Kurierzy
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Re: Kurierzy
Ja dzisiaj musiałem dopłacić 4,90 do przesyłki (darmowej) żeby mieć gwarantowaną dostawę w dniu jutrzejszym... Zakupy za 200 w znanym markecie z elektroniką. I co zrobisz? Okres świąteczny to i trzeba być przygotowanym na takie "utrudnienia" 

Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Podróżujący do mnie Tliltocatl (Brachypelma) Vagans nie miał tyle szczęścia...
Mimo wczesnej pory dotarcia do WER Niepołomice, nie został wydany dziś do doręczenia w Krakowie. Według hodowcy nadal jest szansa, że będzie wszystko w porządku. Oby.
Na bazie ilości zamawianych rzeczy i tak sądzę, że InPost jest najmniej awaryjny... PP unikam jak tylko mogę. W powyższym przypadku wybierałem, również InPost (kurier), ale nie wiem dlaczego hodowca, realizując zamówienie wymyślał Pocztex'em. Trzymajcie kciuki za podrostka.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- blispx
inpost? tylko modlitwa do najwyższego pozostała

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
Dzisiaj dotarł do mnie laptop. Podróż od momentu włożenia przesyłki do paczkomatu inpost trwała niecałe 29 godzin.
Tak więc różnie bywa. Z inpost nigdy nie miałem problemów.
Tak więc różnie bywa. Z inpost nigdy nie miałem problemów.
- Michal35
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
- blispx
nie, z resztą trudno o to by czat z botem lub wysłuchiwanie bota na infolinii nazwać rozmową, tam nie ma szans aby z kimś żywym porozmawiać, złożona reklamacja na tej ich wielce pomocnej stronce, Roman też lekko wqrwiony bo będzie mieć najprawdopodobniej w plecy chyba że paka wróci do świata żywych w stanie nienaruszonym w co osobiście wątpię, jest to moja już 2ga przepychanka z tą firmą w ciągu 1go m-ca to wiem jak u nich reklamacje uwzględniają i ile nerwów kosztuje, najciekawsze jest że inna paczka nadana tego samego dnia we Francji doszła do mnie w 4 dni kurierem La poste/Dpd więc tu nie ma tłumaczenia że zima czy święta
szczerze wątpię z buta bym szybciej do Kielc doszedł 
Kod: Zaznacz cały
InPost dostarcza radość na Święta! Gwarancja dostawy dla przesyłek nadanych do 22 grudnia!

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- chudy_b
W moim prywatnym rankingu w kategorii przesyłki do 5kg absolutnym numerem jeden są paczkomaty InPost. Zero problemów na kilkaset przesyłek. Czasem jednodniowe opóźnienie, czasem przekierowanie do innego paczkomatu. Raz popsuł się paczkomat i kurier wydawał paczki z auta. Wesoło było.
Paczki ciężkie zamawiam DPD. Kurier Dima jest absolutnie niezawodny i pewnie też zadowolony z klienta, bo musi paczkę przetargać tylko z auta za furtkę w sumie jakieś 10m. Dobre słowo też zawsze usłyszy, więc dobrze nam się żyje.
Poczta to jakiś żart. Czasem nadawca się uprze i nie ma wyjścia. Opóźnienie i inne problemy gwarantowane. Ta firma żyje chyba tylko z przyzwyczajenia i korespondencji sądowej. Świetny przykład jak polityczne tępe curvy mogą rozpieprzyć firmę mającą w garści wszystkie możliwe asy rynkowe. Doceniam listonoszy, bo starają się jak mogą. Zawsze uśmiech, dobre słowo. No ale co z tego?.
P.S. Tak mi się przypomniało. Kiedyś nie zapłaciłem rachunku za komórkę, jakieś 50zł. Tak się porobiło, że dług trafił do firmy windykacyjnej. Wysłali list. Dzwoni listonoszka domofonem i mówi, że ona ma tu taki dziwny list i czy ma go wrzucić do skrzynki, czy do śmietnika?
Kochana kobieta.
Paczki ciężkie zamawiam DPD. Kurier Dima jest absolutnie niezawodny i pewnie też zadowolony z klienta, bo musi paczkę przetargać tylko z auta za furtkę w sumie jakieś 10m. Dobre słowo też zawsze usłyszy, więc dobrze nam się żyje.
Poczta to jakiś żart. Czasem nadawca się uprze i nie ma wyjścia. Opóźnienie i inne problemy gwarantowane. Ta firma żyje chyba tylko z przyzwyczajenia i korespondencji sądowej. Świetny przykład jak polityczne tępe curvy mogą rozpieprzyć firmę mającą w garści wszystkie możliwe asy rynkowe. Doceniam listonoszy, bo starają się jak mogą. Zawsze uśmiech, dobre słowo. No ale co z tego?.
P.S. Tak mi się przypomniało. Kiedyś nie zapłaciłem rachunku za komórkę, jakieś 50zł. Tak się porobiło, że dług trafił do firmy windykacyjnej. Wysłali list. Dzwoni listonoszka domofonem i mówi, że ona ma tu taki dziwny list i czy ma go wrzucić do skrzynki, czy do śmietnika?

- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
No mi się kiedyś udało - paczka była w doręczeniu cały dzień, a zależało mi na przesyłce, zadzwoniłem na infolinię, przebrnąłem przez bota, połączyłą się konsultantka, złożyłem reklamację. Po 20 minutach dostałem sms że kurier jest mocno obciążony, ale w dniu dzisiejszym paczka trafi do paczkomatu - trafiła po 22 w nocy. Jeszcze nigdy nie widziałem pod paczkomatem tylu ludzi

Mam identyczne odczucia i doświadczenia, tyle że u mnie dpd obsługuje Andrzej. Ukraińca kiedyś miałem w UPS. Akurat czekałęm na przesyłkę z żywym towarem (koniki morskie - full legal, zarówno zakup jak i przesyłka specjana) i ten debil skończony, wiedząc co ma i że paczka była wykupiona jako dostawa poranna (nie pamiętam, chyba do 9 rano miała być dostarczona), Przywiózł mi ją po 17. Zwierzaki przeżyły, ale stres był.
- blispx
dobrechudy_b pisze: ↑23 gru 2022, 04:04
P.S. Tak mi się przypomniało. Kiedyś nie zapłaciłem rachunku za komórkę, jakieś 50zł. Tak się porobiło, że dług trafił do firmy windykacyjnej. Wysłali list. Dzwoni listonoszka domofonem i mówi, że ona ma tu taki dziwny list i czy ma go wrzucić do skrzynki, czy do śmietnika?Kochana kobieta.

Alert RCB? Zostan w domu, Twoja paczka zaczeka. Przedluzamy czas na odbior paczek o dodatkowe 48h. Odbierz ja, kiedy pogoda sie poprawi.

-
To niestety coraz częstsze zjawisko, szczególnie zimą ekrany padają niczym przysłowiowe muchy

- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Dalsza część historii z postu #62 .
Dzisiaj paczka do 10:00 bez żadnego ruchu leżała sobie w sortowni. Bez większych nadziei postanowiłem zadzwonić z interwencją. W trzeciej próbie udało mi się wbić do kolejki...
I już po godzinie oczekiwania udało mi się porozmawiać z człowiekiem
Bardzo rzeczowy konsultant, po tym jak ustaliliśmy, że w paczce jest żywe stworzenie, sporządził pilną interwencję i poinformował mnie, że zostanie rozpatrzona do dwóch dni
Rozstaliśmy się życząc sobie wesołych świąt 
O 14:00 sms, że paczka wydana do doręczenia. 16:30 przyjechał kurier, witając mnie słowami:
- O to Pan taki ważny
Syn Sasina?
Ja przesylki urzędowe i sądowe rozwoże, a tu mnie specjalnie ściągnęli z tą paczuszką.
Wszystko z dużym uśmiechem. Ponarzekał trochę na PP i pojechał dalej.
Chyba muszę odnaleźć tego konsultanta i przeprosić
Podrostek dotarł cały 
Dzisiaj paczka do 10:00 bez żadnego ruchu leżała sobie w sortowni. Bez większych nadziei postanowiłem zadzwonić z interwencją. W trzeciej próbie udało mi się wbić do kolejki...
I już po godzinie oczekiwania udało mi się porozmawiać z człowiekiem
O 14:00 sms, że paczka wydana do doręczenia. 16:30 przyjechał kurier, witając mnie słowami:
- O to Pan taki ważny
Chyba muszę odnaleźć tego konsultanta i przeprosić
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ja sie nie dziwię, że nikt nie chciał tego wyjąć...domibobi pisze: ↑23 gru 2022, 18:00Dalsza część historii z postu #62 .
Screenshot_20221223-174958.png
I już po godzinie oczekiwania udało mi się porozmawiać z człowiekiemBardzo rzeczowy konsultant, po tym jak ustaliliśmy, że w paczce jest żywe stworzenie, sporządził pilną interwencję i poinformował mnie, że zostanie rozpatrzona do dwóch dni
Rozstaliśmy się życząc sobie wesołych świąt
- O to Pan taki ważnySyn Sasina?
Ja przesylki urzędowe i sądowe rozwoże, a tu mnie specjalnie ściągnęli z tą paczuszką.
Chyba muszę odnaleźć tego konsultanta i przeprosićPodrostek dotarł cały
PXL_20221223_155222392~2_copy_1233x924.jpg

JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
-
Ja tam zauważam u nich poprawę. Wysyłałem jakiś płyty i kurcze jak stara Paczka w Ruchu szła ze 4 dni tak te przez Orlen Paczka góra 2 dni. Mam blisko postawiony ich nowiutki paczkomat, mimo mrozu nieźle działał panel. Trzymam kciuki, mocna konkurencja dla Inpost przydałaby się, bo ci dość mocno zdrożeli ostatnio.
Creative E-MU 0204 || Rotel RA-12 || Heco P3302 || Superlux HD 681 ||AKG K551
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
- blispx
u mnie na wsi zauważyłem jeszcze paczkomaty onebox czy jakoś tak, czyje to to?
edit
już wiem to działa tylko z Allegro smart, a to cwaniacy
edit
już wiem to działa tylko z Allegro smart, a to cwaniacy
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Allegro ustawia własne paczkomaty na wypadek gdyby kiedyś nie pykło przedłużenie współpracy z Inpost. Bardzo mądrze.
Kiedyś zresztą Allegro chciało kupić Inpost, ale Ci drudzy nie chcieli się wystawiać na sprzedaż.
Kiedyś zresztą Allegro chciało kupić Inpost, ale Ci drudzy nie chcieli się wystawiać na sprzedaż.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum