Technics powraca na europejski rynek
- Kąsi
Re: Technics powraca na europejski rynek
Myślicie że jest szansa że Technics wróci do produkcji Sl 1200? Ciekawie ile by kosztował w obecnych czasach.
-
- Reymont
Ja tam nie wiem ile by kosztował, ale uważam, że nie ma sensu wracać do identycznego modelu jak 1200.
Idealnym produktem wg mnie byłby automat, lub półautomat o konstrukcji 1200.
Jeśli kosztowałby ok 1000 € to myślę, że zakasowałby rynek nowych gramofonów.
Idealnym produktem wg mnie byłby automat, lub półautomat o konstrukcji 1200.
Jeśli kosztowałby ok 1000 € to myślę, że zakasowałby rynek nowych gramofonów.
-
Za 1000 euro to możesz sobie kupic lepszego paździerza od Pro-Jecta albo Regi. Jakoś nie widzę szans, żeby w tej cenie sprzedawać gramofon z napędem DD tej klasy co w sl-1200. Automat jest raczej zbędny, bo w tych pieniądzach to już będzie sprzęt dla "audiofili", a oni nie lubią automatyki.
- Reymont
Zamierzony brak automatyki w sprzęcie tej, jakby nie było średniej klasy, to tylko takie gadanie, które jest bardzo na rękę wszystkim zakładom-szopom typu ad fontes.
Wiadomo, że wprowadzenie automatyki jest kosztowne i przerasta te wszystkie firemki.
Wiadomo, że wprowadzenie automatyki jest kosztowne i przerasta te wszystkie firemki.
- chudy_b
Na bazie Sl 1200 produkowano automaty i półautomaty - 1600 i 1700. Osobiście wątpię by powrócono do produkcji modelu 1200. Przeciez niedawno tę produkcje zakończono. To sprzęt kupowany raczej przez DJ, a ten rynek nie zwiększa się jakos istotnie. Powrót do produkcji modeli automatycznych i półautomatycznych miałby większy sens. Jednak wielkość ich sprzedaży raczej nie byłaby na tyle duża, żeby możliwe było zaproponownie sensownej ceny.
-
A tak swoją drogą, to bardzo ładne są te nowe Technicsy. Kupiłbym już za sam brak durnych niebieskich ledów.
- Reymont
yyy nowe Technicsy? Czy coś mnie ominęło? Fakt te ledy to okropieństwo, ale to przecież dla DJów..zbyszek1982 pisze:A tak swoją drogą, to bardzo ładne są te nowe Technicsy. Kupiłbym już za sam brak durnych niebieskich ledów.
Ogólnie to z jednej strony są oni odpowiedzialni za niszczenie płyt i gramofonów, ale z drugiej, dzięki nim w szerszym zakresie winyl przetrwał.
-
- chudy_b
Ładna prezentacja. O gramofonach nic tam nie ma niestety. Za to wzmacniacze ładne. Proste trochę ascetyczne formy, no i VU meter'sy
Mi sie podoba.

-
Wzmacniacze mają pre phono, więc jest szansa, że rozwiną ofertę.
- Reymont
ech no tak... od razu pomyślałem o gramofonach a Technics przecież też inne sprzęty robił 

- MeqhabTion
W ramach ciekawostki:
http://hdtvpolska.com/page/articles.htm ... audi-r1150
http://hdtvpolska.com/page/articles.htm ... audi-r1150
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Odświeżę temat.
Na "bratnim" forum vinylengine.com jeden z użytkowników właśnie puścił famę, jakoby przedstawiciel Technicsa na Europe bardzo solidnie pociągnięty za język potwierdził, że pracują nad nowym gramofonem, który będzie częścią ich nowego zestawu hi-fi.
Na "bratnim" forum vinylengine.com jeden z użytkowników właśnie puścił famę, jakoby przedstawiciel Technicsa na Europe bardzo solidnie pociągnięty za język potwierdził, że pracują nad nowym gramofonem, który będzie częścią ich nowego zestawu hi-fi.
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Jak mówią że pracują to wynika z tego że tanio nie będzie.ojcie_c pisze:Odświeżę temat.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.