Niestety ... próbowaliśmy z kolegą zorganizować turniej charytatywny w futsal i pozyskać w ten sposób fundusze na zakup, lub zebrać rzeczy w postaci środków medycznych celem przesłania na front w Ukrainie. Musze przyznać , że zderzyłem się z jadącym Tirem. O ile zainteresowanie, ze strony drużyn było i to spore o tyle, że ja i kolega to Jan Kowalski i Jan Nowak czyli tak naprawdę nikt to nie mogliśmy uzyskać hali sportowej na organizację takiego turnieju. To znaczy udało nam się załatwić termin , na hali , medyka, i... dalej już było tylko gorzej. Zwróciłem się z prośbą aby organizacją ( na papierze, bo tak naprawdę to ja i kolega byśmy biegali za wszystkim ) zajęła się pewna instytucja , na początku ok , o tyle jak zaczęło dochodzić do dogrywania szczegółów to ta instytucja zaczęła stwarzać coraz większe problemy. Następnie zwróciłem się do stowarzyszenia i... sytuacja się powtórzyła. Jedyny pozytyw , to że pan prezes "stowarzyszenia" stwierdził że może dać lub opłacić transport na Ukrainę jak zbierzemy rzeczy które chcemy tam wysłać i najlepiej aby był to pełny bus. Muszę przyznać ze poczułem się jak intruz który zawraca im gitarę , a tak w ogóle to oni tyle pomagają Ukraińcom , że .... że q...a jak by ludzie nie dawali to by nic nie pomogli. Jak dla mnie to żenujące zachowanie w/w podmiotów. Widać jak byśmy chcieli cos takiego na miesiąc przed.... wyborami to.... zabijali by się aby uczestniczyć a tak... . Normalnie odechciewa się wszystkiego.
Ale ... dzięki koledze z forum udało się chociaż jedną całkiem sporą paczkę ogarnąć i teraz.... cdn.
Nie wiem co to za instytucja ani stowarzyszenie, ale z drugiej strony wiesz, podejście takie że jak sam masz pomysł i chcesz robić to sam rób, a "tamci" mają swoje plany/misje/cele jako organizacje pożytku.
Witam
ponownie.
Paczka jest już na miejscu, jak będą foty wrzucę.
ale mam inny problem i proszę o pomoc
Mogę mieć wózki inwalidzkie , ile , na chwilę obecną 10 szt, jak da radę więcej to więcej , ale potrzebny jest transport. W tym tygodniu to chyba odpada bo święta , ale po świętach... już , a więc załadunek wózków okolice Żyrardowa miejsce docelowe Żytomierz.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2023, 10:38 przez amrowek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kwestia wózków zaczyna się oddalać z uwagi na brak transportu, a właściwie podejście niektórych osób które "obiecały" transport i chyba tylko obiecały bez realizacji.
Inna kwestia jest taka , ze może być transport płaty ale to koszt w chwili obecnej 1800 zł obie strony
czy ktoś z forumowiczów zakładał zrzutkę na zrzutka.pl i orientuje się jak to działa? Tak wiem że można przeczytać ale to teoria mi chodzi o praktykę.
A więc kwestia przedstawia się następująco z transportem , jeżeli zapłaci się za paliwo jest transport do wybranego miejsca . Tak daleko jak starczy paliwa aby dojechać na Ukrainę i z niej wrócić. Na chwilę obecną nikt nie chce wziąć towaru od kogoś innego i zawieść je we wskazane miejsce za free.
Rozmawiałem , już w sprawie transportu z trzema osobami co systematycznie jeżdżą na Ukrainę z pomocą humanitarną