Ostatnio oglądałem...
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Ostatnio oglądałem...
No właśnie nie wiedziałem czy oglądać bo opinie ma miażdżące. Czyli dać szansę ?
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- kukiz 30
"Można Panikować" Znowu do obejrzenia kto nie widział https://youtu.be/osm5vyJjNY4
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
-
Wow! Komentarz po ośmiu latach!
Jeszcze Once Upon a Time in Hollywood trzeba tej ligi dołożyć.
The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
- Myszor
Sięgnąłem po jeden z pierwszych filmów Joon-ho Bonga "Zagadka zbrodni" (2003).
Historia seryjnego zabójcy grasującego na prowincji w Korei. Już wtedy ujawniają się charakterystyczne cechy tego późniejszego zdobywcy oskarów: dwie godziny, czarny humor, ulubiony aktor Kang-ho Song, proza życia... Na początku mamy nabijanie się z wiejskich policjantów ze skłonnościami do przemocy, a potem film robi się poważny. Koreańska wieś sportretowana przez pryzmat zagrożenia, ćwiczeń alarmowych, itp.
Film znów nie daje odpowiedzi i wiedzie donikąd stawiając kolejne pytania, a reżyser dba o to byśmy nie czuli się komfortowo nawet przez minutę. Dobre koreańskie kino.
Historia seryjnego zabójcy grasującego na prowincji w Korei. Już wtedy ujawniają się charakterystyczne cechy tego późniejszego zdobywcy oskarów: dwie godziny, czarny humor, ulubiony aktor Kang-ho Song, proza życia... Na początku mamy nabijanie się z wiejskich policjantów ze skłonnościami do przemocy, a potem film robi się poważny. Koreańska wieś sportretowana przez pryzmat zagrożenia, ćwiczeń alarmowych, itp.
Film znów nie daje odpowiedzi i wiedzie donikąd stawiając kolejne pytania, a reżyser dba o to byśmy nie czuli się komfortowo nawet przez minutę. Dobre koreańskie kino.
- metallsnow
- Gramofon: Wega 301P
Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200
Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
"White Lines" na Netfliksie
Bardzo przyjemny serial kryminalno - obyczajowy, którego akcja toczy się na Ibizie. Jedyną wadą jest lektor, którego nie zdzierżyłem i zmieniłem na napisy. Dlaczego? Przekonajcie się sami i dajcie znać
Bardzo przyjemny serial kryminalno - obyczajowy, którego akcja toczy się na Ibizie. Jedyną wadą jest lektor, którego nie zdzierżyłem i zmieniłem na napisy. Dlaczego? Przekonajcie się sami i dajcie znać

Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
- SimonTemplar

Cztery sezony są dostępne na Netflix. BBC robi świetną robotę

-
Generalnie jest co oglądać - wybór przeogromny. Ale u nas wczorajszy wieczór był klasyczny: nie tylko muzycznie, ale też co do nośnika 

- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Oglądałem, na Netflixie jest również coś dla kontrastu

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- Totoro
- Gramofon: Unitra Fonica pl-731
O dokladnie. Znakomity serial, szczególnie dwa pierwsze sezony. Świetnie dopasowane do współczesnych realiów klasyczne historie. A zrobienie z Psa Baskerville horroru to mistrzowstwo świata.SimonTemplar pisze: ↑17 lip 2020, 19:477864164.3.jpg
Jak ktoś lubi przygody Sherlocka i jego doktorka to gorąco polecam.
Cztery sezony są dostępne na Netflix. BBC robi świetną robotę![]()
- Myszor
"O chłopcu który ujarzmił wiatr" to oparta na faktach historia z życia afrykanskiej rodziny z jakiejś wioski w Malawi.
Nie jest to jakieś dzieło i blockbuster ale polecam obejrzeć.
Skala problemów z jakimi mierzą się tam ludzie jest niewyobrażalna dla Europejczyka.
Na Netflixie.
Nie jest to jakieś dzieło i blockbuster ale polecam obejrzeć.
Skala problemów z jakimi mierzą się tam ludzie jest niewyobrażalna dla Europejczyka.
Na Netflixie.
- SimonTemplar