No jezeli Ty nie widzisz to rzeczywiscie gadka bez sensu. Kobieta chciala zawrocic wiec najpierw dala do przodu potem wsteczny i potem znowu chciala do przodu ale jej zagrodzili droge. Czego tu nie rozumiesz? Ja tez widzialem filmy...
Atak Usa na Wenezuelę
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Re: Atak Usa na Wenezuelę
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
To może wrzuć tutaj linka, bo żaden, łącznie z ujęciami z góry nie pokazuje tego - widocznie są stronniczo montowane.
Nie było.
Nie zdziwił bym się gdyby okazało się że była tam równie przypadkowo, jak niektórzy posłowie, podczas spaceru ogarnięci pokojową demonstracją i potraktowani gazem, po tym jak przypadkowo potknęli się i polecieli na funkcjonariusza... a ten złol, zamiast pomóc, gazem potraktował...
Zobaczcie na filmie, tu po prostu zadział instynkt i pamięć mięśniowa. Tam nie było analizy czy myślenia, skok samochodu do przodu i strzały... Tragedia gotowa.
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
odwoziła dzieciaka do szkoły - skrót myślowy, wracała po odwiezieniu dziecka, podawałem to albo za Wyborczą, albo za NBC News. nie wiem, może wracając w warzywniaku się zatrzymała?
może miała również partnerkę/żonę? do takiej informacji nie dotarłem, wiem tylko, że była dwa razy mężatką, z pierwszym mężem miała dwoje dzieci, z drugim, zmarłym w 2023 r. weteranem wojennym, trzecie.
facet prawdopodobnie nie powinien zostać dopuszczony do służby - kilka miesięcy wcześniej podczas podobnej interwencji próbował zatrzymać bandziora z Gwatemali chwytając go przez otwarte okno. pan bandzior nie był łaskaw poddać się perswazji i ruszył, ciagnąć naszego bohatera owym autem wg różnych źródeł od 50 do 100 jardów. po interwencji założono panu funkcjonariuszowi kilkadziesiąt szwów na ramieniu. tak więc to może nie była pamięć mięśniowa a zryta psycha?
dla ustalenia uwagi - Reene Nicole Good zginęła ok. kilometra od miejsca, w którym w maju 2020 inny wyrywny funkcjonariusz wykończył Georg'a Floyda.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- Mawis
Wstawialem wczesniej, bodajże z NBC News. Dodatkowo widac na nim ze okno jest otwarte i kobieta cos do nich mowila i pokazywala ręką. W czasie zdarzenia okno bylo otwarte cały czas...
Filmik nakręcony z bliska przez naocznego świadka.
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- dale
Widziałem go, zaczyna się od momentu kiedy samochód stoi prawie na środku drogi.
Jeżeli miała by zawracać, biorąc pod uwagę ustawienie samochodów i ruch funkcjonariuszy, musiała by chcieć jechać w ich stronę, nie wiem jak inni, ale ja nie zawracał bym w takich okolicznościach, dojechał do pierwszej przecznicy i objechał dalej.
Podkreślam, znam tylko przekaz z mediów.
Tym bardziej powinna zareagować, tak jak wpajają to każdemu, od małego.
Odważna teza. Ja bym powiedział że raczej wyciągnął wnioski.
- amrowek
Powinni mieć na pasku ...tak jak kajdanki, paralizator czy pistolet , to nie jest duże góra 20x4cm, jak nie wziął to wyszedł nieodpowiednio wyposażony do służby jego wina.Użycie broni to ostateczność. A z tej sytuacji nie wynika , żeby najpierw używać broni a potem pytać się o co kaman.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- dale
Taaa, a ten z przodu powinien mieć wrotki, wtedy by odjechał bez ryzyka potrącenia. Przypominam że strzelał gość stojący przed maską. Teraz łatwo się mówi, kto i co powinien.
- Mawis
Jest jeszcze taka opcja: zaparkowała wzdłuż ulicy i ruszala w kierunku do przodu, wtedy droge jej zajechal samochod ICE. Widac go po prawej bo z niego wysiadl ten funkcjonariusz ktory strzelal. Wiec chcial zawrocic. Wtedy z lewej podjechaly jeszcze dwa auta i wysiedli inni . Wobec czego zdecydowala jednak ze pojedzie w pierwotnym kierunku czyli w prawo. Stąd manewry na wstecznym( widac swiatlo) i potem skret kol w prawo i ruszyla do przodu. Ten gostek co stal przy jej otwartym oknie mogl zlapac ja za kierownice, rece, puscic gaz, otworzyc drzwi i ja wyciagnac. Jest wiele opcji. Wybrali najgłupszą...
