Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Re: Polityka

Post autor: dale »

Szelak pisze:
11 lis 2023, 09:59
Dostajesz ostatnią szansę, potem lądujesz w ignorowanych i pa.
Ja bym się przestraszył. :lol:
Na prawdę :lol:
Widać że nie rozumiesz kultury inetrnetu. Nie wiem czy jest sens tłumaczyć.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Szelak pisze:
11 lis 2023, 09:59
Dostajesz ostatnią szansę, potem lądujesz w ignorowanych i pa.
Ja bym się przestraszył. :lol:
Na prawdę :lol:
Niepotrzebnie Tomciu, Ty tam nie trafisz. Bawisz mnie swoim szelakowaniem jako swego rodzaju ikona tego wątku.

BTW, broszka to określenie zgoła nie pejoratywne, ot jak się przyjęło od całkiem fajnego i systematycznego fasion design wzmiankowanej posłanki. I tyle. Co prawda wypowiedzi tej Pani nie są dla mnie zrozumiałe ale to inna sprawa. Tego rodzaju bełkot po prostu do mnie nie trafia.
Świniopas zaś to supozycja wybrana przez samego Pana Prezydenta, jako post reakcja na jego wypowiedź głoszącą okupacyjną semantykę hasła "Tylko świnie siedzą w kinie". analogia do swiniopasa narzuca się sama w sobie, bowiem Pan Prezydent sam określił siebie jako Prezydenta wszystkich Polaków. Skoro tak, to parz wyżej. Jaśniej się nie da.
Natomiast było nie bīło, zaznaczyłem swego czasu, że to cytat z Manueli Gretkowskiej, która na podobieństwo p.Żulczyka pozwoliła sobie na ową kwalifikację. Ja to kupuję. Po prostu.

@ryszard13, a jak robi kawka? Kra, kra.. czy miał, miał..? i co ty powiesz, wieszczu?
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Post autor: Ryszard13 »

amrowek pisze:
11 lis 2023, 10:05
Ryszard13 pisze:
11 lis 2023, 08:30
Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych,
jak sam zauważyłeś forum dyskusyjne... czyli że prowadzona jest dyskusja czy jak z kimś rozmawiasz w realu , twarzą w twarz to zamiast rozmowy wyjmujesz telefon i odpalasz rozmówcy jutuba nic przy tym nie mówiąc? Bo tak czasami się to zachowujesz link z czapy aby nie powiedzieć z d... . Jeżeli wrzucasz sam link bez żadnego komentarza to rozumiem , że nie masz własnego zdania, tak?
Proszę przejrzyj swoje posty i zobacz jak czasami odpowiadasz na toczącą się dyskusję na jakiś temat. Momentami kosmos .
O jakich ty dyskusjach piszesz, w tym wątku "Polityka" niema żadnej dyskusji, tu są powielania wiadomości ogólno dostępnych w mediach przeciwko jednej partii i jest kila osób tu piszących jedynie słuszne opinie też zapożyczone z mediów.
Porównując tą dyskusję do jazdy z koniem z klapkami na oczach, ma widzieć jedną drogę, nie patrząc się na boki, bo jak próbuje się oglądać na boki to dostaje batem.
Nigdy nie pisze nic złego o władzy jaka by nie była , bo jest wybrana w wyborach jakie by nie były, czasami wklejając link prowokuje innych do własnych przemyśleń na poruszany temat i to się niektórym nie podoba, bo burzy to ich punkt widzenia.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Jakby Ryszard wklejał tu linki zgodne z obowiązującym hasłem tego wątku, tj. ośmiu gwiazdek, to nikomu nie przeszkadzałoby czy link jest opisany czy nie.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2023, 10:36 przez Szelak, łącznie zmieniany 1 raz.
Ryszard13
Gramofon: Dual601,701,Denon57l

Post autor: Ryszard13 »

