Wybacz ale nie życzę sobie obrażania moich przyjaciół Czechów...
Mam ich całkiem sporą grupę...
Zapewniam, że nikt z nich nie napisałby o Tobie takich słów...
Dlaczego uzurpujesz sobie prawo do tak podłej oceny?
Wybacz ale nie życzę sobie obrażania moich przyjaciół Czechów...
To teraz coś skrobnij o "związkowcach" z solidarności buczących, gwiżdżących i wyjących podczas hymnu. Nie niemieckiego, naszego, Polskiego.
Jasne...
ok masz rację trochę mnie poniosło z moralnościa itd zwracam honor)MMarek pisze: ↑24 cze 2023, 14:25Jasne...
Twoje prawo...
Szanuję...
W Republice Czeskiej ktoś Tobie tego zabrania?
Nie wydaje mi się...
A w Polsce zabraniają - np. mnie...
I to mi się nie podoba...
Ale co to ma wspólnego z moralnością, zasadami i dekalogiem (jak sądzę masz na myśli X Przykazań) o których wzmiankowałeś to nadal nie ogarniam...
Osobiście wolę mieć wybór i sam zdecydować niż żyć w świecie gdzie decyduje się za mnie w kwestiach "moralności i zasad"...
Przecież napisałem wyraźnie.
Nie myliłem się.
Nie pisałem o "tacy" a "opłacie" za sakramenty.
Brawo ty, jednak cię nie pokonali
Piątkę Mentzena znasz? Widziałeś jak się ośmieszył w debacie z Petru?
wolę oddać głos na nich, na kogoś nowego a nie na tych komuchów, te czerwone sweterki od 1989... Tusk, Wałęsa, Czarzasty, Miller na czele marszu 4 czerwca a owieczki za nimi jak to nazwać to brakuje słów w słownikach:) ale tacy są niestety Polacy. lubicie być wiecznie dymani to ok rzeczywiście róbta co chceta:) a z Konfy się śmiejcie dalej to dobrze wróży:)kinky pisze: ↑24 cze 2023, 14:55Piątkę Mentzena znasz? Widziałeś jak się ośmieszył w debacie z Petru?
W innym wywiadzie coś wspominał o Braunie na ministra edukacji chyba...
Ja dziękuję za taką wolność naziolków, te jego gospodarcze populizmy to brednie dla młodych mających problem z przeczytaniem podstaw ekonomii, a wiedzę czerpiących z fejsbunia. Przerażające, że ten twór ma ok. 10%![]()
Ale to wolny kraj, głosujta na kogo chceta
Hitler też był nowy w latach '30.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie o związkowcach buczących w czasie polskiego hymnu.
nie wiem o czym piszesz, nie jest na bieżąco z polityką, nie mam fejsa i innych takich. a zresztą buczenie podczas hymnów było w historii nie raz widocznie się należało. teraz słyszałem że na Sasina gwizdali na jakichś igrzyskach europejskich (co to za twór kolejny?? ) też nieładne zachowanie a to na pewnie byli z obozu PO -- poszło w świat. ale to taka wojenka polsko- polska jak czytasz książki historyczne to tak już trwa od wieków..
Mentzenowi się wydaje, że kierowanie państwem, to to samo co kierowanie firmą tylko trochę większą. Niestety zapomina, że w firmie niedochodzowe działy się zamyka, a leniwych pracowników zwalnia. A w państwie tak się nie da. Nie da się zlikwidowac działu emerytów, ochrony zdrowia. Nie da się wykluczyć z państwa ludzi którzy nie zgadzają się z rządem. Facet postuluje zliwkidowanie ZUSu. Petru od razu go załatwił pytając kto w takim razie ma wypłacac emerytury? Ciekawe czy Pan Menzten zdaje sobie sprawę z tego, że w ZUSie funkcjonuje największy system informatyczny w Polsce i jeden z największych w Europie. Że ma najwięcej danych o Polakach i że tylko dzięki niemu udało się sprawnie i szybko wypłacac wszelkie tarcze, trzynastki, 500+ itd. Ciekawe, czy Pan Menzten wie, że składka na ZUS składa się z czterech elementów i tylko składka emerytalna jest kapitalizowana. Ja nie twierdzę że ten system jest bez wad. Tam jest mnóstwo rzeczy do poprawy i urealnienia. Ale nie da się od tak po prostu go skreślić nie proponując nic w zamian.