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
??? może helikopter od razu? albo po prostu - po co tam lazł? robisz za eksperta - serio uważasz, że ta kobieta stanowiła zagrożenie, bo przecież w Stanach każdy może przy sobie arsenał nosić?
przełóż to może na mniej bandyckie realia? taki polski policjant - z pewnością od ręki wróciłby do takiej samej służby, kilka miesięcy po zdarzeniu mocno burzącym psychikę? amerykański żołnierz po przejściach - długotrwała kuracja pod nadzorem, funkcjonariusz w służbie pomarańczowego pojeba - od razu do służby? ehhh...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
- dale
Na podstawie filmu nie chcę zajmować stanowiska, bo wchodził bym za daleko w założenia i gdybanie. Może tak, m oże nie.
Z jakiegoś powodu mają tam takie, a nie inne procedury. I co ważniejsze, tam rządzą wyborcy czyli społeczeństwo. I z jakiegoś, dziwnego powodu na razie mamy przy władzy takich, a nie innych polityków. I z jakiegoś powodu nie zmieniają procedur. A po czasie, każdy jest nieomylny w osądach czasów przeszłych.
Tak. zdecydowanie. I nie pytaj skąd wiem.
W polskich realiach, swego czasu, w moich okolicach, był napad na hurtownię, motocyklista z bronią, ofiary itp. na potencjalnej trasie ucieczki ustawiono blokadę, motocyklista nie zatrzymał się, próbował przejechać policjanta, ruszyli za nim w pościg. Nie zatrzymał się ponownie. Użyli broni, motocyklista zginął. Okazało się że pomyłka... I też po czasie każdy mądry.
Żeby była jasność, nie bronię amerykańskiego funkcjonariusza, ale rozumiem skąd taka reakcja się wzięła i dlaczego w tamtych realiach może być normą.
- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
Na nagraniu z telefonu strzelającego raczej nie widać, by chciała celowo kogoś przejechać.
https://x.com/AlphaNews/status/20096799 ... e-11337975
https://x.com/AlphaNews/status/20096799 ... e-11337975
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 
- dale
Dodaj tylko fakt że film trwa 47 sekund, partnerka zabitej wysiadła w międzyczasie z pojazdu, również nagrywała gościa. Pozycja pojazdu utrudniała przejazd funkcjonariuszy, Słychać dokładnie że kobieta ruszyła bezpośrednio po otrzymaniu polecenia opuszczenia samochodu.
Dla mnie nie była przypadkową, nieświadomą "zawracająca na trzy". A czy przypadkowo wdała się w dyskusję w nieodpowiednim momencie, czy celowo z partnerką pojawiły się by "pokojowo zamanifestować swój sprzeciw" czy też po prostu nie zgadzały się na takie działania, tego raczej się nie dowiem. Tym niemniej, strzały, mimo że pewnie "zgodnie z przepisami", nie powinny paść.
Dla mnie nie była przypadkową, nieświadomą "zawracająca na trzy". A czy przypadkowo wdała się w dyskusję w nieodpowiednim momencie, czy celowo z partnerką pojawiły się by "pokojowo zamanifestować swój sprzeciw" czy też po prostu nie zgadzały się na takie działania, tego raczej się nie dowiem. Tym niemniej, strzały, mimo że pewnie "zgodnie z przepisami", nie powinny paść.
Tak gwoli ścisłości, to Floyd był karanym recydywistą, ostatnio siedział za włamanie z bronią do domu ciężarnej kobiety i w obiegu są dwie opinie patologiczne, jedna oficjalna mówiąca że facet miał kłopoty z sercem i w krwioobiegu znajdowały się przynajmniej 3 różne narkotyki, oraz prywatna, wywołana przez rodzinę, zrobiona na podstawie zewnętrznych oględzin zwłok w kostnicy, przed pogrzebem, mówiąca że zmarł na skutek uduszenia. gdzie patolog sądowy nie znalazł żadnych śladów. Mimo ich braku, policjanci ponieśli konsekwencje - w moim odczuciu całkowicie słusznie, niezależnie od okoliczności nic nie usprawiedliwia znęcania się, szykan czy zbędnej przemocy.