Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
MMarek
Gramofon: DP-59L / PS-X50

Re: Polityka

Post autor: MMarek »

Doman pisze:
24 cze 2023, 11:23
żyć bez jakichś zasad, bez choćby połowy dekalogu, bez moralności...
Wybacz ale nie życzę sobie obrażania moich przyjaciół Czechów...
Mam ich całkiem sporą grupę...
Zapewniam, że nikt z nich nie napisałby o Tobie takich słów...
Dlaczego uzurpujesz sobie prawo do tak podłej oceny?
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Doman pisze:
24 cze 2023, 11:23
śmieszne marsze 4 czerwca pożal się Boże
To teraz coś skrobnij o "związkowcach" z solidarności buczących, gwiżdżących i wyjących podczas hymnu. Nie niemieckiego, naszego, Polskiego.

Trójka (tfu) mi się w aucie załączyła przypadkiem, oni tam, pisiorki będą dziś w Bogatyni deliberować (z głowy cytuję) o zagrożonej przyszłości Polski, Turowa itp, itd... Niech im ktoś qva w końcu powie, że nie są już od 8 lat (od 8 lat Polki i Polacy patrzą na ten cyrk!) w opozycji tylko rządzą!
Ale, że Czaskoski chce zamknąć Turów to akurat słusznie protestują! W Wa-wie pozamykał wszystkie kopalnie, nic nie zostało!

Monty Python qva... go ć :lol: :lol: :lol:
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Doman
Gramofon: Hitachi HT-354

Post autor: Doman »

Nikogo nie obrażam i nie miałem takiego zamiaru. wyobraź sobie że mam rodzinę w Czechach moja ciotka wyszła za Czecha i byłem u nich nie raz a oni u nas. dla mnie niedziela to niedziela dzień święty, nie będe w ten dzien handlował, balował itp itd u nich jest zupełnie inaczej to zwykły dzień, dziwili się po co chodzimy do kościoła w ogóle po co nam wiara. mi ateiści ani innej wiary nie przeszkadzają ale do momentu gdy wtrącają mi się do mojego życia i chcą pouczać co kościół może a czego nie.

a do marszu... a gdzie Ci wszyscy Polacy byli przez ostatnie lata? ślepi są? albo nie znają historii. taki film "nocna zmiana" powinien obejrzeć każdy Polak a film na jutubie ma może jakies 200 tys wyświetleń. 4 czerwca na czele tego marszu kto był? aaa proszę bohaterowie owego filmu:) czego tu jeszcze nie rozumiecie? i żeby nie było że jestem za Pis bo już dawno wyszło szydło z worka. oczywiście w każdej partii znajdą się prawi i z nimi można byłoby coś ugrać ale partiokractwo w Polsce było, jest i będzie. napiszę jeszcze raz komunizm załatwił Polskę. A na koniec słowa Jana Pawła II z jednego z jego kazań " posiadanie własności to kradzież". tak uczyła ludzi komuna. a co teraz się znowu dzieje? np ustawa 3238, jakiejś unijne zakazy o autach spalinowych, inne nakazy i zakazy. ale widocznie Polacy lubią mieć nad sobą bat, nie lubią wolności, nie chcą znać prawdziwej historii no i ten zly kościół.
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Awatar użytkownika
MMarek
Gramofon: DP-59L / PS-X50

Post autor: MMarek »

Doman pisze:
24 cze 2023, 14:12
dla mnie niedziela to niedziela dzień święty, nie będe w ten dzien handlował, balował itp itd
Jasne...
Twoje prawo...
Szanuję...

W Republice Czeskiej ktoś Tobie tego zabrania?
Nie wydaje mi się...

A w Polsce zabraniają - np. mnie...
I to mi się nie podoba...

Ale co to ma wspólnego z moralnością, zasadami i dekalogiem (jak sądzę masz na myśli X Przykazań) o których wzmiankowałeś to nadal nie ogarniam...

Osobiście wolę mieć wybór i sam zdecydować niż żyć w świecie gdzie decyduje się za mnie w kwestiach "moralności i zasad"...
Doman

MMarek pisze:
24 cze 2023, 14:25
Doman pisze:
24 cze 2023, 14:12
dla mnie niedziela to niedziela dzień święty, nie będe w ten dzien handlował, balował itp itd
Jasne...
Twoje prawo...
Szanuję...

W Republice Czeskiej ktoś Tobie tego zabrania?
Nie wydaje mi się...

A w Polsce zabraniają - np. mnie...
I to mi się nie podoba...

Ale co to ma wspólnego z moralnością, zasadami i dekalogiem (jak sądzę masz na myśli X Przykazań) o których wzmiankowałeś to nadal nie ogarniam...

Osobiście wolę mieć wybór i sam zdecydować niż żyć w świecie gdzie decyduje się za mnie w kwestiach "moralności i zasad"...
ok masz rację trochę mnie poniosło z moralnościa itd zwracam honor)

dla mnie temat KK to temat zastępczy żeby ludzi jak zwykle odciągnąć od ważnych tematów. ale tak właśnie robiła komuna. ja tego tworu nie chcę takie moje marzenie. może nasze dzieci dożyją że będzie to jakiś ułamek %.

a teraz czas na konwencję Konfederacji właśnie jest na żywo polecam:) nie oczekuję od nich cudów bo mafia w Wiejskiej robi wszystko żeby ich ludziom zohydzić ale rozwijaą się dobrze, mają dużo młodych inteligentnych polityków i co najważniejsze nieumoczonych w tym szambie z lat 80 i 90-tych.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Wojtek pisze:
24 cze 2023, 01:09
Masz na myśli prawo kanoniczne czy jakie?
Przecież napisałem wyraźnie.
Wojtek pisze:
Fajny dialog.
Nie myliłem się.
Wojtek pisze:
Nie mam nic przeciwko tzw. "tacy".
Nie pisałem o "tacy" a "opłacie" za sakramenty.
Wojtek pisze:
Trochę chrzcin, ślubów, komunii, bierzmowań i pochówków przeżyłem.
Brawo ty, jednak cię nie pokonali :D
Ale nie o tym pisałem, no cóż, znowu problem czytania ze zrozumieniem, no ale wakacje więc... :D
Chodziło mi o to, że dany ksiądz na parafii nie jest dożywotnio, tylko na określony czas .

Najgorsze w tym wszystkim jest to , ze POPiS już dawno był i nie ma tak naprawdę na kogo zagłosować. Czy by było PO czy Pis jak im słupki w rankingach zaczną spadać to .... No tak od 01.07 za free autostrady ( co prawda tylko rządowe ale jednak :D ) Tylko dla nas czy też i dla obcokrajowców no bo jak pojadę np do Czech to muszę płacić a.... ciekawe co za miesiąc obiecają ....może by tak darmowe pociągi i samoloty na terenie Polski albo chociaż do granicy? :think: W sumie to nie wiedziałem, że żyje w tak bogatym kraju... ciekawe kiedy rachunek za to dostanę :think:
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
kinky

Doman pisze:
24 cze 2023, 14:39
Konfederacji
Piątkę Mentzena znasz? Widziałeś jak się ośmieszył w debacie z Petru?
W innym wywiadzie coś wspominał o Braunie na ministra edukacji chyba...
Ja dziękuję za taką wolność naziolków, te jego gospodarcze populizmy to brednie dla młodych mających problem z przeczytaniem podstaw ekonomii, a wiedzę czerpiących z fejsbunia. Przerażające, że ten twór ma ok. 10% :doh:
Ale to wolny kraj, głosujta na kogo chceta
Doman

kinky pisze:
24 cze 2023, 14:55
Doman pisze:
24 cze 2023, 14:39
Konfederacji
Piątkę Mentzena znasz? Widziałeś jak się ośmieszył w debacie z Petru?
W innym wywiadzie coś wspominał o Braunie na ministra edukacji chyba...
Ja dziękuję za taką wolność naziolków, te jego gospodarcze populizmy to brednie dla młodych mających problem z przeczytaniem podstaw ekonomii, a wiedzę czerpiących z fejsbunia. Przerażające, że ten twór ma ok. 10% :doh:
Ale to wolny kraj, głosujta na kogo chceta
wolę oddać głos na nich, na kogoś nowego a nie na tych komuchów, te czerwone sweterki od 1989... Tusk, Wałęsa, Czarzasty, Miller na czele marszu 4 czerwca a owieczki za nimi jak to nazwać to brakuje słów w słownikach:) ale tacy są niestety Polacy. lubicie być wiecznie dymani to ok rzeczywiście róbta co chceta:) a z Konfy się śmiejcie dalej to dobrze wróży:)
Awatar użytkownika
kinky

