Ania Gacek wyrzucona z Trójki
-
Re: Ania Gacek wyrzucona z Trójki
Donoszę, że Słoń Dominik łykał prochy.
Std- rozproszenie, zaciemnienie, polprawdy, całe prawdy i kłamstwa oczywiste i nikt już nie będzie wiedział o co poszło i o co chodzi.
A ktoś tam przestawia pionki i podejmuje kluczowe decyzje. Czasem coś 'puści' dla zejścia pary jak już czujniki wykażą, że zawór wchodzi na czerwone. Jak zdąży jeszcze na żółtym to nikt się nie zorientuje.
Std- rozproszenie, zaciemnienie, polprawdy, całe prawdy i kłamstwa oczywiste i nikt już nie będzie wiedział o co poszło i o co chodzi.
A ktoś tam przestawia pionki i podejmuje kluczowe decyzje. Czasem coś 'puści' dla zejścia pary jak już czujniki wykażą, że zawór wchodzi na czerwone. Jak zdąży jeszcze na żółtym to nikt się nie zorientuje.
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
-
Andy05 i tu sie z toba zgadzam,co widac po dyskusji w wątku,poszła jak w rasowym programie politycznym w tv,zamiast o tym co sie stało w trójce kilka dni temu,jest o pijaństwie Kwasniweskiego kilkanaście lat wstecz.
-
Przecież Latro i jemu podobni potrafi tylko odwracać kota ogonem i przeklejać przekaz dnia.
Nie potrafi się ustosunkować do żadnych argumentów, bo najlepiej zbyć je hasłem "bzdura" a potem pisać jak to źle było za króla Ćwieczka.
To jest standardowa strategia, która wykoleja każdą dyskusję.
Pytanie tylko, czy jest płatnym trollem, czy pożytecznym idiotą, któremu się skrycie marzy kariera w czymś na kształt NKWD jak już ostatecznie obstalują nam dyktaturę.
Nie potrafi się ustosunkować do żadnych argumentów, bo najlepiej zbyć je hasłem "bzdura" a potem pisać jak to źle było za króla Ćwieczka.
Pytanie tylko, czy jest płatnym trollem, czy pożytecznym idiotą, któremu się skrycie marzy kariera w czymś na kształt NKWD jak już ostatecznie obstalują nam dyktaturę.
- kargoolo
Czyli system głosowania, którego uznaniowość opisał Bartosz Gil (w konferencji prawdopodobnie określany jako asystent redaktora (lub moderator, który dokonuje ręcznych ingerencji)) został potwierdzony przez Zarząd Polskiego Radia - znamienne jest to, że w ogóle nie odnieśli się do swoich pierwszych zarzutów, tzn. do notowania wprowadzono piosenkę spoza listy oraz złamano regulamin. Oczywiście, nie mogli tego zrobić i dalej brnąć w nieprawdę, ponieważ, nie ma żadnego regulaminu (co potwierdził m.in. Bartosz Gil, czy Wojciech Mann), a piosenka była na liście do głosowania. Przy okazji, po raz kolejny strzelają sobie w stopę (który to już raz ?) - podają dane "tylko w ciągu ostatnich 20 wydań aż 16 razy moderator dokonywał ręcznych ingerencji", co można łatwo przeliczyć na 80,00% ingerencji. Wynika z tego, że takie uznaniowe czynności z uwagi na brak konkretnego regulaminu (nazwane ingerencjami) są standardem, a nie wyjątkiem od reguły. W tym przypadku to działanie Zarządu Polskiego Radia jest ewenementem i wyjątkiem. Fakty są jasne: powody anulowania listy są oczywistym kłamstwem. Dodatkowo, asystent redaktora został określony jako osoba posiadająca duże doświadczenie w odrzucaniu fałszywych głosów. Czy ktoś z Zarządu Polskiego Radia również je posiada ? Raczej nikt.xyz pisze: ↑19 maja 2020, 08:06tak tylko załączę:
https://t.co/1UdbImtE4D?amp=1
zastanawia mnie tylko jak to wyglądało w przeszłości.
Niestety, w ciągu paru lat przez grupkę niekompetentnych osób został zaprzepaszczony dorobek ludzi tworzących historię radia przez dziesięciolecia. Jest to oczywista sprawa, ale nie mam złudzeń, że nikt nie zostanie rozliczony - ta grupka niekompetentnych osób została powołana właśnie w takim celu i pewnie jeszcze otrzyma nagrodę za zrealizowanie misji.
- xyz
- Gramofon: Sony PS X-50
- Kontakt:
Zgoda, w pewnym zakresie, ingerowanie w wyniki było na porządku dziennym. Mnie bardziej zastanawia skala.
Wg nich 1szy utwór na liście otrzymał ca' 1000 głosów, gdzie dla innego 500 głosów zostało, użyję mocnego słowa, arbitralnie odrzuconych.
ot karuzela życia, zmieni się układ i będzie podobna śpiewka.

