Wnioski z testów opisałem tu : http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=12 ... 56#p110756ROCHO pisze:Ale za to bardzo fajne ONKYO
Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- Regsoft
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- kaf
Do mnie przywędrował kolejny polski zabytek : ] Ładnie w nocy skala świeci.
Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10
-
.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, 19:50 przez blackholesun, łącznie zmieniany 1 raz.
- kaf
Ja też teraz korzystam z czegoś innego : ] Ale klasyka zawsze warto uratować, szczególnie jak tak ładnie wygląda.
Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10
- Pawelec
- Gramofon: Składak
tak tylko potrzebne jest sporo miejsca. Też mam Fonomastera który stoi w garażukaf pisze:Ja też teraz korzystam z czegoś innego : ] Ale klasyka zawsze warto uratować, szczególnie jak tak ładnie wygląda.

Elizabetka była mi bliska w latach '70/'80. Byłem z niej bardzo dumny ale tylko do momentu gdy swoją DSH-102 porównałem z wcześniejszym modelem DSH-101 kolegi

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- Regsoft
Nie mój tylko wujka żony, ale nie mogłem się powstrzymać aby mu fotki nie cyknąć.
Philips GA-212. Rocznik chyba 1971 i wciąż dzielnie działa na oryginalnej wkładce
Philips GA-212. Rocznik chyba 1971 i wciąż dzielnie działa na oryginalnej wkładce

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Byle już nie na fabrycznej igleRegsoft pisze:i wciąż dzielnie działa na oryginalnej wkładce

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kaf
No ja mam DSH 101. Niestety miejsce to fakt - trzeba je mieć, ja już jestem "na wykończeniu" - coś muszę wcisnąć do szafy, bo miejsca na regale brak. Teraz pytanie, co się ładniej będzie na półce prezentować - Elizabeth czy Radmor 5102. Chyba zrobię losowaniePawelec pisze:tak tylko potrzebne jest sporo miejsca. Też mam Fonomastera który stoi w garażu.
Elizabetka była mi bliska w latach '70/'80. Byłem z niej bardzo dumny ale tylko do momentu gdy swoją DSH-102 porównałem z wcześniejszym modelem DSH-101 kolegi. Od tamtej pory dźwigam piętno - "wpływu zastosowanych podzespołów i jakości wykonania na efekt końcowy"

- chudy_b
No chyba żartujesz. No może gdyby to nie była Elizabeth a Merkury, to może bym się zastanawiał.kaf pisze:Elizabeth czy Radmor 5102
- tollo
- kaf
Merkury to dopiero brzydki..... technicznie kosi Elizabeth i OR5102, ale wizualnie to porażka. Chociaż i tak jest ładny w porównaniu z tym brzydactwem lat 80.chudy_b pisze:No chyba żartujesz. No może gdyby to nie była Elizabeth a Merkury, to może bym się zastanawiał.
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Onkyo A 8450. Dziś ustrzelony, podłączony i wysterowany.
Wróć! Jaki wysterowany? NIC nie trzeba było sterować. Wszystkie potencjometry na "0", dźwięk czyściutki, bas nie przywala niczego... Słucham właśnie White Lies "Big TV" z CD, płytę znaną z masteringu pod iPody i inne empetrójki i... gra pięknie.
W SU-V460 ciągle były jakieś kompromisy. A tutaj... wystarczyło rozpakować i wpiąć sprzęt i kolumny.
Trzeba będzie zmienić podpis...
Wróć! Jaki wysterowany? NIC nie trzeba było sterować. Wszystkie potencjometry na "0", dźwięk czyściutki, bas nie przywala niczego... Słucham właśnie White Lies "Big TV" z CD, płytę znaną z masteringu pod iPody i inne empetrójki i... gra pięknie.
W SU-V460 ciągle były jakieś kompromisy. A tutaj... wystarczyło rozpakować i wpiąć sprzęt i kolumny.
Trzeba będzie zmienić podpis...

Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- Regsoft
Po ostatnich testach na stoliku został sprzęt Denona ... ampli kd, pre, trafo, gramofon i wkładka
Dziwne ale w sumie ... fajne
Technics wylądował poza reprezentacyjną szafką i został oddelegowany do odtwarzania zmęczonych winyli z PRL ...
Wydaje mi się, że jego sferyk jest w stanie znieść dużo więcej niż DL-103 no i mniej szkoda.
Z drugiej strony to nawet starocie chodzą na MC wyraźnie lepiej ...
PS. Pewnie w weekend przygotuję ofertę na sprzedaż Sony TA-F555ES II i Onkyo A-8290. Może ktoś będzie zainteresowany ...

Dziwne ale w sumie ... fajne

Technics wylądował poza reprezentacyjną szafką i został oddelegowany do odtwarzania zmęczonych winyli z PRL ...

Wydaje mi się, że jego sferyk jest w stanie znieść dużo więcej niż DL-103 no i mniej szkoda.
Z drugiej strony to nawet starocie chodzą na MC wyraźnie lepiej ...
PS. Pewnie w weekend przygotuję ofertę na sprzedaż Sony TA-F555ES II i Onkyo A-8290. Może ktoś będzie zainteresowany ...
-
Dzisiaj przyjechał mój najnowszy zakup
Braun CSV13. Rocznik 1963. 
Jak na swój wiek, trzyma się zaskakująco dobrze. Potencjometry nie trzeszczą, przełączniki przełączają, nic nie brumi itd. Kilka elektrolitów w przedwzmacniaczu straciło pojemność, ale duże elektrolity w zasilaniu trzymają pojemność jak nowe. Kondensatory foliowe i papierowe też wszystkie sprawne.
Kilka zdjęć z ceremonii rozpakowania
Jakby wszyscy sprzedawcy tak pakowali sprzęt, to świat byłby piękniejszy.
Taką paczkę zastałem po powrocie z pracy.

Po otwarciu, ukazał się styropian.

W styropianie zaś, kolejny karton.

Jak widać, różnica wielkości pomiędzy opakowaniem zewnętrznym a wewnętrznym jest dosyć spora.

W kartonie znalazłem szczelnie owinięty folią bombelkową pakunek. Chwilę zajęło mi zanim się z nim uporałem...

Zakup w pełnej okazałości

Działa!

Jak na swój wiek, trzyma się zaskakująco dobrze. Potencjometry nie trzeszczą, przełączniki przełączają, nic nie brumi itd. Kilka elektrolitów w przedwzmacniaczu straciło pojemność, ale duże elektrolity w zasilaniu trzymają pojemność jak nowe. Kondensatory foliowe i papierowe też wszystkie sprawne.
Kilka zdjęć z ceremonii rozpakowania

Jakby wszyscy sprzedawcy tak pakowali sprzęt, to świat byłby piękniejszy.
Taką paczkę zastałem po powrocie z pracy.

Po otwarciu, ukazał się styropian.

W styropianie zaś, kolejny karton.

Jak widać, różnica wielkości pomiędzy opakowaniem zewnętrznym a wewnętrznym jest dosyć spora.

W kartonie znalazłem szczelnie owinięty folią bombelkową pakunek. Chwilę zajęło mi zanim się z nim uporałem...

Zakup w pełnej okazałości

Działa!

-
- Gramofon: Micro Seiki DDX