firmy, ale to rozwiazanie dawalo mozliwosc przeslania sygnalu w pelni cyfrowo do DACa... ktorego moze kiedys kupie

- rottensound
- Gramofon: Pro-Ject Debut III
- Kontakt:
Podłoga taka pusta! A gdzie dywan!
-
-
I o to właśnie chodzi! Poczytaj troszkę o akustycecimas pisze:Dywan tlumi dzwieki
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Hahah, toście walnęli 
A gdzie kamienne płyty (ew. standy) pod kolumnami? A gdzie podstawki na kable?
A gdzie regulowane punktowe nóżki dla każdego klocka (szczególnie gramofonu)?
A gdzie odrębny zasilacz/kondycjoner prądu dla całego zestawu?
I tak dalej.
Ja też widzę w tym jakiś minus, ale z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć kogoś kto np. nie lubi dywanów.
Tak więc luz bluz.
Jak już ktoś ma coś czytać to poczytajcie lepiej o zdrowym rozsądku

A gdzie kamienne płyty (ew. standy) pod kolumnami? A gdzie podstawki na kable?
A gdzie regulowane punktowe nóżki dla każdego klocka (szczególnie gramofonu)?
A gdzie odrębny zasilacz/kondycjoner prądu dla całego zestawu?
I tak dalej.
Ja też widzę w tym jakiś minus, ale z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć kogoś kto np. nie lubi dywanów.
Tak więc luz bluz.
Jak już ktoś ma coś czytać to poczytajcie lepiej o zdrowym rozsądku

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Winters
Ale dywan, w przeciwieństwie do kondycjonera i kabli ma też inne walory 

DIOMEDES KATO
- vinylpiotrek
-
Ehhh... chcial sie czlowiek pochwalic
.
Jak zaznaczylem to moj pierwszy "powazniejszy" zestawik (no.. moze nie liczac Denona ktory zostal u rodzicow w domu, ale wtedy nie ja za niego placilem wiec nie byl "moj") i jestem z niego zaje.... dumy
. Jego kompletacja postepowala poprzez liczne, wielowatkowe marudzenie i dopytywanie sie na tym forum
oraz wczytywanie sie w inne audiokarmy, audiostereo, rms'y oraz vinylenginy, co przynioslo dodatkowo efekt uboczny w posiasciu sladowej wiedzy o sprzecie grajacym
. Jeszcze jestem mlody wiec na ewentualna ewolucje w kierunku podstawek, stojakow, oddzielnych zasilaczy, regulowanych nozek czy pudelek po jajkach na scianie
mam jeszcze czas (chociaz mam nadzieje ze nigdy nie "dorosne" do zloconych kabli cyfrowych i zasilacacych za -nascie tys.
).
Podsumowujac, jeszcze raz wielkie dzieki wszystkim ktorzy poprzez porady przyczynili sie do tego ze mam ten zajeb... sprzecik!!
P.S. Kamienne podstawki wykrawane po znajomosci z polskiego, swidnickiego marmuru juz do mnie jada
.
P.S. 2 Sprzecik gra naprawde ladnie (przynajmniej jak na moje niedoswiadczone ucho). Chyba troche przesadzilem z moca, bo wykorzystuje ja moze w 10%, ale przyznam ze jestem pod wrazeniem tego iz podkrecenie galy na maxa przy zrodle nie podajacym sygnalu wywoluje jedynie ledwo slyszalny szum w kolumnach
.

Jak zaznaczylem to moj pierwszy "powazniejszy" zestawik (no.. moze nie liczac Denona ktory zostal u rodzicow w domu, ale wtedy nie ja za niego placilem wiec nie byl "moj") i jestem z niego zaje.... dumy

Podsumowujac, jeszcze raz wielkie dzieki wszystkim ktorzy poprzez porady przyczynili sie do tego ze mam ten zajeb... sprzecik!!
P.S. Kamienne podstawki wykrawane po znajomosci z polskiego, swidnickiego marmuru juz do mnie jada

P.S. 2 Sprzecik gra naprawde ladnie (przynajmniej jak na moje niedoswiadczone ucho). Chyba troche przesadzilem z moca, bo wykorzystuje ja moze w 10%, ale przyznam ze jestem pod wrazeniem tego iz podkrecenie galy na maxa przy zrodle nie podajacym sygnalu wywoluje jedynie ledwo slyszalny szum w kolumnach

Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, 17:29 przez cimas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Winters
Spadłem z krzesła
Wojtek ironizował przecież, tu chyba nikt nie ma kabli złotych, oczyszczaczy prądu i innych totemów.

Wojtek ironizował przecież, tu chyba nikt nie ma kabli złotych, oczyszczaczy prądu i innych totemów.
DIOMEDES KATO
-