Doman pisze:
24 cze 2023, 15:00
kogoś nowego
Hitler też był nowy w latach '30.
Doman pisze:
4 czerwca
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie o związkowcach buczących w czasie polskiego hymnu.
No, ale widać taka to wolność w konfederosji...
Doman

kinky pisze:
24 cze 2023, 15:06
Doman pisze:
kogoś nowego
Hitler też był nowy w latach '30.
Doman pisze:
4 czerwca
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie o związkowcach buczących w czasie polskiego hymnu.
No, ale widać taka to wolność w konfederosji...
nie wiem o czym piszesz, nie jest na bieżąco z polityką, nie mam fejsa i innych takich. a zresztą buczenie podczas hymnów było w historii nie raz widocznie się należało. teraz słyszałem że na Sasina gwizdali na jakichś igrzyskach europejskich (co to za twór kolejny?? ) też nieładne zachowanie a to na pewnie byli z obozu PO -- poszło w świat. ale to taka wojenka polsko- polska jak czytasz książki historyczne to tak już trwa od wieków..

porównywać Konfę do Hiltera chyba Cię poj...ało ale jak sam napisałeś "róbta co chceta"

przepraszam ale oglądam konwencję właśnie Korwin na razie się wyciszam:)
Awatar użytkownika
kinky

Doman pisze:
24 cze 2023, 15:11
oglądam konwencję właśnie Korwin
Współczuję
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

kinky pisze:
24 cze 2023, 14:55
te jego gospodarcze populizmy to brednie
Doman pisze:
wolę oddać głos na nich, na kogoś nowego
Mentzenowi się wydaje, że kierowanie państwem, to to samo co kierowanie firmą tylko trochę większą. Niestety zapomina, że w firmie niedochodzowe działy się zamyka, a leniwych pracowników zwalnia. A w państwie tak się nie da. Nie da się zlikwidowac działu emerytów, ochrony zdrowia. Nie da się wykluczyć z państwa ludzi którzy nie zgadzają się z rządem. Facet postuluje zliwkidowanie ZUSu. Petru od razu go załatwił pytając kto w takim razie ma wypłacac emerytury? Ciekawe czy Pan Menzten zdaje sobie sprawę z tego, że w ZUSie funkcjonuje największy system informatyczny w Polsce i jeden z największych w Europie. Że ma najwięcej danych o Polakach i że tylko dzięki niemu udało się sprawnie i szybko wypłacac wszelkie tarcze, trzynastki, 500+ itd. Ciekawe, czy Pan Menzten wie, że składka na ZUS składa się z czterech elementów i tylko składka emerytalna jest kapitalizowana. Ja nie twierdzę że ten system jest bez wad. Tam jest mnóstwo rzeczy do poprawy i urealnienia. Ale nie da się od tak po prostu go skreślić nie proponując nic w zamian.
Awatar użytkownika
MacPhisto
Gramofon: Victor QL-A7

Post autor: MacPhisto »

JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

Teraz trochę z innej beczki ( coś nie z wojenki polsko polskiej)
Ciekawie się robi w Rosji... tylko tak się zastanawiam czemu Prigożyn się wycofał , czyżby to był blef cała ta wojenka wewnętrza , przecież aż tak głupi nie jest , putin mu nie daruje . Chyba, że to zagrywka aby zdjąć szojgu.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Kolega już o 13:34 zgadywał, że to zagrywka pod wzmocnienie putina. I coś w tym jest... Pucz w Turcji kilka lat temu, też się jakoś nie udał... oba zapowiadały się ciekawie... Czyżby tania zagrywka propagandowa?
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Zablokowany