Ania Gacek wyrzucona z Trójki

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
MISSE
Gramofon: Micro Seiki DDX

Re: Ania Gacek wyrzucona z Trójki

Post autor: MISSE »

bms01pl pisze:
19 maja 2020, 23:51
wiem Trafalgar, Latro, xyz - wali Was to, bo PiS über alles...
To jakie każdy ma zdanie to jego widzimisię. To jest demokracja i każdy może robić i mówić co chce.

Jeśli istnieje różnica poglądów to jeszcze nic straconego, szanuje wasze wypowiedzi i was wszystkich nawet jak robię coś innego

Problem zaczyna się jeśli nie będziemy mogli mówić co myślimy i ktoś będzie nam dyktował sposób widzenia świata
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

MISSE pisze:
20 maja 2020, 01:34
Problem zaczyna się jeśli nie będziemy mogli mówić co myślimy i ktoś będzie nam dyktował sposób widzenia świata
No to chyba już się zaczął, czy jeszcze nie? Nie mówię o forum, tylko o meritum tego wątku😉
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
wojtekf

Post autor: wojtekf »

amrowek pisze:
20 maja 2020, 00:21
Potrafił sprzeciwić się większości i pokazał że - w Polsce nie ma kultu jednostki - Nie ma cenzury - nie ma zapędów na dyktaturę.
Chyba muszę sparafrazować redaktora Mazurka i przydzielić sobie dodatek za warunki szkodliwe. Nie da się czytać takich rzeczy i zachować powagi...
Nikomu nie odmawiam takiej interpretacji tej sytuacji, ale pozwolę sobie nie zgodzić się z nią. Dla mnie powyższe to klasyczne "złodziej krzyczy łapać złodzieja".
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
Awatar użytkownika
winylowy_luke
Gramofon: Technics SL-1210GR
Kontakt:

Post autor: winylowy_luke »

amrowek pisze:
20 maja 2020, 00:21
Panowie i Panie albo owrotnie.
Muszę prznać się do tego że się mylłem w sprawie dyrektra PR3 , prezes PR i wyżej. Przyznaje rację tym , którzy go tu bronili jak i pozostałych osób z dyrekcji PR oraz wyżej. Będę trzymal za nich kciki żeby byli na Mysliwieckiej jak najdłużej . Zobaczcie jak zachowali się idole niektórych z Was jak do Polski przyjechała kanclerz A.Merkel. Polecieli na obiadek wypłakali się w rękawek.Pokazali najgorszę przywary Polaków, małostkowość ,dbanie o wlasny interes a nie kraju. I co ośiągneli? A no zjedli obiadek i Nic. Zachowali się jak dzieci w piaskownicy. Analogiczna sytuacja już była proszę sobie sprawdzić termin Targowica. A dokladniej konfederacja targowicka.
Do tych co tu nawołują aby wyjść na ulicę nawet w polowie nie macie takich jaj jak ma ( miał)dyrektor PR3. Nie wspominając o tym że przewyższa was intelektem. Groźniejszą bronią jest rozum niż brutalna siła.
Kto z Was tu pzysłużyl się dobru kraju jak on?
Potrafił sprzeciwić się większości i pokazał że - w Polsce nie ma kultu jednostki - Nie ma cenzury - nie ma zapędów na dyktaturę.
Szkoda tylko że odbyło się to w taki sposób. Że odeszli jedni z najbardziej profesonalnyh dziennikarzy.
leymwyW.png
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
Awatar użytkownika
tuczi77
Gramofon: Kenwood KD-7010

Post autor: tuczi77 »

wojtekf pisze:
20 maja 2020, 09:25
redaktora Mazurka
Skoro już ktoś przywołał redaktora, to nie powinno zabraknąć tego wywiadu. Ile razy bym go nie czytał tyle razy pękam ze śmiechu :lol:
https://wiadomosci.dziennik.pl/media/ar ... a-pis.html

