A nie wiem, czy widziałeś wpis Tarczyńskiego na X: "Good job ICE!"
https://x.com/D_Tarczynski/status/2009002106439741876
Trump wie, że nie wygra wyborów uzupełniających, a chce mieć władzę kompletną, więc musi coś namieszać.
A nie wiem, czy widziałeś wpis Tarczyńskiego na X: "Good job ICE!"
Trump wie, że nie wygra wyborów uzupełniających, a chce mieć władzę kompletną, więc musi coś namieszać.
To właśnie miałem na myśli.
A jakie hamucle ma ich zwierzchnik Trump? Opluł sojuszników podczas wywiadu w TV Fox, chociaż sam dekował się przed wyjazdem do Wietnamu. Wytłumaczy i to. Że to wina ofiary a nie ICE-a
To jest trochę inna sytuacja niż opowiadanie bajeczek jak to kobieta sobie spokojnie zawracała na 3, a dziki kowboj zaczął do niej strzelać z rewolwera, tudzież science-fiction jak to kula przebiła przednią szybę pod kątem prostym mimo że strzelec był przy przednich drzwiach czy w ogóle za autem
Powyższe zdanie świadczy albo o niskim poziomie zrozumienia świata zewnętrznego przez piszącego, albo o chęci udowodnienia swoich racji za wszelką cenę.
Wojtek pisze: ↑26 sty 2026, 19:40To jest trochę inna sytuacja niż opowiadanie bajeczek jak to kobieta sobie spokojnie zawracała na 3, a dziki kowboj zaczął do niej strzelać z rewolwera, tudzież science-fiction jak to kula przebiła przednią szybę pod kątem prostym mimo że strzelec był przy przednich drzwiach czy w ogóle za autem
Panowie ...ciekawy nabór do ICE
trochę nie tak - ICE powstało w konsekwencji ataków z 11/09/2001. a ta cała walka z nielegalną imigracją to chyba raczej kwestia zastępcza, do przypudrowania innych bolączek w Stanach. fajny artykuł na ten temat: https://tep.org.pl/migracja-w-usa-mity- ... g-34-2025/
Nie był nielegalnym imigrantem. Miał legalne pozwolenie na broń, której nie wyciągnął podczas zdarzenia.
Jawnego aktywisty, niestety. Trudno takie zeznanie brać za pewnik.
Za to nie strzela się ludziom w plecy, Wojtku.
Za to też nie.
Legalną, nie wyjętą, nie grożącą funkcjonariuszom ICE. To USA, dostęp do broni jest powszechny (2 poprawka do konstytucji). Za to też tam nie strzela się ludziom w plecy, o ile nie próbują jej użyć przeciwko jakimkolwiek funkcjonariuszom i komukolwiek.
Nie wiem czy znajdziemy coś bardziej twardego niż nagrania z bodycam.
Może ktoś z boku nagrywał.... co nie zmienia faktu , ze gość nie używał broni , miał ją przy sobie , jak wspomniał już kinky, nie jest to zabronione w stanach.