Tak slyszalem. Ale Dupa To Dupa i zrobi jak mu starzec kaze. I dobrze o tym mowi z kolei teraz Miller w Polsacie.domibobi pisze: ↑15 paź 2023, 22:27Duda wie, że PiS nie ma zdolności koalicyjnej. Ciekawie opowiadał przed chwilą o tym Kwaśniewski. Sugerujac, że prezydent powinien spotkać się ze wszystkimi i na tej bazie podejmować dalsze decyzje. Czy będzie miał jaja żeby zmienić swoją wcześniejszą zapowiedź...
Polityka
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Re: Polityka
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Mam nadzieję że przyszły rząd umieści tą wolę, tam gdzie obecny miał głos dużej części społeczeństwa, a jak dużej, to frekwencja i wybory pokazały

-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Nie wiem jak Wy
u mnie na orlenie paliwo po 7,63
podobnie jak z wyborami
Upijam się na smutno
u mnie na orlenie paliwo po 7,63
podobnie jak z wyborami
Upijam się na smutno
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Realna cena. Ale zaraz bedzie narracja Pis ze opozycja wygrala i podniosla ceny. Wina Tuska

JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
No proszę, nawet Fukuyama interesuje się wyborami w PL.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
To warunek podstawowy, ale wcale nie oznacza, że będzie łatwo… weź odkręć obniżki stóp albo programy osłonowe w kwestii vat’u na jedzenie czy regulowane ceny energii. Do tego paliwa… Zaraz będą nowe wina Tuska…
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Obstawiam że:
1. Duda będzie przeciągał strunę do końca, dając czas PiS-owi na negocjacje, nawet jeśli bardzo szybko zawiąże się koalicja trzech sił z większością mandatów.
2. PiS obieca złote góry by przeciągnąć jak najwięcej mandatów "opozycyjnych" do siebie.
Przejdzie ktoś z Konfederacji, przejdzie ktoś z PSL i Hołowni, w końcu przejdzie też parę osób z obozu KO i już może będzie to wystarczająca siła.
Myślę że Kukizów na ławach parlamentarnych jest więcej niż tylko jeden Paweł.
To trochę czarno-widztwo z mojej strony oczywiście, do którego jeszcze wrócę po ogłoszeniu wyników (wtorek?), ale gdyby exit polle się z grubsza utrzymały w finale to mam takie dwie główne obawy jak powyżej.
1. Duda będzie przeciągał strunę do końca, dając czas PiS-owi na negocjacje, nawet jeśli bardzo szybko zawiąże się koalicja trzech sił z większością mandatów.
2. PiS obieca złote góry by przeciągnąć jak najwięcej mandatów "opozycyjnych" do siebie.
Przejdzie ktoś z Konfederacji, przejdzie ktoś z PSL i Hołowni, w końcu przejdzie też parę osób z obozu KO i już może będzie to wystarczająca siła.
Myślę że Kukizów na ławach parlamentarnych jest więcej niż tylko jeden Paweł.
To trochę czarno-widztwo z mojej strony oczywiście, do którego jeszcze wrócę po ogłoszeniu wyników (wtorek?), ale gdyby exit polle się z grubsza utrzymały w finale to mam takie dwie główne obawy jak powyżej.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Nie sądzisz Wojtek, że partie opozycyjne zabezpieczyły się na wypadek chęci zmian barw przez ich członków. Ja nie wiem do końca jak. Ale kiedyś była mowa o jakiś wekslach. Przy obecnych wynikach potrzeba by przejąć 31 posłów.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Najbardziej mi szkoda, że może już nie być szokujących odcinków szokującego serialu Reset.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
- chudy_b
Pewnie tak. Ale Duda tez ma swoje rachunki do wyrównania z Kaczyńskim. Być może powierzy tworzenie rządu PISowi tylko po to, żeby pogryźli się o premiera, bo kogoś wyznaczyć będą musieli. I na końcu zobaczyć minę prezesa po przegranym głosowaniu o wotum zaufania dla tego rządu. To będzie niezły spektakl w świetle kamer i symboliczny ostatni gwóźdź do politycznej trumny złodzieja ciał niebieskich.
A z innych spraw to ja jestem bardzo ciekawy kto z PIS+SP z obecnych posłów wybory przerżnął, bo ponad 30 mandatów mniej to nie w kij dmuchał. Ciekaw jestem wyniku Pana Z. i słynnego hipisa.
- masus
https://wydarzenia.interia.pl/raport-wy ... Id,7088990
We Wrocławiu na Jagodnie dość spora kolejka wciąż czeka na oddanie głosu... Po 1szej w nocy. Wygląda na 100+ osób. Ciekaw jestem jakiego "wyznania" są owi? Podejrzewam, że wśród wysoko zmotywowanych i tyle czekających przeważa jednak dewiza gwiazdkowa. Ależ ludzie mają ich dość. Jedno trza kaczorowi przyznać. Nikt jak on nie zmobilizował takich rzesz Polaków po 89'.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2023, 01:23 przez masus, łącznie zmieniany 1 raz.
Well, that's just, like, your opinion, man.
Technics SL-1510 mk1 | AT 13Ea | Luxman L-560 | Universum System 6000
- chudy_b
Do tej pory, a jest pierwsza w nocy, stoją kolejki do głosowania. Za to powinny polecieć głowy w PKW. Wiadomo było, że nastąpiły zmiany demograficzne w okręgach wyborczych. Ale nie, bo kurwa PIS musi wygrać. U mnie na wsi frekwencja na 19 była 70%. a mimo to ani rano, ani w południe, ani po południu nie było kolejek. Ja poszedłem po 20 i to już w ogóle żywego ducha. A w Wawie i innych dużych miastach armagedon.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kompletnie Ziobro zdziwienia.
Zresztą, chyba zawsze tak było.Wyborcy z wykształceniem podstawowymi i zawodowym w większości głosują na PiS. Z kolei największym poparciem wśród osób z licencjatem i wykształceniem wyższym cieszy się Koalicja Obywatelska
Regionalnie nadal mamy podział wschód/zachód.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- masus
Oj chyba prorocze to było

Napiszę tyle: TVP, gul skoczony Holeckiej i Lichockiej no i Mieciu Fogg w wykonaniu Sawickiego

Well, that's just, like, your opinion, man.
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Wciąż stali pół godziny temu, ale już końcówka, ok.3 liczyli, że będzie koniec i zamykają.
Zdaje się, że rozgrzewali się w kolejce czymś z piersióweczki

Jedna z pań wchodząc głosować i przechodząc obok kamery relacjonującej na żywo szepnęła do mikrofonu ***** ***

Także ostateczne wyniki mogą się jeszcze zmienić w stosunku do exit pool. Na lepsze

30 dni po wyborach musi się odbyć pierwsze posiedzenie sejmu, od tego posiedzenia prezydent ma 14 dni na powołanie nowego rządu i premiera. Po kolejnych 14 musi odbyć się głosowanie nad wotum zaufania.
Jeśli rząd nie powstanie, zabraknie mu wystarczającej ilości głosów to piłka od prezydenta idzie do parlamentu.
A jeśli tutaj większość wyłoni rząd i premiera to prezydent nie może odmówić powołania takiego rządu.
Tako rzecze konstytucja

Tak więc PiS będzie miał dwa miesiące żeby kombinować nad większością.
Bo, że w pierwszym konstytucyjnym terminie the bill desygnuje kogoś ze swojego politycznego podwórka w to nie wątpię, bo będą liczyli właśnie na to, że kogoś przekabacą.
Jesień zapowiada się interesująco

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104