Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
vanderer

Re: Polityka

Post autor: vanderer »

Wg jednego z Twoich idoli, wiek to tylko liczba ;)
gdzie napisałem że to mój idol ???? zacznij w końcu myśleć samodzielnie.
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

vanderer pisze:
07 paź 2023, 09:59
Teraz dajcie mi bana , ale przed tym wiem że to trudne , zacznijcie samodzielnie myśleć
Chciałbyś ... jak widać wiek nie zawsze równa się z tzw. "mądrością"...
vanderer pisze:
- 200 000 tyś nadmiarowych zgonów ( ludobójstwo) zamknięcie służby zdrowia -wszystkie partie za , Konfederacja przeciw
Podaj konkretny powód, uzasadnij proszę, bo na razie jest to slogan, za przeproszeniem, z du...y.
vanderer pisze:
-problemy psychiczne dzieci i strata 2 lat nauki ( zdalna)- wszystkie partie za , Konfederacja przeciw
Nie zgadzam się, tutaj jest to wina jak najbardziej rodziców. Sam mam dwoje dzieci, oboje przechodziło naukę zdalną, jedno właśnie w tym roku dostało się na najbardziej oblegany kierunek informatyczny "w cuglach", drugie przyniosło znowu "czerwony pasek". Tylko dzieci trzeba wychowywać, nie hodować.
vanderer pisze:
-dodruk pieniądza powodujący drożyznę i inflację -wszystkie partie za , Konfederacja przeciw
-bankructwo setek tyś firm
Serio? Setek tysięcy firm? Nie uważasz że ładniej by brzmiało "milionów" ? Tak samo realna liczba. Nie zauważyłem żeby w ostatnich latach zwinęła się jakaś firma z mojego otoczenia, a trochę ich jest. Tylko prowadzą je ludzie rozsądni i ciężko pracujący. I jakoś ich stać na wczasy "za granicą" czy nowy samochód - nie na firmę czy inne "lisingi".
vanderer pisze:
--obecnie niewyobrażalny socjal dla Ukrainców -wszystkie partie za , Konfederacja przeciw
Wiesz, gdybyś jeszcze widział ile ludzie, niezależnie od rządu pomogli finansowo i materialnie, to by dopiero był płacz i ścisk pośladków...
Zacytuj jakieś liczby, na przykład ile % obecnych emerytur/rent czy "pińcetplus" jest wypłacana Ukraińcom?

Sam zacznij samodzielnie myśleć i przede wszystkim, poszukaj w życiorysach kandydatów konfederacji, kim byli wcześniej, jakie mieli poglądy. Bo na obecną chwilę to tak trochę słabo z tym myśleniem logicznym.
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

dale pisze:
07 paź 2023, 10:55
Nie zgadzam się, tutaj jest to wina jak najbardziej rodziców. Sam mam dwoje dzieci, oboje przechodziło naukę zdalną, jedno właśnie w tym roku dostało się na najbardziej oblegany kierunek informatyczny "w cuglach", drugie przyniosło znowu "czerwony pasek". Tylko dzieci trzeba wychowywać, nie hodować.
Grubo. To że problemy nie dopadły Twoich, wychowywanych dzieci to nie znaczy że problem nie występuje. Sam mam dwoje dzieciaków, wychowywałem i wychowuję najlepiej jak potrafię. Jedno nie miało problemów, przeszło przez te wszystkie bzdurne lock downy i nauki zdalne, a drugie codziennie rano miało coraz większy problem z porannym wstaniem i zalogowaniem się na zajęcia. Pomagaliśmy i pomagamy jak możemy, rozmowy, terapia, leki (silne). Dzieciak zdał maturę dwa lata temu bo niebywale zdolny i poszło z rozpędu, ale nie tak dobrze jak można było wcześniej się spodziewać. Obecnie leki skutecznie pozbawiają możliwości porannego wstawania na zajęcia, trzeci raz zaczyna pierwszy rok akademicki bo wie że chce się uczyć. Więc przepraszam Cię ale przestań opowiadać pierdoły (ciśnie mi się na usta określenie powszechnie uznawane za wulgarne) i wypowiadać się w imieniu wszystkich rodziców, bo raz że nie masz racji, dwa że możesz mnóstwo ludzi skrzywdzić i bardzo głęboko dotknąć.
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

MaciejT pisze:
07 paź 2023, 11:15
Grubo. To że problemy nie dopadły Twoich, wychowywanych dzieci to nie znaczy że problem nie występuje
Masz rację, trochę przesadziłem. Przepraszam. Za bardzo uogólniłem, miałem na myśli tą warstwę społeczną która uważa że wszystkie potrzeby dziecka da się zaspokoić nowym smartfonem.
MaciejT pisze:
Więc przepraszam Cię ale przestań opowiadać pierdoły
Nie, to ja przepraszam Ciebie i innych, którzy poczuli się (całkiem słusznie) urażeni moim wpisem. Był bardzo ogólny, może dlatego go nie przemyślałem i doprecyzowałem, że nie spotkałem się z takimi przypadkami, a powinienem je uwzględnić i dopuścić.

Mam nadzieję że u Ciebie wszystko wyjdzie na prostą, wierzę w to, bo widzę że Pociecha ma w rodzinie wsparcie, a w Tobie dobry wzór.
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

MaciejT pisze:
terapia, leki
Przerabiałem to ze swoją córką i chociaż nie miało to związku z pandemią, zdalnym itp, bo zaczęło się ponad 10 lat temu, w liceum to na pewno lockdawny i zdalne pogłębiły takie problemy u dzieciaków bardziej wrażliwych (ujmę to tak ogólnie, jednostkowe diagnozy przyczyn i sposobów leczenia pozostawiam fachowcom).
Dobrnęła do końca liceum. Wielkie podziękowania dla nauczycieli i dyrekcji - pomagali jak mogli wiedząc, że dziewczyna wszechstronnie utalentowana (laureatka konkursów polonistycznych, muzycznych, plastycznych), ale w trakcie leczenia i nie była jedynym dzieciakiem w liceum z takimi problemami.
Zawaliła kilka semestrów na uczelni... Było ciężko, daleko od domu, w innym mieście, w nowym otoczeniu... Ale terapia pomogła chociaż trwała lata i ona sama sobie pomogła, bo bez tego nie byłoby sukcesu. Pomimo tych problemów miała i ma determinację do walki o siebie. Bo to była ciężka walka i tylko te dzieciaki i ich rodzice, jak ja, Ty i inni wiedzą jak to wygląda na co dzień, od podszewki.
Trzymam kciuki, łatwo nie będzie, ale to już wiesz/wiecie, a dzieciakowi życzę wytrwałości i wiary w siebie.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
masus

Post autor: masus »

vanderer pisze:
07 paź 2023, 10:52
zacznij w końcu myśleć samodzielnie
Niedawno pisałem w tym wątku, że nie gustuję w filmach z żółtymi napisami.
Well, that's just, like, your opinion, man.
Technics SL-1510 mk1 | AT 13Ea | Luxman L-560 | Universum System 6000
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

W tvn24BiS wejścia na żywo z CNN z polskim tłumaczeniem w temacie wydarzeń w Izraelu.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

Mnie to zastanawia jak to jest że zwolennicy jednej partii są przekonani że myślą samodzielnie wszyscy tak samo i tylko przypadkowo zgodnie z wypocinami liderów tejże. No i dumnie powtarzają że włączyli myślenie. Samodzielne myślenie włącza się dopiero jak ktoś najpierw coś wysnuje a później wszyscy samodzielnie powtórzą :think:
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Ryszard13 pisze:
07 paź 2023, 08:27
Morze ktoś w skrócie powiedzieć co się stało ?
dobre pytanie , w zależności od strony Polska czy Holandia, ale raczej wersja polska bardziej prawdopodobna , chcieli się przyczepić to się i przyczepili i wywołali zadyme ochroniarze. Inna wersja holenderska , że t kibice legi i piłkarze wszczęli burdy, ale są też głosy ,że polacy byli wypraszani z resteuracji jak obsługa się zorientowała ze ma do czynienia z Polakami
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
vanderer