całe rozliczenie poprzedniej ekipy będzie polegało na odsunięciu od stołków w spółkach skarbu państwa.
o sobie piszesz?

- kargoolo
Tak wynika z danych podanych na konferencji, ale czy tak było w rzeczywistości ? Poza tym, nie zostały podane dane dla przykładowych, innych głosowań - wtedy można byłoby porównać skale. Przede wszystkim chodzi o to, że nie ma żadnego regulaminu, dlatego przesunięcia w ramach głosowania są dopuszczalne.
Układy zmieniały się przez parędziesiąt lat i nie było takiej sytuacji jak teraz. Nie ma żadnych obiektywnych przesłanek, np. niezadowolenia słuchaczy z dziennikarzy (wręcz przeciwnie) aby w tak diametralny sposób zmieniać profil radia.
Piszesz chyba o rozliczeniu bieżącej ekipy ? Co do zmianach w zarządach spółek z udziałem Skarbu Państwa, to jeśli ktoś dobrze realizuje swoje zadania, to takie działania uważam za głupotę.
-
-
- Gramofon: Technics SL1300
Dziękuję, bardzo miło czyta się takie rzeczy. Każdy taki czy podobny koment w żadnym wypadku nie świadczy o komentowanym, ale o komentującym. Warto o tym pamiętać.zbyszek1982 pisze: ↑19 maja 2020, 09:47Przecież Latro i jemu podobni potrafi tylko odwracać kota ogonem i przeklejać przekaz dnia.
Pytanie tylko, czy jest płatnym trollem, czy pożytecznym idiotą, któremu się skrycie marzy kariera w czymś na kształt NKWD jak już ostatecznie obstalują nam dyktaturę
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów

-
- xyz
- Kontakt:
przejrzyj swoje wpisy, Kolego. czerpiąc z Twojej nomenklatury - dziękuję, już trola nie karmię.zbyszek1982 pisze: ↑19 maja 2020, 12:55O, jest moje ulubione "Chyba ty". Masz zadatki na wzorowego czynownika wujku cięta riposta.
Zastanawia mnie skąd ta pewność?

Sama Gacek wspominała o tym, że musiała się mocno odkazić, po lekturze listów od słuchaczy.
co do zmiany profilu radia, cóż część z tych za którymi tu się wzdycha, w przeszłości już z Trójki odchodzili, nawet kilkukrotnie. Niektórzy z nich wracali, zgroza, nawet za pis-u.
Tak jest, dlatego "pytałem" jak to było wcześniej. Bynajmniej nie bronię jednych czy drugich. Poprostu dziwi mnie te dość frywolne podejście.
niestety o wszystkich. realia każdej kampanii - rozliczymy, wyjaśnimy, zaś finalnie kończy się zmianą na stołkach w spółkach wg klucza partyjnego.
taki zabawny przykład - jest taka partia w PL która swego czasu wymagała przekazywania do 10% uposażenia z racji pełnienionych funkcji publicznych z jej nadania

- amrowek
Odchodzili wracali
A i za komuny też pracowali.
Przestałem słuchać PiStrojki
Odkąd nie ma Manna. I trudno mi znaleźć stacje która by była tak kompetentna jak trójka za dawnych lat. Znajdzie mi kogoś kto tak potrafi poprowadzić audycje jak Mann. Niedziecki. Gacek.Rosiak.. niestety brakuje innym dziennikarzom ich klasy. Wkurza mnie jak słucham jakiejś stacji i jedna piosenka leci 7 dni w tygodniu po 4 razy. Albo wywołanie się prowadzącego na jakiś marny żart. Nie
mówiąc już o tym żeby czegoś dowiedzieć się o muzyce zespołach itp rzeczach z audycji.
A i za komuny też pracowali.
Przestałem słuchać PiStrojki
Odkąd nie ma Manna. I trudno mi znaleźć stacje która by była tak kompetentna jak trójka za dawnych lat. Znajdzie mi kogoś kto tak potrafi poprowadzić audycje jak Mann. Niedziecki. Gacek.Rosiak.. niestety brakuje innym dziennikarzom ich klasy. Wkurza mnie jak słucham jakiejś stacji i jedna piosenka leci 7 dni w tygodniu po 4 razy. Albo wywołanie się prowadzącego na jakiś marny żart. Nie
mówiąc już o tym żeby czegoś dowiedzieć się o muzyce zespołach itp rzeczach z audycji.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- kargoolo
Bazuję na niespotykanej skali poparcia dla dziennikarzy, którzy zostali zwolnieni lub odeszli, lub musieli odejść.
Możesz podać jakiś link do słów Anny Gacek ? Nie czytałem, więc trudno mi się do nich ustosunkować.
Przetasowania były zawsze, ale bezsensowne zarzynanie, wg mnie najlepszej stacji radiowej w Polsce, w imię wykonywania swojej nawiedzonej misji jest bez precedensu.
Metoda wyboru zwycięzcy nie jest idealna, ale o tym wiedział Dyrektor PR3.
Meritum całej sprawy jest jednak inne: o oszustwo zostali posądzeni uczciwi ludzie i albo zaraz stracą pracę albo sami odeszli. Nie zostaną rozliczone osoby, które są odpowiedzialne za oszczerstwo.
- xyz
- Kontakt:
są inne stacje niż rymyfy czy zet

korzystaj z daru od syko, nie jesteś przywiązany do FM
http://radio.garden/listen/radio/QPyraryS
dla lubiących gitarę Skawiński, prezentujący szeroki wachlarz Wicik (swoją droga bardzo dobry, czekam aż wskoczy wyżej), "bardziej ambitnie" Stańko itd.
radia które ma ~4% udziału w rynku?
mogę:
https://weekend.gazeta.pl/weekend/1,152 ... -a-ja.html
to poczytaj dlaczego Niedźwiecki poprzednio odszedł z Trójki, kto był wówczas u steru itd.
i w każdym notowaniu uwalono po 500 głosów jednej piosence...
wracamy do punktu wyjścia.
i dasz sobie za to rekę uciąć?

- kargoolo
Troszeczkę zaczyna się rozmywać podstawa całej dyskusji, tzn. powód anulowania głosowania.
Sprawa okazała się stosunkowo prosta.
Podsumujmy fakty.
Fakt nr 1: twierdzenie, że do notowania wprowadzono piosenkę spoza listy oraz złamano regulamin okazało się fałszywe.
Fakt nr 2: nie było żadnego regulaminu (ma być dopiero opracowany), więc osoby, które pracowały nad listą są uczciwe, ponieważ nie złamały żadnych zasad - ponieważ ich nie było - jest to proste i logiczne.
Fakt nr 3: w związku z powyższym bezpodstawnie anulowano wyniki głosowania.
Fakt nr 4: obarczono winą osoby, które nie złamały regulaminu (ponieważ nie było takowego).
To sprawę wyjaśnia.
Sprawa okazała się stosunkowo prosta.
Podsumujmy fakty.
Fakt nr 1: twierdzenie, że do notowania wprowadzono piosenkę spoza listy oraz złamano regulamin okazało się fałszywe.
Fakt nr 2: nie było żadnego regulaminu (ma być dopiero opracowany), więc osoby, które pracowały nad listą są uczciwe, ponieważ nie złamały żadnych zasad - ponieważ ich nie było - jest to proste i logiczne.
Fakt nr 3: w związku z powyższym bezpodstawnie anulowano wyniki głosowania.
Fakt nr 4: obarczono winą osoby, które nie złamały regulaminu (ponieważ nie było takowego).
To sprawę wyjaśnia.