Szelak pisze:
11 lis 2023, 10:28
Jakby Ryszard wklejał tu linki „zgodne” z obowiązującym hasłem tego wątku, tj. ośmiu gwiazdek, to nikomu nie przeszkadzałoby czy link jest opisany czy nie.
Zwiedziłem trochę świata, rozmowy na temat polityczny kończyły się stwierdzeniem ten polityk to jest gówno, ale nasz.
Awatar użytkownika
Szelak

szelakowaniem
Wolę to, niż lewakować czy żulczykować.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Ryszard13 pisze:
11 lis 2023, 10:33
Zwiedziłem trochę świata, rozmowy na temat polityczny
prowadziliście dialog, czy klikałeś w jakiś link i pokazywałeś na telefonie co masz do powiedzenia?
Ryszard13 pisze:
11 lis 2023, 10:33
rozmowy na temat polityczny kończyły się stwierdzeniem ten polityk to jest gówno, ale nasz.
ale takie brzydkie słowa to chyba z ust Twoich rozmówców padały, wszak deklarowałeś:
Ryszard13 pisze:
11 lis 2023, 10:24
Nigdy nie pisze nic złego o władzy jaka by nie była
pomimo wszystkiego, masz jakieś własne zdanie, czy utożsamiasz się wyłącznie z tym, co pisałeś chwilę temu:
Ryszard13 pisze:
tu są powielania wiadomości ogólno dostępnych w mediach przeciwko jednej partii i jest kila osób tu piszących jedynie słuszne opinie też zapożyczone z mediów.
Szelak pisze:
11 lis 2023, 10:50
szelakowaniem
Wolę to, niż lewakować czy żulczykować.
ukujesz jakąś szerszą definicję szelakowania? coś związanego ze ślepym powielaniem przekazu dnia? dupościskiem po wyborczych batach? udawaniem, że 194 > 248? anihilacją państwa polskiego, jak to był łaskaw zauważyć wczoraj największy szkodnik odrodzonej Polski?

ufff, jak to dobrze, że za chwilę powrót do normalności... już nie będzie całodobowej ochrony klity na Żoliborzu, zamykania całych kwartałów miasta ze strachu przed normalnymi ludźmi, szczucia jednych na drugich, straszenia NIemcem (tzn. pewnie będzie, ale nie w państwowych mediach). dwa-trzy lata i nastroje też wrócą do normalności.

wiwat Niepodległa!
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Ryszard13 pisze:
Nigdy nie pisze nic złego o władzy jaka by nie była , bo jest wybrana w wyborach jakie by nie były
Władza to zwykli ludzie , nie nad ludzie , czyli nepotyzm, trwonienie kasy , ch...e stosunki z innymi państwami jest Ok, bo władza wybrana w legalnych wyborach? Nie mówię o podważaniu legitymizacji władzy a o tym czego się dopuszcza, brak krytyki prowadzi tylko do tego , że władza uważa się za nie omylną. Uważa , ze może robić więcej, że wie lepiej a czym że jest chęć przejęcia lub podporządkowania sobie sądów, zrobienie z TVP tuby rządowej i prowadzenie kampanii oszczerstw , nie chodzi mi o polityków a o nauczycieli, pielęgniarki, policję , sędziów ? Nie ma w tym momencie dla mnie znaczenia czy chodzi o PiS, PO czy Lewicę. Są rzeczy których żadna władza nie powinna sobie zawłaszczać, ponieważ burzy ona w ten sposób podstawy demokracji.

Przerabialiśmy już w naszej historii władzę która wiedziała lepiej co chce lud, teraz przez 8 lat było prawie to samo, nie mówię , że wszystko było źle , ale większość była. Inna kwestia to zejście ze sceny politycznej. jak dla mnie pis nie ma klasy. Prosty przykład jak się na kogoś pluje to potem nie włazi mu się w dupę aby utrzymać władzę.
Pora zrozumieć , że nie jesteśmy super mocarstwem ani militarnym ani gospodarczym i , ze bardziej zależymy od innych niż inni od nas. Poprawne stosunki z innymi i budowanie relacji i sojuszy bardziej nam sprzyja niż obrażanie się na wszystkich i zachowywanie się jak dziecko w piskownicy.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2023, 11:19 przez amrowek, łącznie zmieniany 1 raz.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Szelak

bms01pl pisze:
11 lis 2023, 11:12
strachu przed normalnymi ludźmi,
Jak by byli normalni, nie trzeba by przed nimi nic zamykać.
Lempart i jej akolitki, to nie jest osoba kwestująca na Czerwony Krzyż.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2023, 11:26 przez Szelak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szelak

amrowek pisze:
11 lis 2023, 11:16
Poprawne stosunki z innymi i budowanie relacji i sojuszy bardziej nam sprzyja niż obrażanie się na wszystkich i zachowywanie się jak dziecko w piskownicy.
Tak, pod warunkiem, że jesteś traktowany podmiotowo i po partnersku, a nie jak ktoś ci narzuca swój punkt widzenia. Federalizacja Europy to jest raczej ponura wizja.
Awatar użytkownika
amrowek

