Polityka
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Polityka
Nie warto karmić partyjnych trolli.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Kingdom of Heaven

W temacie "generalskim", chociaż zupełnie nie śledziłem dzisiaj info i może coś wyjaśnią panowie, a myślę, że nawet powinni wprost wyjaśnić społeczeństwu i nie pozostawiać sprawy na pastwę domysłów i pisiej propagandy. Wojsko i bezpieczeństwo to nie partyjna sprawa i pomijając obszary objęte tajemnicą należy nam się takie wyjaśnienie.
A jednak, zarówno w przypadku leśników u Tuska i generałów wydaje się to bardzo kunktatorskie zachowanie. Ale może tylko mi się tak wydaje...

Nie znaczy to, że nie powiedzieli prawdy (leśnicy), bo zaświadczyli o tym własnymi twarzami, a generałowie nie mieli podstaw do rzucenia papierami, ale trochę późno i zbyt długo nie reagowali... Kwestie zawodowe, karierę, kredyty, dzieci na studiach itp, itd rozumiem, ale jednak...
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
No właśnie mam bardzo podobne odczucia. Zwłaszcza po tym co podano - że kwity zostały rzucone (parafrazując klasyka) po tym jak pominięto łańcuch dowodzenia i zaczęto promować "nowego wodza" na siłę. A tenże "następca" już się lansuje na ewakuacji Polaków z Izraela, kreuje się prawie że na Lindę z "Operacji Samum", jak by sam wywiózł ich własnym samolotem...kinky pisze: ↑10 paź 2023, 22:52A jednak, zarówno w przypadku leśników u Tuska i generałów wydaje się to bardzo kunktatorskie zachowanie. Ale może tylko mi się tak wydaje...
Nie znaczy to, że nie powiedzieli prawdy (leśnicy), bo zaświadczyli o tym własnymi twarzami, a generałowie nie mieli podstaw do rzucenia papierami, ale trochę późno i zbyt długo nie reagowali... Kwestie zawodowe, karierę, kredyty, dzieci na studiach itp, itd rozumiem, ale jednak...
Zaś co do generałów, jak nie przeszkadzało im realizowanie polityki pisowskiej w zakresie obronności i utrzymania wojska przez cały okres od 2018 r. do teraz, to też o czymś świadczy. Po wyborach trzeba będzie, być może, się zacząć tłumaczyć z paru rzeczy, wygodnie jest teraz strzelić fochem, powiedział bym unieść się honorem, ale podejrzewam ich o tą cechę akurat.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Lepiej późno niż wcale. Chyba.
Zasadniczo samo wydarzenie dość dobrze osadza się w czasie akurat tuż przed ciszą wyborczą. Jest jak jest, ale coś drgnęło w pustym pudle rezonansowym ministra obrony, jakieś struny nie chcą stroić wg kamertonu Kaczora i oto chodzi. A, że to te najważniej brzmiące, to co ja Q mogę?

Nie każdy oficer pozwala sobie pluć na mundur bezrefleksyjnie i tyle.
- darkman
- Kontakt:
Rachu ciachu, raz w Resecie, a raz w piachu:
Przetrwać za wszelką cenę.
https://wiadomosci.wp.pl/tak-walcza-o-p ... 118087520a
Skąd oni się biorą? Ten to zdaje się siepacz z Tv Republika, czy się mylę? Jakoś tak.
edit: zdarzenia i kontrowersje o Rachu'yu: "Rachoń przebrany za penisa" - to akurat mu pasuje obiektywnie rzecz ujmując, wątpliwości budzi fakt czy to w istocie przebranie.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_Racho%C5%84
Przetrwać za wszelką cenę.
https://wiadomosci.wp.pl/tak-walcza-o-p ... 118087520a
Skąd oni się biorą? Ten to zdaje się siepacz z Tv Republika, czy się mylę? Jakoś tak.
edit: zdarzenia i kontrowersje o Rachu'yu: "Rachoń przebrany za penisa" - to akurat mu pasuje obiektywnie rzecz ujmując, wątpliwości budzi fakt czy to w istocie przebranie.

Ostatnio zmieniony 11 paź 2023, 14:26 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Wiceprezydent od spraw bezpieczeństwa wczoraj popłynął troszkę. Sytuacja zdaje się potwierdzać że Jarosław się starzeje i cugle zdają się wypadać z rąk, zara wybory a wódź młodszy nie będzie....
- dale
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Miałem już siedzieć cicho do wyborów ale może ktoś mi wytłumaczy skąd wyrwali mojego maila... Udzieliłem im stosownej odpowiedzi na przesłane treści.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- dale
Przecież to jakaś ściema, ktoś się podszywa ... no albo programowcy pisowscy cierpią na schizofrenię, ewentualnie chorobę dwubiegunową....
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
Zagotowało mnie jak zobaczyłem maila od Komitetu Wyborczego PiS... i dopiero teraz przeczytałem treść na spokojnie... Oczywiście ktoś się podszywa... Niech już będzie po tych wyborach

analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
domibobi:
Rozpoznali Cię jako potencjalnego wyborcę
Rozpoznali Cię jako potencjalnego wyborcę

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- amrowek
A może panowie debatę tu jaką, tylko hm kto poprowadzi
wczoraj oglądając jedyną polską TV prowadząca dziennik TV podała " prezydent Duda dokonał zmiany na stanowiskach w wojsku"
Nic ,nie było że dwóch generałów podało się do dymisji , tylko , że prezydent ich wymienił ...kabaret normalnie jaki

wczoraj oglądając jedyną polską TV prowadząca dziennik TV podała " prezydent Duda dokonał zmiany na stanowiskach w wojsku"

Nic ,nie było że dwóch generałów podało się do dymisji , tylko , że prezydent ich wymienił ...kabaret normalnie jaki
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- darkman
- Kontakt:
Może dobry byłby były wicepremier d/s bezpieczeństwa, który ma czas bo nim już nie jest, choć wczoraj sobie przypomniał, że jednak jego zdaniem jest i powołał się na tę byłą funkcję jako pełnioną aktualnie by zażądać danych personalnych dziennikarza pod tablicą smoleńską, kiedy akurat niszczył wieniec nie swojej było ministerialnej d/s bezpieczeństwa własności.
BTW osoba składająca ów wieniec każdego miesiąca z tą samą inskrypcją ma na ów akt zezwolenie sądowe, ale były wicepremier d/s bezpieczeństwa, który już nim nie jest, a jest za to zwykłym posłem uważa inaczej bo jest byłym... karwa kombatantem z materaca, który przespał stan wojenny, ale na szczęście dla niego pomylono go z bratem bliźniakiem i tak to dwubiegunowo pewna świadomość obsłużyła dwa byty.. już mi się to pojebało również. Też.
Wracając do meritum jednak, jeśli debata tutaj, to idąc wzorem TVPis poprowadzić powinien Szelak.
Moim zdaniem dobry kandydat z jasnym i oczywistym przekazem, niezależny od zdrowego rozsądku. Gdy czytam jego posty to stosując jego nomenklaturową poetykę bełkotu, udowodnienie, że shibata to tępy szlif wydaje się bułką z masłem.
Szelak na Prezydenta! Warszawy.
- TomekT
Pytanie prowadzącego:
Jaki gramofon po wymianie uszczęśliwia od 8 lat swoim graniem wszytkie Polki i Polaków i dlaczego jest to Technics?

Pozdroofka
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...

Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...
Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
dajcie chłopu spokój, pewnie szykuje od wczoraj celną ripostę na pytanie zadane przez MaciejT, a Wy tu se podśmiechujki robicie...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)