No cóż, pytanie czego oczekujesz po odpowiedzi? Tzn, co ewentualnie chciałbyś poprawić w swoim torze?
Moim zdaniem panuje w nim swego rodzaju równowaga pod względem jakości. Cokolwiek to znaczy.
Wkładka, ampli/wzmak, jak koledzy zasugerowali na pewno. Jednak wcześniej sam powinieneś odpowiedzieć na powyższe pytania. Czyli czego Ci brakuje? To jest kwestia dość indywidualna.
edit:
p.s. a skjuzmi, teraz doczytałem czego Tobie za dużo: zmień sobie wkładkę na wyżej grającą np Ortofon Red, bas się zgubi.
Jak masz możliwość to na próbę. Wówczas będziesz wiedział czy w tym brzmieniu rzecz.
BTW, znajdź sobie i poczytaj, co np kol. @Regsoft napisał gdy zamiast DJPre podłączył zwykłego CA. Za to aż CA. I to mimo posiadania całkiem poważnych trafo, wkładek i gramo wcześniej. To zawsze jest kwestia odsłuchu i indywidualnych preferencji. Cena oczywiście stanowi jakiś wyróżnik pod względem jakości, ale i to bywa fetyszem.
Najsłabsze ogniwo
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Najsłabsze ogniwo
Wg mnie:
1. Wzmacniacz
2. Igła (tak, to jest zamiennik, pewnie coś klasy ori igły 5)
1. Wzmacniacz
2. Igła (tak, to jest zamiennik, pewnie coś klasy ori igły 5)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Pioneer PL-4
@darkman CA w tym przypadku, o którym piszesz to Cambridge Audio 640p?
Dzięki wszystkim za info.
Dzięki wszystkim za info.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Tak. Z tej linii CA 540P/640P, (MM/MM+MC). To tylko przykład, bo phono pre na rynku jest trochę do wyboru. Późniejsze modele 65x nie są lepsze za to droższe. Ta linia już z fabryki jest całkiem dobra, a daje jeszcze możliwosci upgrade 'składników'. Nie jestem specem od tego (i dobrze
) ale z forum @Zbyszek1982 robił podrasowanie swojego CA, kiedy go jeszcze miał (jest w otchłani gdzieś wątek ntt).
Na spokojnie się zastanów "co by tu podziałać". Nie jest to takie proste, ale warto pokombinować najpierw odsłuchy tego co się zamierza". W sprawie doboru igły, proste
- męczyć @Wojtka (również w kwesti na ile to będzie miało sens - znaczy upgrade igły).
Moim zdaniem psychologia wyścigu zbrojeń ma to do siebie, że i tak nie utrzymasz przy sobie posiadanej wkładki i prędzej czy później zechcesz ją zmienić. Jesli nie masz jakiejś ulubionej firmy wkładkowej, to ja bym to zrobił od razu.

Na spokojnie się zastanów "co by tu podziałać". Nie jest to takie proste, ale warto pokombinować najpierw odsłuchy tego co się zamierza". W sprawie doboru igły, proste

Moim zdaniem psychologia wyścigu zbrojeń ma to do siebie, że i tak nie utrzymasz przy sobie posiadanej wkładki i prędzej czy później zechcesz ją zmienić. Jesli nie masz jakiejś ulubionej firmy wkładkowej, to ja bym to zrobił od razu.