Polityka
- Deszatie
- Gramofon: Technics SL-200K
Re: Polityka
Ale jedziecie Panowie PO konfie z taką wyższością jakby w innych partiach oszołomstwa głupot nie brakło... Dla równowagi w wątku przydałyby się wyskoki KO lewicy i innych neuropkow. Zrzuty z Facebooka, memy, fejki, wypowiedzi sprzed iluś lat, na tej zasadzie to można by dziś zmasakrować wszystkich od lewa do prawa. A nie... patrz... tu tylko przeciw konfie wolno
Edit Zdziwienie będzie jak jednak ta konserwatywna Polska zwycięży nad liberalna.

- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Tak na szybko przeleciałem ostatnie wywiady i wypowiedzi, no i myślę że będzie ci trudno dorównać czymś adekwatnym do wypowiedzi "konfy" (jak byłeś łaskaw ją określić). Piszesz konserwatywna Polska... jest to spore nadużycie z twojej strony, wynikające zapewne z czystej niewiedzy, bo nie sądzę byś świadomie używał pojęcia bez pokrycia, Polska, jako kraj, nigdy nie była homofobiczna czy antysemicka, owszem zdarzały się epizody z różnymi zakompleksionymi kurduplami moralnymi, którzy dorwali się do władzy i próbowali coś tam zrobić, na różną skalę - w zależności od władzy posiadanej, oczywiście.Deszatie pisze: ↑24 sie 2023, 18:44Ale jedziecie Panowie PO konfie z taką wyższością jakby w innych partiach oszołomstwa głupot nie brakło... Dla równowagi w wątku przydałyby się wyskoki KO lewicy i innych neuropkow. Zrzuty z Facebooka, memy, fejki, wypowiedzi sprzed iluś lat, na tej zasadzie to można by dziś zmasakrować wszystkich od lewa do prawa. A nie... patrz... tu tylko przeciw konfie wolnoEdit Zdziwienie będzie jak jednak ta konserwatywna Polska zwycięży nad liberalna.
Z tą unią to też ciekawie, pieniążki brać to dobrze, unijne inwestycje podpisywać własnym mianem, też fajnie, ale zasadniczo, to "unia precz - wolnoć Tomku w swoim domku" ...
Konfederacji nie potrzeba masakrować, w tym zakresie radzi sobie sama dobrze... wystarczy, nie przeszkadzać.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie rozumiem tego obrazka. Chcemy dążyć do tego po prawej (m.in. intelektualizm) czy do tego po lewej (m.in. bezrobocie i chuligaństwo)?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Coś kłopot będzie miała z tą 18ką zdaje się bo informacja o tym mięsie poszła w Informacjach u Pani Doroty, a ona mocno PISująca jest.
Dziwne bo przecież Natalia "mienso tu ma" jak ta kobita z kiosku Ruchu w filmie Miś. To już Q nawet 'miensem' uczciwie handlować w tym kraju nie można?
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
To konfy nie wzruszy, Natalka pasuje do tej całej menażerii

Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
- pedro9
Politykiery kanapowe poczytajta se tutoj:
https://strategika.fr/2023/08/15/pourqu ... cidentale/
albo rekapitulacyje tegoż tutoj:
https://konserwatyzm.pl/baltar-zachodni ... mpetencji/
...i może pojmieta nieposilne rozumem... zato łopatologicznie...
https://strategika.fr/2023/08/15/pourqu ... cidentale/
albo rekapitulacyje tegoż tutoj:
https://konserwatyzm.pl/baltar-zachodni ... mpetencji/
...i może pojmieta nieposilne rozumem... zato łopatologicznie...
Piotr
- lopek3
- Gramofon: SL-5300, PS-X60
Brednie jakiegoś rusofila.
Kim jest autor Gaius Baltar?
Kim jest autor Gaius Baltar?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Gaius_BaltarGaius Baltar – postać fikcyjna, bohater serialu Battlestar Galactica. W tę rolę wcielił się aktor James Callis.
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
- kinky
- Gramofon: Philips 5877
Tutaj też ciekawy artykuł 
Kijowskiego reżimu wojna z Panem Bogiem. Wiedeńska konferencja o antyreligijnej polityce Ukrainy
https://konserwatyzm.pl/kijowskiego-rez ... e-ukrainy/
Zaiste z uwagą poczytam inne treści tego zacnego grona...

