Wyprawa fajna, choć młodzież stękała momentami okrutnie (większość pod wiatr).
Masz może ślad gps trasy? Ciekawa opcja, a czasami bywam u rodzinki w Bydzi i rowerujemy.
Oj piękne, polecam każdemu jeśli będzie w okolicy. Samą Bydgoszcz zresztą też na miejski trip, kanały i śluzy, Wyspę Młyńską coraz piękniejszą, słynnego linoskoczka, ujście Brdy do Wisły i stary Fordon. Mogę zainteresowanym polecić przewodnika po Bydzi i Fordonie, kustosza fordońskiej synagogi i strażnika/badacza pamięci fordońskich żydów.
Zrobiłem, proszę bardzo dla każdego natomiast jak pisałem zdecydowana większość trasy jest dobrze oznakowana. Prawdopodobnie łatwiejszą trasą byłaby odwrotna czyli Bydgoszcz Toruń i powrót z Torunia (wiatr).
Heehe, to jakby bodajże moja wycieczka z zeszłego roku
Dzięki, zacnie się prezentuje
Hehe, my tam w różnych konfiguracjach kręcimy się zwykle raz w roku + kajaki na Brdzie. Jak będziemy znowu coś organizować to dam znać, może uda się zgrać
Kurcze nie płynąłem nigdy na Brdzie, muszę kiedyś spróbować.
Też tak sobie pomyślałem, tym bardziej, że prowadzić rower trzeba być trzeźwym.
Tu na tym zdjęciu z bramą to jakieś objawienie bylo
Rzeźba nad bramą z zamku bierzłogowskiego to za Wikipedią "najstarsza zachowana rzeźba na terenie Prus zaliczana jest przez niektórych historyków do najcenniejszych dzieł ceramicznej plastyki średniowiecznej Europy". Dlatego to podświetlenie
No tak ale na zdjęciu nie widać ze to sztuczne oświetlenie. Dlatego takie wrażenie nadnaturalnosci...
Ładną reklamę naszych okolic zrobiłeś Marek.