Trzaski przy nagrywaniu z gram. na kompa
-
No wydaje mi się ze z gramofonem wszystko jest w porządku ,ale z Lexiconem jest problem ponieważ próbowałem nagrać nutę z yt na audacity to działo się to samo albo i nawet gorzej ... a gdy robiłem to na zwykłej karcie z komputera to normalnie nagrywało tylko ze gramofon mi nie działał...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie sądzę by cokolwiek z gramofonem Technicsa czy Philipsa było nie tak w tej kwestii. Przy Twoim poprzednim problemie z Philipsem to był raczej tylko problem ustawień w komputerze/systemie, a tutaj źródłem problemu jest albo ta zewnętrzna karta albo też ustawienia w komputerze 
Nadal na upartego radzę podłączyć słuchawki bezpośrednio do komputera. Nic o tym nie piszesz, więc przyjmuję, że ta porada jest olewana z jakiegoś powodu
Ani nie ma to sensu ani nie daje to żadnych plusów
Nie podoba mi się też to, że ten Lexicon ma port USB w wersji 1.1, która jak na dzisiejsze czasy jest bardzo wolna i mocno przestarzała, przez co robi się wąskie gardło (niepotrzebnie).
Jeśli chciałbyś sprawić sobie porządny interfejs dźwiękowy do komputera to polecam Cakewalk UA-1G, no chyba że faktycznie bardzo potrzebujesz wejścia XLR pod mikrofon

Nadal na upartego radzę podłączyć słuchawki bezpośrednio do komputera. Nic o tym nie piszesz, więc przyjmuję, że ta porada jest olewana z jakiegoś powodu

W takich przypadkach mózg eksploduje, bo skoro nagrywasz dźwięk "z komputera na komputer (ten sam)" to... po co robić to przez zewnętrzną kartę? O.oWamdam pisze:ale z Lexiconem jest problem ponieważ próbowałem nagrać nutę z yt na audacity to działo się to samo albo i nawet gorzej ...
Ani nie ma to sensu ani nie daje to żadnych plusów

Nie podoba mi się też to, że ten Lexicon ma port USB w wersji 1.1, która jak na dzisiejsze czasy jest bardzo wolna i mocno przestarzała, przez co robi się wąskie gardło (niepotrzebnie).
Jeśli chciałbyś sprawić sobie porządny interfejs dźwiękowy do komputera to polecam Cakewalk UA-1G, no chyba że faktycznie bardzo potrzebujesz wejścia XLR pod mikrofon

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
lexicon jest dobry lecz mój system do dupy ,myślę ze zrobię format i będzie gites ,...a co do Wojtka nie mogę podłączyć słuchawek do komputera ponieważ odinstalowałem realteka ... z formatuje zainstaluje nowego Windowsa i zobaczymy . eLO NAPISZE JAK JUŻ TO ZROBIĘ CZY DZIAŁA
-
Re: Trzaski przy nagrywaniu z gram. na kompa
Siema. Mam identyczny problem z identycznym sprzętem. Rozwiązałeś swój problem?