Ostatnio oglądałem...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Re: Ostatnio oglądałem...

Post autor: kinky »

SimonTemplar pisze:
04 lut 2024, 17:26
Masters of the Air
Tradycyjnie czekam na zakończenie całości, potwierdzasz, że warto więc tym bardziej :)
Tak jak Kompania i Pacyfik wyszedł spod ręki Spielberga i Hanksa, lepszej rekomendacji nie potrzeba myślę.
A do Fargo 5 zaraz się zabieram, zagapiłem się, że już jest całość i można ;) Dzięki za przypomnienie :)
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

Nie wiem czy już o tym było ale mnie oczarował australijski mini serial "Boy swallows universe" (Chłopiec połyka wszechświat) wg książki Trenta Daltona.
https://www.imdb.com/title/tt10399902/
Kapitalna historia, muzyka, aktorzy, zdjęcia....no wszystko się tu zgadza. Szkoda że taki krótki.
Film jest na Netflix.
Załączniki
bsu.JPG
bsu.JPG (26.75 KiB) Przejrzano 1834 razy
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
Awatar użytkownika
daru0105

Post autor: daru0105 »

https://www.cda.pl/video/56864698e

Świetny dokument o wpływie słońca na klimat
A mafia klimatyczna wciska kit, że to z winy emisji CO2
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Post autor: Piterski »

Chciałem zarekomendować film, który gatunkowo nie jest w centrum moich preferencji, nie jest to coś za czym przepadam, ale byłem ciekaw jak w tym filmie zagrała Sandra Bullock.
Mam tu na myśli film "Niewybaczalne". Dla mnie film, który wciągnął mnie powoli i obejrzeć go trzeba jednym ciągiem bez przerwy na popcorn. Może nie jestem dobrze zorientowany w takiej tematyce filmowej ale dla mnie dobrze zrobiony, niezbyt przerysowany nawet bym powiedział ze jak na amerykanów to stonowany i miał zaskakujący zwrot akcji (nie chcę Wam spojlerować zakończenia).
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

Piterski pisze:
06 lut 2024, 19:50
Chciałem zarekomendować film, który gatunkowo nie jest w centrum moich preferencji, nie jest to coś za czym przepadam, ale byłem ciekaw jak w tym filmie zagrała Sandra Bullock.
Mam tu na myśli film "Niewybaczalne". Dla mnie film, który wciągnął mnie powoli i obejrzeć go trzeba jednym ciągiem bez przerwy na popcorn. Może nie jestem dobrze zorientowany w takiej tematyce filmowej ale dla mnie dobrze zrobiony, niezbyt przerysowany nawet bym powiedział ze jak na amerykanów to stonowany i miał zaskakujący zwrot akcji (nie chcę Wam spojlerować zakończenia).
Bardzo dobry film. Pisałem tu o nim zdaje się. Potwierdzam Twoją opinię.
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Mawis pisze:
06 lut 2024, 21:11
Piterski pisze:
No ale, że na siku odlać się nie można wyskoczyć, to obaj przegięliście :D
Mejw ale jaka jest tematyka tego filmu?
Awatar użytkownika
Mawis

darkman pisze:
06 lut 2024, 21:18
Mawis pisze:
06 lut 2024, 21:11
Piterski pisze:
No ale, że na siku odlać się nie można wyskoczyć, to obaj przegięliście :D
Mejw ale jaka jest tematyka tego filmu?
Ależ Dark, nie bede tu spojlerował przeca. Na pewno warto, dobra rola Sama Drabuloka, bez krzty makijarzu :D Opis znajdziesz na filmwebie. W skrocie: wychodzi z wieznia i powoli sie dowiadujemy dlaczego tam trafiła.

