Greegoory pisze:Kubatura tak na oko 5l

Faktycznie "maleństwa" (tak obrazowo mi wyszły wym. 50x10x 10cm, albo 25x20x 10cm;)

Greegoory pisze:Kubatura tak na oko 5l
Z ciekawości zapytam:Allen pisze:Ja też może coś wrzuce.
Nawet nie tyle amplituner co kombajn amplituner + magnetofon. Ten u góry (STR-V6) to zresztą przecież też amplitunerAllen pisze:Ten na dole to amplituner
Oj, "trochę" to z pewnościąAllen pisze:tropche mu brakuje do flagowych modeli
A to akurat nic dziwnegoAllen pisze:mam jeszcze w domu AKAI 4000DS MK2 i sony o wiele lepszy.
Bo były różne, zmieniane w przeciągu lat produkcji, ale osobiście spotkałem się już z takimi co te na zdjęciu.Winters pisze:Generalnie nadal nie jestem pewny co do wieku i dokładnego pochodzenia tych kolumn, w całym internecie nie znalazłem identycznej wariacji.
I to się zgadza.Winters pisze:Komponenty, które były datowane wskazują na rok 1966.
Ilościowo trzeba patrzeć osobno na wersje europejskie i wersje na Amerykę.Winters pisze:Większość egzemplarzy tego modelu sprzedana została w USA, ale to była inna wersja
Czemu nie opisujesz takich rzeczy tutaj na forum?Winters pisze:Tutaj jest cała epopeja, album ze zdjęciami i w ogóle.
Tak jak pisałem, po zdjęciach mogę powiedzieć, że tak. Nawet w ofertach polskich tego modelu najczęściej właśnie to się widzi.Winters pisze:Jesteś pewien, że spotkałeś się dokładnie z taką wersją jak moja?
Spoko, ale jednak można jechać też dwutorowo, no ale jak chceszWinters pisze: Dlaczego nie tutaj? Cóż, myślę, że na Audiokarmie jest więcej ekspertów od Wharfedale, rekonstrukcji kolumn z lat 60. i na bieżąco sprawdza się to lepiej.
To fajnie.Winters pisze:Kiedy już skończę ten projekt, to na forum pojawi się opis całej tej historii.