Peter007 pisze:
07 paź 2023, 14:55
Mnie to zastanawia jak to jest że zwolennicy jednej partii są przekonani że myślą samodzielnie wszyscy tak samo i tylko przypadkowo zgodnie z wypocinami liderów tejże. No i dumnie powtarzają że włączyli myślenie. Samodzielne myślenie włącza się dopiero jak ktoś najpierw coś wysnuje a później wszyscy samodzielnie powtórzą :think:
W ostatnich trzech latach to co zrobiło Pis razem z wszystkimi partiami to co najmniej kryminał , więc proszę wytłumacz mi jak można być ich zwolennikiem ( o innych przekrętach , złodziejstwu na przestrzeni 20 lat to szkoda strzępić ryja ) podaj jeden racjonalny argument .Niestety telewizja typu TVN ,TVP robi ludziom wodę z mózgu i dlatego w naszym kraju jest jak jest , niestety bez żadnej nadziei na zmianę .
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

vanderer pisze:
07 paź 2023, 15:36
Niestety telewizja typu TVN ,TVP robi ludziom wodę z mózgu i dlatego w naszym kraju jest jak jest , niestety bez żadnej nadziei na zmianę
a która nie robi?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

vanderer pisze:
W ostatnich trzech latach to co zrobiło Pis razem z wszystkimi partiami to co najmniej kryminał , więc proszę wytłumacz mi jak można być ich zwolennikiem ( o innych przekrętach , złodziejstwu na przestrzeni 20 lat to szkoda strzępić ryja ) podaj jeden racjonalny argument .Niestety telewizja typu TVN ,TVP robi ludziom wodę z mózgu i dlatego w naszym kraju jest jak jest , niestety bez żadnej nadziei na zmianę .
W tej wypowiedzi jest gdzieś zawarta odpowiedź na moje pytanie?
W te 3 lata wliczasz też głosowanie konfy razem z PiSem nad nowymi podatkami których to konfa nie chce ale zagłosowało się im na tak?
vanderer

Peter007 pisze:
07 paź 2023, 16:30
vanderer pisze:
W tej wypowiedzi jest gdzieś zawarta odpowiedź na moje pytanie?
W te 3 lata wliczasz też głosowanie konfy razem z PiSem nad nowymi podatkami których to konfa nie chce ale zagłosowało się im na tak?
Odpowiedz jest prosta , 90% ludzi ogląda TVN lub Polsat lub TVP i wierzy w te brednie , niestety nie myśląc samodzielnie ,proszę podaj jedno głosowanie Konfederacji za podwyższeniem podatków
Awatar użytkownika
masus

Post autor: masus »

vanderer pisze:
07 paź 2023, 16:49
90% ludzi ogląda
A weź pierdolnij 99,9% - wygląda efektowniej, a i tak nie masz żadnych podstaw, to co za różnica, co publicznie napiszesz?
vanderer pisze:
nie myśląc samodzielnie
Napisz to jeszcze 3 razy, dla zwiększenia efektu.
EDIT: a sorry, już napisałeś 4x
vanderer pisze:
07 paź 2023, 10:52
myśleć samodzielnie
vanderer pisze:
samodzielnie myśleć
vanderer pisze:
samodzielnie myśli
Ostatnio zmieniony 07 paź 2023, 17:17 przez masus, łącznie zmieniany 1 raz.
Well, that's just, like, your opinion, man.
Technics SL-1510 mk1 | AT 13Ea | Luxman L-560 | Universum System 6000
vanderer

masus pisze:
07 paź 2023, 17:03
vanderer pisze:
90% ludzi ogląda
A weź pierdolnij 99,9% - wygląda efektowniej, a i tak nie masz żadnych podstaw, to co za różnica, co publicznie napiszesz?
vanderer pisze:
nie myśląc samodzielnie
Napisz to jeszcze 3 razy, dla zwiększenia efektu.
super argument ameby pa
Zablokowany