Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Iskra jak to iskra, pojawia się i znika

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Te kable (AlphaWire) są jak dla mnie "przezroczyste", nic nie dodają i niczego nie obcinają, plus mega niska pojemność i wszystko mi się zgadza, Tellerium Black mam komplet, i na razie nie sprzedaję ich, leżą - nawet je widać na fotce.darkman pisze: ↑23 lis 2023, 23:01OK, tego nie neguję. Sygnałówki gitarowe to nie są tanie kable, zwłaszcza gdy dobrej jakości.
Coś może więcej napisz, zalinkuj.
Nie odbieraj tego zupełnie pejoratywnie. Nic mi do Twoich kabli. Zresztą to długa bajka i nawet nie miejsce i nie temat.
Swoją drogą pisałem gdy nie było jeszcze zdjęć i tekstów kolegów, ale teraz widzę, że jakieś cienkawe te alfałajery. Wiesz akurat mnie sama nazwa czy nawet brand zupełnie nie przekonuje co do jakości. Zapewne trzeba posłuchać, jak wszystkiego. Stąd trudno mi się odnieść, ale ufam, że Twoja opinia jest Twoja
Może są neutralne w stosunku do Telurium dla przykładu i to jest przyczyną, że je wolisz.
Jak powiadasz, że fajne, to znaczy nie więcej tylko, że fajne i ja się z tym jestem w stanie zgodzić. NatomiastIno se z czego?pytam grzecznie?
Zaczynam poszukiwania / wybór nowego gramofonu, na wiosnę coś nowego wjedzie....co? nie wiem, stay tuned :]
- jaca1970
- Gramofon: JVC Ql-Y3F
Starego pod meble .... i aż się prosi pod kolor

Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
-
- darkman
- Kontakt:
To wiadomo, widziałem te płytki = bajka!
No ale jak sobie połączysz obie Iskry Marcinku i PH-10 Audio Note, to masz Triple Mono w cuglach! A nawet 3xŁazy.
..wiesz.. co prawda na raty ale osiągniesz wzmiankowane brzmienie (chyba).

Kurde w końcu pożyczę od Ciebie tę Iskierkę nadziei i się pochylę nad tematem. Jest fajna. Wiem. Tylko po prostu podzielam opinię, że właścicielom Nudy w ustawieniach nie skoczy. Zaleta to bardzo zgrabny gabaryt i knefle zewnętrzne, to dla mnie ważne akurat.
Gdyby Jaculek miał knefle wywalone na pukiel zewnętrzny to bym się 5 minut nie zastanawiał tylko z 2 i pół max.

-
darkman pisze: ↑24 lis 2023, 12:18To wiadomo, widziałem te płytki = bajka!
No ale jak sobie połączysz obie Iskry Marcinku i PH-10 Audio Note, to masz Triple Mono w cuglach! A nawet 3xŁazy.
..wiesz.. co prawda na raty ale osiągniesz wzmiankowane brzmienie (chyba).Chociaż ja to się nie znam na preampach, gram na sekcji z Luxa i to to taniego.
jest fajnie, właśnie popierdzielam Obskurnego Pinków Flojdziaków na pierwszym prssie, co by dziada z siebie nie robić.
Kurde w końcu pożyczę od Ciebie tę Iskierkę nadziei i się pochylę nad tematem. Jest fajna. Wiem. Tylko po prostu podzielam opinię, że właścicielom Nudy w ustawieniach nie skoczy. Zaleta to bardzo zgrabny gabaryt i knefle zewnętrzne, to dla mnie ważne akurat.
Gdyby Jaculek miał knefle wywalone na pukiel zewnętrzny to bym się 5 minut nie zastanawiał tylko z 2 i pół max... ale nie chce mi zrobić, bo wiadomo nie znam się i fama poszła w świat.
![]()
Po niedzieli wyślę.
- darkman
- Kontakt:
- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Ja nie chcę?! Ja nie chcę??darkman pisze: ↑24 lis 2023, 12:18ale nie chce mi zrobić
Dla Ciebie to mogę je zrobić nawet na lodówce albo i piekarniku

Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
- darkman
- Kontakt:
- jogurteq
- Gramofon: Pioneer PL-50L II
Dawno się nie udzielałem, ale zaglądam. Może nie zmiany, ale jakieś tam zakupy poczyniłem. Kenwood KA-9150, forumowy, bardzo ładnie się zgrywa, ma kopa, dobra góra, bass schodzi nisko, średnica jest w punkt, lubię jak jej nie ma za dużo, mam wrażenie wtedy jakby kolumny były za kocem. I tydzień temu wpadło Sansui A-80, cieplejsze granie, spokojniejszy, mniej mocy wiadomo, jeszcze się nie nasłuchałem, dzisiaj go odpaliłem, miał robiony przegląd, ale rozleciały się oryginalne terminale. Zakułem nowe, pochwalę się w DIY. Reszta bez zmian. Może na święta zapoluję na jakąś wkładkę, Pioneer pod kocem z uwagi na córkę 2 lata, już mi CD maltretuje
, a o wzmacniaczach nie wspomnę
. Leci do mnie DAC, jak go dostanę posłucham to może co skrobnę, dużo osób się rozgląda za czymś tańszym, a to właśnie taki DAC.
Układ klocków tymczasowy.

Układ klocków tymczasowy.
Pioneer PL-50L II - Kenwood KA-9150 - Kenwood KT-7550 - Sansui A-80 - Onkyo TX-NR686 - Klipsch RP-8000F - RP-500C - RP-400M - Klipsch R-115SW - Bang&Olufsen S60 - Philips CD473 - Chromecast Audio (2015)
- Cichy5000
- Gramofon: Technics SL-1610MK2
Dawno tu nie zaglądałem, ale widzę, że dużo mniej ominęło
, gratuluje każdemu z Was, bo wiem, jak się człowiek cieszy, kiedy się spełnia... Jeszcze raz gratki Panowie
fajnie sety 
Sony PS-X4, 205ED B-SAS od Jico,
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3