Katar 2022 - Mundial
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Re: Katar 2022 - Mundial
Mawis, przepis o nietykalności i jakichś większych uprawnieniach w piątce już od dawna nie obowiązuje. Wojtek chyba w tej sytuacji nie miał kontaktu z piłką i problem tu polegał na tym że Messi najpierw uderzył piłkę a później dostał w jape czyli ten kontakt nie miał wpływu na jego strzał. No ale z drugiej strony sędziowie też już mają nie patrzeć na to że najpierw była piłka a później faul bo dochodziło do sytuacji że robiąc wślizg i trafiając najpierw piłkę w drugim kontakcie łamana była noga. Mamy bohatera i to się liczy. Napinacze internetowi już nic nie piszą o ”nieszczęsnym" i jego koniecznym odstawieniu od kadry. Obudzą się przy pierwszym babolu
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Nie zgodzę sie Peter. Na powtórkach widac ze Szczesny dotknal rękawicą pilki w powietrzu przed Messim. Poza tym jak sobie wyobrażasz interwencję bramkarzy w polu karnym w czasie dośrodkowań? Ma do nich nie skakać?? Bo idąc tropem twojego wywodu to piłkarze drużyny atakujacej specjalnie by wchodzili na linie interwencji bramkarzy zeby na nich wpadał a sędzia dyktował rzut karny...Peter007 pisze: ↑01 gru 2022, 19:28Mawis, przepis o nietykalności i jakichś większych uprawnieniach w piątce już od dawna nie obowiązuje. Wojtek chyba w tej sytuacji nie miał kontaktu z piłką i problem tu polegał na tym że Messi najpierw uderzył piłkę a później dostał w jape czyli ten kontakt nie miał wpływu na jego strzał. No ale z drugiej strony sędziowie też już mają nie patrzeć na to że najpierw była piłka a później faul bo dochodziło do sytuacji że robiąc wślizg i trafiając najpierw piłkę w drugim kontakcie łamana była noga. Mamy bohatera i to się liczy. Napinacze internetowi już nic nie piszą o ”nieszczęsnym" i jego koniecznym odstawieniu od kadry. Obudzą się przy pierwszym babolu
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Peter007
To żaden mój wywód! Byłem zdziwiony że to gwizdnął.
Takiego słowa użyłem opisując kontakt Wojtka z piłką.
To już Twoja interpretacja. Jest coś takiego w futbolu jak walka o piłkę i tak są interpretowane takie wyjścia do dośrodkowań, pod warunkiem że obijają się o siebie ciałami czyli tak jak mogą walczyć wszyscy piłkarze na całym boisku, pole karne nie ma żadnych dodatkowych uprawnień. Rękoma nie wolno obijać mordy nikomu. Jeśli nigdy nie widziałeś karnego podyktowanego po nokaucie bramkarza np przy piąstkowaniu to nie znaczy że tak się nie dzieje
- darkman
- Kontakt:
Chłopaki ale jaki Q karny? Przecież nie było żadnego karnego. Konsekwencja Panowie. konsekwencja.
To, że jakiś burak, go podyktował nie ma żadnego znaczenia.
To, że jakiś burak, go podyktował nie ma żadnego znaczenia.
- Mawis
Peter proszę Cię... gdzie Ty widziałeś tam nokaut??Peter007 pisze: ↑01 gru 2022, 20:02To żaden mój wywód! Byłem zdziwiony że to gwizdnął.Takiego słowa użyłem opisując kontakt Wojtka z piłką.To już Twoja interpretacja. Jest coś takiego w futbolu jak walka o piłkę i tak są interpretowane takie wyjścia do dośrodkowań, pod warunkiem że obijają się o siebie ciałami czyli tak jak mogą walczyć wszyscy piłkarze na całym boisku, pole karne nie ma żadnych dodatkowych uprawnień. Rękoma nie wolno obijać mordy nikomu. Jeśli nigdy nie widziałeś karnego podyktowanego po nokaucie bramkarza np przy piąstkowaniu to nie znaczy że tak się nie dzieje

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Mawis
To właśnie próbuję wytłumaczyć Peterowi

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Peter007
To ja Cię proszę... Przeczytaj to co napisałem jeszcze raz. W którym miejscu napisałem że w tej sytuacji był nokaut? Kontrowersje w tej sytuacji polegają na sekwencji zdarzeń. Powtórzę żebyś tym razem nie przegapil. Szczęsny trafił Messiego po strzale i dlatego nie powinno być karnego. A że Ty sobie wymyśliłeś że twierdzę że tam był nokaut. No coz. W ogole to chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem.
- darkman
- Kontakt:
Dokładnie tak było. Tak to widziałem w licznych powtórkach, a kurwy takie leciały po domu.. dobrze, że córki dorosłe.
- Peter007
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
my po sąsiedzku w trzy rodziny. kobietom się trochę nie podobało - ani reakcja na karnego, ani reakcja na obronę, ani reakcja na kolejne bramki czy to albicelestes, czy to tych od tequili, czy też non-alco...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- Mawis
Jeśli nigdy nie widziałeś karnego podyktowanego po nokaucie bramkarza - to sugeruje ze Szczesny znokautował Messiego.Peter007 pisze: ↑01 gru 2022, 20:34To ja Cię proszę... Przeczytaj to co napisałem jeszcze raz. W którym miejscu napisałem że w tej sytuacji był nokaut? Kontrowersje w tej sytuacji polegają na sekwencji zdarzeń. Powtórzę żebyś tym razem nie przegapil. Szczęsny trafił Messiego po strzale i dlatego nie powinno być karnego. A że Ty sobie wymyśliłeś że twierdzę że tam był nokaut. No coz. W ogole to chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem.
Ale tak w ogóle to o co kaman? Napisałem ze nie bylo powodu do karnego bo nie bylo faulu. Ty to zanegowales. Sądziłem ze uwazasz ze karny byl. Teraz piszesz ze uważasz ze nie bylo karnego. Trochę pokrętne ale ważne ze doszliśmy do tego samego wniosku i zgadzamy sie ze karny byl z kapelusza. No i git

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
-
Przy obecnym wynikach wracają też Niemcy...ale jeszcze mecze trwają...
- kukiz 30
Ale się dzieje
. Szwaby do domu.
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
- Peter007
Nie, to sugeruje tylko to co zostało napisane, że takie karne bywają.
Zanegowalem to że bramkarz ma jakieś większe uprawnienia w piątce. Od jakiegoś czasu już nie.
Od początku pisze że ważna jest kolejność zdarzeń. Ty twierdziłeś że to nie istotne i bramkarz może prać po ryjach bo inaczej nie mógłby nawet podskoczyć .
Karnego byc nie powinno wg mojej opinii.