Ania Gacek wyrzucona z Trójki
-
Re: Ania Gacek wyrzucona z Trójki
W dzisiejszej "Wyborczej" dwustronicowy wywiad z W. Mannem - warto przeczytać.
-
No masz rację... Dzisiaj chyba doszlifuję kalibrację wkładki
-
- Gramofon: Dual 510
Może streścisz? Bo dostępu nie mam i pewnie nie tylko ja.
Sony PS 3750, JVC Z1s, Sansui AU-417, T+A Criterion TMR 60
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
http://radio.garden/visit/evanston-il/9jjzCYJU
-
Destrukcja radia trwała wg. p. Wojciecha już od dawna. Nie pielęgnowano tego co było siłą 3, idei programu dla ludzi aspirujących do czegoś wyższego, stąd spadki słuchalności. Trwał w 3, bo nie występował dla kierowników czy prezesów, lecz dla słuchaczy, miał nawet poczucie, że próbuje tę dawną 3 kultywować, w czym utwierdzał go feedback od słuchaczy.
Jednak to, że nie odszedł wczesniej nie znaczy, że nie czuł solidarności ze zwalnianymi: protestował w rozmowie z prezes Stanisławczyk, podpisywał listy protestacyjne. Teraz powiedział dość, kiedy z dnia na dzień decyzją obecnej prezes odebrano mu partnera, współautorkę audycji od blisko 10 lat, akceptowaną przez niego i przez słuchaczy. Odbyło się to w atmosferze kłamstwa, bo ani W.M. ani A.G. nigdzie nie powiedzieli, że p. Anna została wyrzucona z pracy.
Jej po prostu odebrano prawo anteny. Mogła być wydawcą, ale W. M. porównuje to do sytuacji, kiedy aktorce w teatrze zabroni się grania i zaproponuje przedzieranie biletów przy wejściu.
Co teraz czeka 3? pyta Agnieszka Kublik.
Naprawdę nie wiem. Jeśli utrzymany zostanie ten kurs, to nicość. Odchodzę z poczuciem goryczy, ale nie będę opluwał mojej stacji.
Jednak to, że nie odszedł wczesniej nie znaczy, że nie czuł solidarności ze zwalnianymi: protestował w rozmowie z prezes Stanisławczyk, podpisywał listy protestacyjne. Teraz powiedział dość, kiedy z dnia na dzień decyzją obecnej prezes odebrano mu partnera, współautorkę audycji od blisko 10 lat, akceptowaną przez niego i przez słuchaczy. Odbyło się to w atmosferze kłamstwa, bo ani W.M. ani A.G. nigdzie nie powiedzieli, że p. Anna została wyrzucona z pracy.
Jej po prostu odebrano prawo anteny. Mogła być wydawcą, ale W. M. porównuje to do sytuacji, kiedy aktorce w teatrze zabroni się grania i zaproponuje przedzieranie biletów przy wejściu.
Co teraz czeka 3? pyta Agnieszka Kublik.
Naprawdę nie wiem. Jeśli utrzymany zostanie ten kurs, to nicość. Odchodzę z poczuciem goryczy, ale nie będę opluwał mojej stacji.
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Wydaje mi się że znaczna większość tych, którzy słuchali audycji Gacek/Mann, i tych którzy słuchali sporadycznie lub wcale żałuje że stało się jak się stało. Ludzie lubią i cenią dobre dziennikarstwo bez względu na to, jakiej opcji politycznej kibicują. Oczywiście nie wszyscy, ale większość. Stała się rzecz trudna do naprawienia, tacy dziennikarze jak Pan Wojtek nie rodzą się w kapuście.
Żeby nie było niedomówień: uważam że obie strony sporu politycznego są siebie warte. Wart pałac Paca, a Pac pałaca. Takie moje zdanie. Ale szkód, jakich robią politycy żal, tak po ludzku.
Żeby nie było niedomówień: uważam że obie strony sporu politycznego są siebie warte. Wart pałac Paca, a Pac pałaca. Takie moje zdanie. Ale szkód, jakich robią politycy żal, tak po ludzku.
-
Dokładnie, szczególnie, że dotyczy to jednak przede wszystkim muzyki. Pan Wojciech był w radiu zawsze, odkąd zacząłem go słuchać. To dzięki niemu poznałem wiele wspaniałych zespołów/płyt, których słucham do dziś - chyba tylko Piotr Kaczkowski mógłby mu pod tym względem edukacyjnym dorównać. Do tego liczne programy telewizyjne, mniej i bardziej poważne, recenzje "(…) Chciałem powiedzieć, że płyta znanego i cenionego przeze mnie Roberta Planta zatytułowana „Shaken 'N' Stirred“ jest nudna jak flaki z olejem i że chce mi się wymiotować jak jej słucham. To wszystko. Dziękuję bardzo i do widzenia)", książki, tłumaczenia, teksty piosenek - mnóstwo tego. I chociaż W.M. pewnie nie powiedział jeszcze ostatniego słowa, to jednak 3 bez niego bardzo wiele traci, bo to osobowość przez duże O.
