DHL Global Mail
- holy_shit_89
DHL Global Mail
Mieliście kiedyś do czynienia z tym cudem? Kupiłem sobie płytę z Ju Es Ej, mega tania wysyłka bo tylko 8$, i facet wysłał właśnie DHL Global Mail. Płytka doszła do Warszawy i na tym się skończyła moja możliwość śledzenia jej trasy. Wiecie może kto przejmuje paczkę w Polsce?
- Ramirez
- Gramofon: Sony PS-4300
- chudy_b
Re: DHL Global Mail
Jest szansa, że Poczta Polska. Przynajmniej niemiecki DHL przekazuje paczki naszej poczcie. Spróbuj wpisać numer przesyłki na stronie śledzenia poczty.
- holy_shit_89
Próbowałem. Zarówno w DHL jak i Poczcie Polskiej wyskakuje, że nie ma takiej przesyłki. Tzn. nie tyle nie ma, co po prostu nie znajduje numeru.
- Acia
Ja miałam ostatnio ten problem z Gls, paczka wysłana z Wielkiej Brytanii przez Royal Mail, ślad się urwał w momencie przekroczenia granicy. Wpisywałam numer na poczcie polskiej i nic, doczytałam na Royal M, że oddają paczki Gls ale było za późno. Moja paczka leżała w sortowni pod Gdańskiem 2 tygodnie i nikt mi o tym nie powiedział, jak się ocknęłam i złożyłam reklamację to sie okazało, że kurier był u mnie dwa razy i zostawił awizo, niewidzialne. Paczka wyszła do Niemiec w drogę powrotną, napisałam do sprzedawcy, poruszył sprawę z Royal Mail i po miesiącu paczka wróciła do mnie. Na szczęście jeszcze w miarę dobrym stanie.
- holy_shit_89
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Miałem do czynienia, ale już jakiś czas temu i wtedy jeszcze paczka została przekazana polskiemu oddziałowi DHL, a nie PP.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Hej, chciałabym sie spytać ile idzie taka typu przesyłka z USA ? Kto u nas dostarcza takie przesyłki DHL czy PP ? Ja już czekam ponad 2 tygodnie na przesyłke. Sprzedawaca wysłał mi 4 stycznia przesyłkę. Nie mam możliwości monitorowania przesyłki, pomimo tego, że mam numer.
- blispx
Lotniczą 1-1,5 tygodnia łącznie z odprawą celną, jeżeli wstrzymają w celu dosłania dokumentów to dłużej, ale powinnaś o tym zostać niezwłocznie poinformowana
Jeżeli wychodzi USPS to PP, jeżeli innym to już zależy jak leży
Morską do 6 tygodni, reszta jak wyżej
Jeżeli wychodziło DHL to udzielono pełnomocnictwa dla AC DHL'u przy składaniu SAD do UC więc najlepiej obdzwoń DHL'a i podpytaj
Jeżeli wychodzi USPS to PP, jeżeli innym to już zależy jak leży

Morską do 6 tygodni, reszta jak wyżej
Jeżeli wychodziło DHL to udzielono pełnomocnictwa dla AC DHL'u przy składaniu SAD do UC więc najlepiej obdzwoń DHL'a i podpytaj
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
-
Wczoraj dzwonilam jeszcze do ogolnego Dhl biura obslugi klienta do Pani skierowala mnie do Dhl express, bo mam 10 numer przesylki i ten dhl global mail. Jutro rano chce przedzwonic i dowiem sie co i jak, mam nadzieje, ze zadnego listu z UC nie bedzie i przyjdzie szybciej niz te 6 tygodni. Dziekuje za porade 

-
Poczta polska rozwozi takie typu tylko zastanawiam czy przesyłki do 0,5 kg bo moja tyle bedzie wazyc to przyniesie listonosz czy ci , którzy rozwożą paczki ? Mam pytanie jeśli to druga opcja bedzie to tez awizo zostawia mi w skrzynce jesli mnie nie ma w domu, bo slyszalam, że popoludniami oni jezdza.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wszystko zależy od samego kuriera. Powinien dzwonić i/lub zostawić awizo jak coś.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Mam pytanie. Ile mniej wiecej czasu idą takie zwykle przesyłki czy paczki z USA ? Jakie są wasze doświadczenia. U mnie niestety już trzy tygodnie i nie ma jeszcze przesyłki / paczki. Napiszę jeszcze, że moja przesyłka kosztowała 5 dolarów i ktoś na forum na ebay, gdzie zakupowalam przedmiot to napisał, że trochę za mało jak na cene wysyłki. Zwykle jak kupuje to płace za wysyłke od 12 - 15 dolarow. Pewnie to przyjdzie zwykla paczka przez PP.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tydzień, dwa, miesiąc, czasem dłużej.
Różne.
Moim zdaniem za wcześnie na stres.
Brzmi jak najtańsza opcja, ale jeśli to było coś drobnego to może akurat.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Pewnie zaczynam świrować i chodzić po ścianach z powodu tej przesyłki, ale trochę ten przedmiot czyli dvd blu ray zapłaciłam 60 dolarów, wiec mam prawo sie martwic, zwykle czekalam do 1,5 tygodnia na paczki z USA, ale to szlo wysyłka za ponad 10 dolarow i mogłam sledzic dodatkowo, a teraz trzeba liczyc, ze wszystko pojdzie dobrze i bez przeszkód. Poki co postaram sie troche uspokoic. Dzieki za porade. Jak cos poinformuje kiedy przyszla.