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Aha OK. Znaczy erotyczno fantastyczny. Spoko :D
Awatar użytkownika
Mawis

darkman pisze:
06 lut 2024, 21:30
Aha OK. Znaczy erotyczno fantastyczny. Spoko :D
Moze i tak. Zaczynam doceniać jej role ostatnio. Dobra jest tez w "Nie otwieraj oczu" i wczesniejszym 28 dni. A swietna przesmiewcza rola takze z siebie , nie tylko z takich filmow, w "Zaginionym miescie". Niedoceniony film w ktorym swietny epizod ma Brad Pitt. ;)

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Post autor: Piterski »

darkman, na siusiu to przed filmem :lol: , a poważnie to moim zdaniem ważne jest by obejrzeć go w spokoju cały. Powiem wręcz że na samym początku sobie pomyślałem ze zaraz go wyłączę bo wydawało mi się że już wiem co będzie dalej.

Mawis, nie zauważyłem twojej recenzji, czasem po prostu też już ich nie pamiętam, tylko sobie dopisze film do listy. "Zaginione miasto" oglądałem i to jest taki klimat prześmiewczy, amerykański. Jej rola mi się w nim nawet podobała dlatego wrzuciłem na listę "Niewybaczalne" i ... było warto.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Awatar użytkownika
Mawis

Piterski pisze:
07 lut 2024, 08:32

Mawis, nie zauważyłem twojej recenzji, czasem po prostu też już ich nie pamiętam, tylko sobie dopisze film do listy. "Zaginione miasto" oglądałem i to jest taki klimat prześmiewczy, amerykański. Jej rola mi się w nim nawet podobała dlatego wrzuciłem na listę "Niewybaczalne" i ... było warto.
To jeszcze sprobuj Nie otwieraj oczu. Takie połączenie postapo z Lost of us z małą rolą Malkovicha ;)

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
tuczi77
Gramofon: Kenwood KD-7010

Post autor: tuczi77 »

A ja polecę POWRÓT na Netfliksie, z Topą, Mencwaldowskim, Galach i Dębską. Fajnie się to ogląda, niebanaly scenariusz, trochę ckliwy, trochę zabawny, w sam raz na wieczór w parze ;)
https://www.filmweb.pl/serial/Powr%C3%B3t-2022-10001701
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

"Berlińskie Psy" (Dogs of Berlin)
Całkiem zgrabny kryminał. Zazdroszczę, że nasi zachodni sąsiedzi bez kompleksów mówią o nazistach, gejach, tureckiej mafii i innych niewygodnych kwestiach.
Serial dostępny na Netflix.
https://www.imdb.com/title/tt6839788/
Załączniki
IMG_4003.jpeg
IMG_4003.jpeg (37.83 KiB) Przejrzano 1636 razy
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

KOS, Nienawistna ósemka Tarantino po polsku i chyba lepiej.
Bdb scenografia, kostiumy zwłaszcza, plejada aktorów z Agnieszką Grochowską i doskonałą grą Więckiewicza i reszty jak Bartosz Bielenda. Miewa momenty nudnawe, może bardziej lekkie dłużyzny ale zrobiony porządnie i zgodnie z regułami sztuki. Zaskakująco pokazane stosunku pan-chłop, co w zasadzie w polskim kinie nie było oczywistością do tej pory. Tu ładnie przerysowane ale ze smakiem pewnego sarkazmu okrucieństwa jako normalności tamtych czasów. Szable i samopały w doborowym wydaniu. Bardzo dobre kino, bez narkotyków, mafii, prostytutek ..samochodowych pościgów i skorumpowanych gliniarzy. Nie no, nie popadajmy w skrajności - Murzyni są oczywiście. A owszem, co najmniej jeden :)
Dobry. Czy do nagród? Krajowych pewnie tak. Zagranicznych pewnie nie, bo pomysł wtórny, choć bardzo dobry.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

muszę obejrzeć - kolega z klasy mojej młodszej córci razem z ojcem tam występują (młody nawet jakąś kwestię wypowiada), za statystów robi zaś kumpel z synem z mojej rodzinnej wsi mazowieckiej. może w niedzielę?
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
ODPOWIEDZ