- amrowek
Po prostu dyrekcja trunki ma w d...e nas skuchaczy
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
-
- Gramofon: Technics SL1300
P. Wojciech - ""Wygrzebałem z głębi archiwów piosenkę zdecydowanie o postaci historycznej. Zresztą trudno mówić o jednej postaci, zaraz wszystko się wyjaśni. I wybrałem zadowolony z tego, że mam taki nietypowy pomysł. Potem się jednak zaniepokoiłem, czy państwo nie będą mieli skojarzenia z naszym premierem, który, przebrany za dżentelmena, potraktował próbującą go przywitać panią tak, jak widzieliśmy" - mówił dosłownie Wojciech Mann. W ten sposób zapowiedział piosenkę "Neandertalczyk" zespołu Hotlegs.
Co było takiego "neandertalskiego" u premiera Morawieckiego? Ano to, że nie odpowiedział na zaczepki prezydent Gdańska Aleksandry Dulkiewicz, która na ulicy chciała go hucpiarsko zaprosić na wyczyny totalnej opozycji w ramach "świętowania" wyborów 4 czerwca."
Co się chłopaki martwicie taki guru na pewno znajdzie robotę w jakiejś polsko języcznej stacji i nie będziecie musieli już więcej słuchać Polskiego Radia i na pewno dużo więcej zarobi niż w Trojce.
Co było takiego "neandertalskiego" u premiera Morawieckiego? Ano to, że nie odpowiedział na zaczepki prezydent Gdańska Aleksandry Dulkiewicz, która na ulicy chciała go hucpiarsko zaprosić na wyczyny totalnej opozycji w ramach "świętowania" wyborów 4 czerwca."
Co się chłopaki martwicie taki guru na pewno znajdzie robotę w jakiejś polsko języcznej stacji i nie będziecie musieli już więcej słuchać Polskiego Radia i na pewno dużo więcej zarobi niż w Trojce.
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
- amrowek
Ano chłopaki się tym aż tak nie martwią.tylko sposób tego jak ma niski poziom
Ale teraz chłopaki w końcu będziecie mogli słuchać trójki i nie zgrzytać przy tym zębami w końcu zero zakłóceń czysty dźwięk
Ale teraz chłopaki w końcu będziecie mogli słuchać trójki i nie zgrzytać przy tym zębami w końcu zero zakłóceń czysty dźwięk
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Jeśli zechce to pewnie znajdzie, nie w tym rzecz czy grozi Panu Wojtkowi czy Annie Gacek bezrobocie czy nie. Ogromna rzesza słuchaczy jest rozczarowana zaistniałą sytuacją, czemu wyraz dali telefonując do radia podczas audycji Kuby Strzyczkowskiego. Głosy wielu użytkowników tego forum zdaje się potwierdzać tą tezę. Nikt nie musi słuchać polskiego radia, ale może po prostu ludzie chcą słuchać ulubionych audycji prowadzonych przez cenionych i lubianych dziennikarzy? Niestety jest ich coraz mniej, za to rośnie liczba miernych biernych ale wiernych. Jeszcze chwila a z głośników popłynie jakże krzepiące hasło: ein Volk, ein Reich, ein Führer.
Naprawdę tego chcemy?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ło Boże
Czyżby poziom absurdu w tym wątku jeszcze nie sięgnął zenitu?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
-
Ja chce Trójki... Tej archaicznej, nawet zniose 'salon polityczny' (zajmujac się innymi sprawami) i sprawy ekonomiczne p. Legowicza - ale teraz chyba tylko 'sjesta' Kydrynskiego została. Zresztą jutro sprawdzę. Jak fado nie będzie - przekręcę gałkę.
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
- zelazny
Bardzo lubię Siestę. Słucham jej co tydzień. Pan Marcin ma już 51 lat. Kwestia czasu kiedy nadejdzie ta ostatnia Siesta. Reczej nikt Pana Marcina nie zastąpi.
- Myszor
- Gramofon: Składak
Też ma wadę wymowy więc pretekst się znajdzie
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- zelazny
Napiszę szczerze, że nie wiedziałem o co Ci chodzi, ale odpaliłem Google no i dowiedziałem się o słynnym R Pana Lucjana.
Co ma do tego Pan Marcin?
Co ma do tego Pan Marcin?