Rafał Otoka-Frąckiewicz też wczoraj skomentował sytuację z PR3. Jego teoria spiskowa jest moim zdaniem mocno naciągana, ale i tak można sobie gościa posłuchać. Choćby po to by poznać odmienny punkt widzenia. Odmienny zarówno dla zwolenników obecnych władz PR3 jak i przeciwników tychże ludzi.
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
Awatar użytkownika
kargoolo

Post autor: kargoolo »

wojtekf, winylowy_luke, sądzę, że tekst amrowka ma charakter ironiczny i takie było zamierzenie autora tekstu.
Awatar użytkownika
xyz
Gramofon: Sony PS X-50
Kontakt:

Post autor: xyz »

kargoolo pisze:
19 maja 2020, 18:23
W przypadku głosowania nie było regulaminu
odwrócę kota ogonem, by pokazać jak absurdalne jest Twoje tłumaczenie, skoro nie ma regulaminu można by dowolnie odwołać notowanie. też absurd.
kargoolo pisze:
19 maja 2020, 18:23
W liście
nie znam treści tego listu, ale jeśli przytaczasz jego treść dokładnie, tym bardziej ciekaw jestem jaka była skala anulowanych głosów w poprzednich notowaniach, skoro przez kilka tygodni temat aktualny :)
bms01pl pisze:
wiem
bms01pl pisze:
Wasi idole
łał :D zagraj w statki lepiej.
podjąłem tę dyskusję, bo nic nie jest czarno-białe Kolego, jak chciałbyś to widzieć.
może wiesz, może nie, może wolisz przemilczeć, że Kaczkowski wskoczył na antenę po Marcu. pewnie w geście solidarności z ~60 kolegami którzy polecieli z rozgłośni i tv. ale kto by tam pamiętał czy sprawdzał.
ej, a może go Jethon przytuli? Choć poczekaj, kto go zwolnił w 2014? ;)

naście postów temu Kolego srałeś żarem, bo Jedraszewki był na antenie. Dziwnym trafem cykliczna obecność gościa który młóci/-ł 12 latki nie wzbudziła Twojego oburzenia.

jakaś dziwne przekonanie tu panuje, że skoro ktoś jest profesjonalistą w swojej robocie automatycznie staje się autorytetem w każdej możliwej dziedzinie.
wojtekf

Post autor: wojtekf »

kargoolo pisze:
20 maja 2020, 09:49
wojtekf, winylowy_luke, sądzę, że tekst amrowka ma charakter ironiczny i takie było zamierzenie autora tekstu.
Prawdopodobnie, ale podejrzewam, że wiele osób gotowe jest takiej interpretacji przyklasnąć ;)
I tutaj już bez dodatku za warunki szkodliwe nie ujedziesz :P
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
Andy05

Post autor: Andy05 »

xyz pisze:
20 maja 2020, 10:25
Dziwnym trafem cykliczna obecność gościa który młóci/-ł 12 latki nie wzbudziła Twojego oburzenia.
Toś pojechał :think: Pomyślał? Zrobił? Zgwałcił? Wielokrotnie? Może tak było ... lub nie ... ale kogo to właściwie obchodzi ....
Ukradł czy jemu ukradziono - publika wie, że "był zamieszany w kradzież".

Qur..na też pare razy wymknęło mi się: "jak Ci powiem, będę musiał Cię zabić..." no i powiedziałem... Pewnie kiler-zabójca jestem.
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

xyz pisze:
Dziwnym trafem cykliczna obecność gościa który młóci/-ł 12 latki nie wzbudziła Twojego oburzenia.
Zakładam, że masz niezbite dowody, skoro użyłeś czasu teraźniejszego w odniesieniu do twórczości literackiej sprzed 25 lat. Gdzie więc zgłoszenie do prokuratury?