Szelak pisze:
11 lis 2023, 11:26
Tak, pod warunkiem, że jesteś traktowany podmiotowo i po partnersku, a nie jak ktoś ci narzuca swój punkt widzenia. Federalizacja Europy to jest raczej ponura wizja.
O ile my sami nie występujemy w roli arbitra który wie lepiej. Jak Europa może się bronić przed USA czy też Chinami gospodarczo, zależy też jak ta Federalizacja była by realizowana. Hm czy Schengen CI przeszkadza? A to chyba taki pierwszy krok w tym kierunku...
Awatar użytkownika
Szelak

USA to nie jest mój wróg. Bardziej ufam USA niż Niemcom, Francuzom.
O ile my sami nie występujemy w roli arbitra który wie lepiej.
No tak, oni na pewno wiedzą lepiej, bo są z Europy a nie z jakiejś Polski. Wiadomo, polactwo i takie tam.
Dla Polaków wolne przekraczanie granicy to chyba największa wartość jest? Oddali by za to wszystko, łącznie z suwerennością i woleliby stać się landem, byleby te granice przejeżdżać bez papierka.
Awatar użytkownika
amrowek

Szelak pisze:
11 lis 2023, 11:34
Bardziej ufam USA
kupiliśmy F16 gdzie jest Offset ? A ja USA nie ufam więcej niż Niemcom czy Francuzom bo już nas parę razy wystawili.
Szelak pisze:
No tak, oni na pewno wiedzą lepiej, bo są z Europy a nie z jakiejś Polski. Wiadomo, polactwo i takie tam.
Przedstawić swoje argumenty można w różny sposób ( ale sądząc po tonie Twojej wypowiedzi .... znasz tylko jeden )
Szelak pisze:
Dla Polaków wolne przekraczanie granicy to chyba największa wartość jest? Oddali by za to wszystko, łącznie z suwerennością i woleliby stać się landem, byleby te granice przejeżdżać bez papierka.
Czy ja gdzieś napisałem , że tylko dla Polaków?

Szelak 4 pytania
1 Czy jesteśmy potęgą militarną?
2 Czy jesteśmy potęgą gospodarczą?
3 Czy jesteśmy w stanie gospodarczo konkurować z Chinami ?
4 Czy jesteśmy w stanie gospodarczo konkurować z USA?
Awatar użytkownika
Tarkus

Post autor: Tarkus »

amrowek pisze:
11 lis 2023, 11:31
Jak Europa może się bronić przed USA czy też Chinami gospodarczo
Do tego potrzebna jest silna unia gospodarcza - tylko i aż (tym zresztą UE była na początku - patrz: Wspólnota Węgla i Stali, EWG). Unia polityczna, prawdę mówiąc, do tego akurat celu była zupełnie zbędna.
amrowek pisze:
11 lis 2023, 11:31
czy Schengen CI przeszkadza?
Schengen jest OK. Natomiast UE jako państwo federalne pod przewodnictwem Niemiec i Francji opłacałaby się Niemcom i Francji, ale nie nam (i śmiem przypuszczać, że mało komu poza tą dwójką). Nie wiem też, czy któreś z państw poza Niemcami i Francją jest - w sensie woli politycznej - zainteresowane powstaniem takiego tworu.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.

Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Awatar użytkownika
Szelak

1. Rośniemy w siłę, jest coraz lepiej, by powiedzieć najlepiej od lat.
2. Gospodarczo też rośniemy, dość szybko, gonimy najbogatsze gospodarki Europy, Polakom żyje się coraz lepiej, co nie jest w smak w Europie.
3. To świat zbudował potęgę Chin w imię swojej pogoni za pieniądzem.
4. Z USA to wolę by Polska współpracowała a nie konkurowała, a jeśli konkurowała to na zdrowych zasadach.
Zablokowany