Kijowskiego reżimu wojna z Panem Bogiem. Wiedeńska konferencja o antyreligijnej polityce Ukrainy
https://konserwatyzm.pl/kijowskiego-rez ... e-ukrainy/
Zaiste z uwagą poczytam inne treści tego zacnego grona...
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
-
- Gramofon: Hitachi HT-354
ojjjj cztery literki bolą bo ktoś mówi wprost że będzie głosował na faszystów, prorosyjskich anty aborcjonistów, anty homo itd itp itd itp
ale sami nie potraficie wytłumaczyć dlaczego jesteście za komuchami, aferzystami, złodziejami a często nawet półgłówkami siedzącymi na Wiejskiej. a jeszcze są i tacy którzy skamlą w Brukseli na swój kraj, nie wiem czy jest jakaś tak durna opozycja w Europie jak u nas ale co tam fajni są, ładnie mówią, przystojni albo ładne:)
a co do referendum - gdyby takie pytania ułożyło PO czy LSD to już byście poszli? aaa oni są inteligentniejsi i takich pytań by nie zadali albo w ogóle by nie robili... no tak po co robić oni mówiąc "nie zrobimy tego czy owego" za miesiąc zmieniliby zdanie wszystko po to "by żyło się lepiej" i tak w kółko co kilka lat. ja podziękuję za tą bandę złodziei. a jaka będzie czy byłaby konfa to się przekonamy. albo i nie bo... coś tam o nowym wariancie wirusa się mówi albo coś "nagle" się zdarzy. "dziwny jest ten świat" od dawna ale obecne czasy w tej dziwności nabrały takiego rozpędu że szok.
ale sami nie potraficie wytłumaczyć dlaczego jesteście za komuchami, aferzystami, złodziejami a często nawet półgłówkami siedzącymi na Wiejskiej. a jeszcze są i tacy którzy skamlą w Brukseli na swój kraj, nie wiem czy jest jakaś tak durna opozycja w Europie jak u nas ale co tam fajni są, ładnie mówią, przystojni albo ładne:)
a co do referendum - gdyby takie pytania ułożyło PO czy LSD to już byście poszli? aaa oni są inteligentniejsi i takich pytań by nie zadali albo w ogóle by nie robili... no tak po co robić oni mówiąc "nie zrobimy tego czy owego" za miesiąc zmieniliby zdanie wszystko po to "by żyło się lepiej" i tak w kółko co kilka lat. ja podziękuję za tą bandę złodziei. a jaka będzie czy byłaby konfa to się przekonamy. albo i nie bo... coś tam o nowym wariancie wirusa się mówi albo coś "nagle" się zdarzy. "dziwny jest ten świat" od dawna ale obecne czasy w tej dziwności nabrały takiego rozpędu że szok.
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
- pedro9
To, że jakiś farmazon przywdział skórę czegoś w imię czegoś tam (kasy zwykle) to jeszcze wiosny nie czyni.
A taki, dajmy na to, Nicolas Bourbaki, rusofil tyż bo fikcyjny? I brednie tworzył, panie?
Piotr
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Skądże? Chłopaki pytali jedynie jakie pobudki kierują Tobą przy elekcji Konfederacji? Ot, tak z ciekawości i z nadzieją na jakieś konstruktywne argumenty. Podałeś owe pobudki i to jest OK. Już wiadomo, a że nie każdego przekonuje 'piwo Konfy', to już nie problem pytających.
Twój wybór, Twoja sprawa. Mnie osobiście nic do tego, choć sama prowenincja programowa mnie nie przekonuje. Mogę mieć swoje zdanie? Cóż, jeśli nie to i tak je będę miał. "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co na Pan zrobi?"

