Wojtek nie chcę się czepiać bo jestem ostatnią osobą, która by to robiła ale może zamiast kupować nową płytę to warto było by wysłać koledze pieniądze żeby dołożył do nowego gramofonu? Założenie zbiórki takie było i może lepiej dołożyć i kupić lepszy gramofon? Na kupowanie płyt przyjdzie jeszcze czas. W wątku zakupowym Fellini pisał coś o uzbieraniu 780,00 zł, Ty pisałeś że do prezentu dołożyły się 3 osoby, potem zadeklarowały zrzutę jeszcze 2. Zakładam, że uzbiera się z tego 2-2,5 stówy i dokładając je do uzbieranych przez jubilata pieniędzy robi się większe pole do manewru. Ja wiem, że może Fellini wolałby płytę ale skoro rodzice traktują go jak dzieciaka (bo to jeszcze dzieciak i nie ma się na co obrażać) to może my też powinniśmy i to my powinniśmy (jak rodzice - Fellini nasz Ty dzieciaku

) pewne rozwiązanie narzucić. Oczywiście zrobicie jak uważacie, ja tylko wyraziłem swoje zdanie w tej sprawie.
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II
Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200