W Warszawie same słoiki i lemingi. Napływ z całego kraju. Z prowincji, z wiosek i miasteczek. A dziś Warsiawiacy. Z głęboką analizą gospodarczą korpozjeby.
o, to o mnie
a moja dziewiętnastoletnie córka Panie Kolego, to już warszawianka, czy jeszcze warsiawianka? rodzona w szpitalu na Wołoskiej. studentka - w Twojej ocenie to już "korpozjeb", czy może świadoma, młoda kobieta?
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
To miasto nie ma klimatu. W tym mieście znalezienie osoby, której pradziadkowie byli Warszawiakami graniczy z cudem.
Miasto kosmopolitów. Miasto, które wyludnia się na weekendy. Miasto bez atmosfery.
Tusk będzie się tu czuł jak ryba w wodzie.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2023, 10:04 przez Szelak, łącznie zmieniany 1 raz.
Szelak, daj spokój. Wygra to wygra, przegra to przegra, kto ma wygrać to wygra. Po co obrażać i klasyfikować ludzi? Nikt nikogo tutaj do niczego nie przekona, trzymaj poziom.
Szelak, daj spokój. Wygra to wygra, przegra to przegra, kto ma wygrać to wygra. Po co obrażać i klasyfikować ludzi? Nikt nikogo tutaj do niczego nie przekona, trzymaj poziom.
Masz rację. Staram się, ale sam zobacz, że to nie ja zacząłem od tej klasyfikacji.
te ruchy doskonale pokazują kto stanowi elektorat pisu, jak świadoma politycznie i społecznie warstwa społeczna .
Pis idzie na wybory tam gdzie ludzie nie mają czasu na głębszą analizę skutków polityki rozdawnictwa, tam gdzie najwięcej znaczy każdy socjal...
Dobrze że niemieccy politycy są ciut bardziej cywilizowani od PiSowców i nie obrażają się ciągle na tą germanofobię i obrażanie Niemców przez obecną polską propagandę polityczną bo byśmy mieli pewnie ciągle takie same sytuacje jak konflikt dyplomatyczny o przedstawienie Kaczyńskich jako ziemniaków w jednej z niemieckich gazet w 2006 roku xD A warto sobie przypomnieć że Niemcy to jeden z najważniejszych partnerów handlowych Polski, jeden z nielicznych krajów z którymi mamy dodatni bilans handlowy więc nie wiem w czyim interesie jest niszczenie tych relacji. Chyba tylko w interesie Rosji.
No a jaki mamy mieć bilans handlowy z Niemcami jak najwięcej ich firm działa w Polsce? Skąd Ty wiesz, co jest w głowach niemieckich polityków? Jedyne co mogę Ci przyznać, to to, że Niemcy są dość chłodni i wyrachowani jako naród i nie pokazują emocji tak jak my.