Witam. Ostatnimi czasy i mnie dopadła chęć słuchania czarnych płyt. Pierwszą rzeczą było obczytanie się na forum

Kolejną było zdobycie gramofonu

Otóż za przysłowiową butelkę wody mocno ognistej stałem się posiadaczem pewnej polskiej myśli technologicznej jaką jest model Unitry GS-431. Od tej pory już zaczynają się schody (w głównej mierze ze strony mojej żony

) Wiem że nie jest to jakoś szczególny model ale na początek powinien wystarczyć. Oczywiście będzie trzeba zrobić przegląd, wyczyścić i na nowo przesmarować, wymiana paska napędowego. Chcę zmienić wkładkę na AT95, przedwzmacniacz ART DJ PRE II już do mnie jedzie. Niestety poprzedni właściciel coś się grzebał przy końcówkach, lutując zwykłe chinche natomiast totalnie olał (choć raczej
o tym nie wiedział) uziemienie. Tak więc przewody sygnałowe także idą do wymiany już są zamówione Schulz DK3 oraz końcówki Neutrik NYS373
Całość będzie podłączona do amplitunera Pioneer VSX-818 a do tego są podłączone głośniki Koda.
Przepraszam za troszkę przydługi wstęp i już przechodzę do sedna sprawy.
Końcówki czymś trzeba byłoby czymś przylutować. Co byście polecali jaką cynę. Czy wystarczy zwykła czy może lepiej użyć bez ołowiową z dodatkiem złota
i srebra.
Kolejne pytanie odnosi się do konektora widełkowego do uziemienia. Jakieś są zalecane czy też w zupełności wystarczą zwykłe najzwyklejsze po 50 gr/szt
w sklepie?
Jeszcze jedno pytanko. Polecacie jakieś konkretne smary do poszczególnych elementów?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź