Poszukuje programu radiowego, gdzie mozna nadawac audycje w sieci.
Chodzi mi o dobry program i niezbyt ciezki w obsludze.
Radio internetowe
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Radio internetowe
I jak go rozwiązałeś?
Chyba nadal najpopularniejszym rozwiązaniem w sieci to radia w technologii Shoutcast.
Do tego potrzebny jest wyspecjalizowany serwer w sieci (do którego słuchacze będą się podłączali), a po stronie autora/prowadzącego audycję, odtwarzacz Winamp (bądź inny kompatybilny) z wtyczką do Shoutcast.
Odtwarzacz muzyki służy wtedy jako swoisty "nadajnik", a zdalny serwer jako "przekaźnik".
Chyba nadal najpopularniejszym rozwiązaniem w sieci to radia w technologii Shoutcast.
Do tego potrzebny jest wyspecjalizowany serwer w sieci (do którego słuchacze będą się podłączali), a po stronie autora/prowadzącego audycję, odtwarzacz Winamp (bądź inny kompatybilny) z wtyczką do Shoutcast.
Odtwarzacz muzyki służy wtedy jako swoisty "nadajnik", a zdalny serwer jako "przekaźnik".
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Radio internetowe
Hm... nie wiem na czym to jedzie od strony oprogramowania, ale ich strona aż kipi od użytku komercyjnego.
Zamierzasz prowadzić audycje?
Zamierzasz prowadzić audycje?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
Radio internetowe
Tak jak najbardziej. Chce puszczac nowe plyty i wszystko za zgoda autorow. Trzy plyty juz mam ktore moge smialo nadac. Musze tylko jeszcze rozwiazac kilka zeczy i moge zaczynac. ponadto planuje blog lub strone z recenzjami plyt. Mysle ze na poczatku bedzie tylko jeden dzien w tyg. kiedy puszcze jakies plyty. napisze jeszcze do znajomego z Jamaiki bo on robi to na zywo ale tez raz na jakis czas i ma dodatkowo video (prawde mowiac teraz sobie to uswiadomilem)Wojtek pisze:Zamierzasz prowadzić audycje?