To podobna filozofia wyboru do Twojej i jest moja jak Twoja jest Twoja. Pytanie brzmi dlaczego Twoja ma być Twojsza?
Gdybyś przedstawił jakieś konkrety to być może kogoś skłoniłoby to do refleksji nad programem i coś by w nim znalazł dla siebie. Jednak samo piwo to dość tani argument. Tani i słaby, jak ów program, ale, ale jaki on jest? Już o to pytałem i odpowiedzi brak.
Wymieniłeś tylko nazwiska dwóch osób z młodej zmiany na które warto zwrócić uwagę i dla mnie to akurat jest konkret. Jednak bez uzasadnienia co do ich miejsca w szeregu ideowym partii, nic mi to nie mówi. Powiem więcej bez owych szczegółów nie zamierzam tych osób deprecjonować, jednak z braku danych muszę ignorować.
Co innego Pani Natalia, konkretna, wyrazista i ma swoje zdanie z tego co czytam. A i socjotechnika samego przekazu jej idei poglądowej wydaje się być bezpośrednia i prostolinijna, aż nad to! Co prawda ideologia zombi nie przysporzy jej nowych wyborców, a to będzie potrzebne. Starych nie trzeba pewnie przekonywać obscenicznością smaków, cała para więc w mały gwizdek poszła.
No właśnie. Być może tu jest problem Pani Natalii i jakoś stara się go zwerbalizować?
Co do czterech liter, to owszem wspomniałem o tym organie Pani Natalii ale w zupełnie innym kontekście, gdyż wydał mi się nie doceniony, a Kinky nawet się zgłosił dobrowolnie, że jak coś to może pomóc na wiecu.
- amrowek
Też bym nie głosował (w referendum nie kieruje się partią i ich ideologią tylko rozumem)
jak oni tylko po piwie tak gadają , hm coś musi w nim być takiego

Nie wiesz może jaki to browar tłucze?
Nicolas Bourbaki – pseudonim grupy francuskich matematyków, w przeciwieństwie do tego jak mu tam Gajusa coś tam , istnieli naprawdę i tworzyli coś rzeczywistego , a nie pisali głupot jak po jakimś mocnym zielsku ( hm może piwie)
Pogubiłem się z tym virusem on był za rządów PO czy PiS? Kto zabronił wchodzenia do lasu żeby grzybów nie zarazić? Czy może chodzi o te respiratory co były a jednak ich nie było, Czy może Unia nam tego virusa podrzuciła? No dobra to w końcu były te zgony na virusa czy to też bajka panie?
może już było ale, nie mogłem sobie odmówić , tak dwóch dzielnych , prawdziwych intelektualistów, wybitnych historyków nie wspominając innych wybitnych osiągnięć
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Widzisz Darku, jedni wolą blondynki, drudzy rude, a inni kozy, na ten przykład... Temat piwka tez ciekawy, bo ja osobiście lubię pić takowe w towarzystwie na poziomie, nie widzę siebie jakoś przy jednym stoliku, czy to z naziolem, kibolem czy innym "patryotą koszulkowym", jak również nie znajduję przyjemności w obcowaniu z rasistami czy oszustami... Zakładam że Ty również.darkman pisze: ↑25 sie 2023, 07:36Już wiadomo, a że nie każdego przekonuje 'piwo Konfy', to już nie problem pytających.
Dlatego chyba siądziemy przy innym stoliku, nawet w innej knajpce raczej.
Ale z drugiej strony, nie dziwię się że ta opcja ma tylu zwolenników, Hitler też miał, też wskazywał wroga, tłumaczył że to nie ludzie są niezaradni, nie ogarniają własnego kraju, tylko ci podli żydzi ich okradają, spiskują i knują. A wszystko to z zawiści i zazdrości robią, żeby rodowitych Teutonów zniszczyć.
W pozostałej części, mogę się podpisać Darku pod Twoją wypowiedzią.
- amrowek
Chyba nie jedli wątróbek w restauracji żydowskiej w Lublinie

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!