Trollu, bez niedopowiedzeń proszę napisz o kogo chodzi, skąd te rewelacje i jakie masz dowody na swojego fake-newsa, który już dawno został wyjaśniony i zapomniany. Następnie podpisz się swoim imieniem i nazwiskiem bohaterze, czekaj na proces o zniesławienie i zbieraj na odszkodowanie.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

xyz pisze:
może wiesz, może nie, może wolisz przemilczeć, że Kaczkowski wskoczył na antenę po Marcu. pewnie w geście solidarności z ~60 kolegami którzy polecieli z rozgłośni i tv. ale kto by tam pamiętał czy sprawdzał.
Kaczkowski zaczął współpracę z PRIII w 1963 roku. Od 1965 pracował w PRI. Mini-Max w jego wydaniu pojawił się we wrześniu 1968. To tak a’propos pamiętania czy sprawdzania…
Nie pamiętam, żeby ktokolwiek zarzucał mu „komuchowatość” czy też „agenturalność”. Choć zapewne musiał coś podpisać – jak każdy, kto wyjeżdżał w tamtym czasie na Zachód.
xyz pisze:
ej, a może go Jethon przytuli? Choć poczekaj, kto go zwolnił w 2014? ;)
Wtedy nabył praw emerytalnych. Zdecydowano „zluzować” etat, ale nie przerywać współpracy. Kaczkowski miał żal przez jakiś czas, ale koniec końców przeproszono się i do wczoraj był obecny na antenie.
xyz pisze:
naście postów temu Kolego srałeś żarem, bo Jedraszewki był na antenie. Dziwnym trafem cykliczna obecność gościa który młóci/-ł 12 latki nie wzbudziła Twojego oburzenia.
I dalej to podtrzymuję (opinię co do Jędraszewskiego). Co do debilizmu wypowiedzi Kydryńskiego nawet nie chcę się wypowiadać. Nie jest usprawiedliwieniem, że to była „twórczość” uskuteczniona prawie 30 lat temu, nie jestem teoretykiem literatury, żeby oceniać, czy to opinia osoby prywatnej, czy „sztuka”. Nie wiem, czy jak byłeś łaskaw zauważyć "młóci/-ł 12 latki", czy tylko opisał swoje przemyślenia z kilkumiesięcznego obcowania z afrykańską rzeczywistością. Ciekawe, że na kilkudziesięcioletniej karierze, nawet w dobie powtarzalnych i słusznych nagonek na różnych Polańskich i Weinsteinów, póki co to nie zaważyło - żadne usprawiedliwienie, ot pod rozwagę. Ale meritum dzisiejszej dyskusji jest chyba coś zupełnie innego?
xyz pisze:
jakaś dziwne przekonanie tu panuje, że skoro ktoś jest profesjonalistą w swojej robocie automatycznie staje się autorytetem w każdej możliwej dziedzinie.
Możesz rozwinąć?
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

xyz pisze:
cykliczna obecność gościa który młóci/-ł 12 latki
Chyba Cię poniosło odrobinę.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
Awatar użytkownika
MMarek
Gramofon: DP-59L / PS-X50

Post autor: MMarek »

Awatar użytkownika
xyz
Gramofon: Sony PS X-50
Kontakt:

Post autor: xyz »

bms01pl pisze:
20 maja 2020, 12:01
Kaczkowski
zgadza się - mój błąd, niedokładnie sprawdziłem, miał wcześniej ~1965 własną audycję.
wspomniałem o tym, bo może być tak, nie musi, że ten kto teraz rozpocznie pracę w PR3, po 50 latach będzie dobrze wspominany jak Kaczkowski.
bms01pl pisze:
Wtedy
czyli dwa-trzy lata wcześniej ;)
bms01pl pisze:
Nie wiem
https://krytykapolityczna.pl/felietony/ ... od-afryki/
sporo tych wątpliwości.
zbyszek1982 pisze:
20 maja 2020, 11:41
Trollu
coraz ładniej się przedstawiasz :)
zbyszek1982 pisze:
20 maja 2020, 11:41
czasu teraźniejszego
włącz myślenie. młócił to czas przeszły. nie rozstrzygam.
Chyba się lekko zagrzałeś Kolego. pragniesz dołączyć do dyskusji zmień ton. bez odbioru.
Andy05 pisze:
20 maja 2020, 11:37
ale kogo to właściwie obchodzi ....
jakie to wygodne :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Myślę że tak daleko sprawy się zapędziły że ani jedna ani druga strona kłótni się nawzajem nie przekona.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