Z wizytą u Regi
-
Re: Z wizytą u Regi
Wszystkie regi testowane przez M. Fremera odtwarzały sygnał testowy 3150Hz z częstotliwością 3175Hz 

- holy_shit_89
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
A przeszkadza Ci?
p.s. Jacek, jak na Master Hicie kładłem odważnik z wagi domowej od mojej Babci, to zwalniał.
Nie wiem o ile, ale spoko Beatlesi jakby oryginalniejsi wychodzili, że o Stonesach nie wspomnę. Będzie Pan zadowolony
p.s. Jacek, jak na Master Hicie kładłem odważnik z wagi domowej od mojej Babci, to zwalniał.
Nie wiem o ile, ale spoko Beatlesi jakby oryginalniejsi wychodzili, że o Stonesach nie wspomnę. Będzie Pan zadowolony

- holy_shit_89
Nie przeszkadza, ale wychodzi na to, że nie wiem jak muzyka brzmi w oryginale 

- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
Faktycznie, jak nie masz materiału porównawczego, to przy niedużych różnicach prędkości nie jesteś w stanie tego stwierdzić. Przerabiałem to jakiś czas temu u siebie i byłem bardziej niż zdziwiony, gdy do tego doszedłem puszczając najpierw czarną płytę a zaraz potem przez zupełny przypadek to samo z CD.
Co do zmiany prędkości obrotowej to przy braku regulacji pozostaje jedynie wymiana rolki na silniku.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- holy_shit_89
- cooledit
Teraz gra bo wyregulowałem obroty bo mam na szczęście w Solidzie regulację. Ale długo słuchałem święcie przekonany, że mam dobrze ustawione a tu nagle kuku-niespodzianka była. Trzeba było regulację robić jeszcze raz. Niestety w gramofonach bez regulacji jedyne wyjście to wymiana rolki na silniku. Czasem bywają zewnętrzne zasilacze wyposażone w zmianę obrotów 9tak miałem w Pro-Ject`cie) ale czy są modele z dodatkową regulacją to już tego niestety nie wiem. Nie spotkałem takich. Może ahaja coś by wymyślił do kompletu z Husariaami i Nudami?
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- holy_shit_89
Do Regi można dokupić zewnętrzny zasilacz, tylko kosztuje połowę ceny gramofonu, więc p...dole to 
P.S.
Jest różnica jakichś 4 sekund między czasem utworu podanym na labelu, a tym ile trwa w rzeczywistości.

P.S.
Jest różnica jakichś 4 sekund między czasem utworu podanym na labelu, a tym ile trwa w rzeczywistości.
- cooledit
No ale utwór trwa 20 min czy 3.25min ? Bo to jest znaczna różnica.
- cooledit
No to jest już dość duża różnica w czasach ale i tak bez materiału porównawczego ciężka do wychwycenia.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To Ty nie wiedziałeś w co się pakujesz kupując Regę? Sam gramofon to zachęta. Żeby to grało jak trzeba to musisz doinwestować we wszystkie upgrade kity

Ahaja raczej doradziłby nie bawić się w śmieszne konstrukcje zamiast próbować "zaradzić" problemowi "u źródła"

Te 4 sekundy z 2.11 to by wychodziło jakieś 3%, a to już jest całkiem konkretny pitch.
Może sprawdź obroty appką w telefonie?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- cooledit
A jak masz w Twojej Redze przekazywany napęd? Paskiem gumowym czy czymś na kształt żyłki ?
- holy_shit_89
No nie wiedziałem...Wojtek pisze:To Ty nie wiedziałeś w co się pakujesz kupując Regę? Sam gramofon to zachęta. Żeby to grało jak trzeba to musisz doinwestować we wszystkie upgrade kity
Może sprawdź obroty appką w telefonie?

Nie mam apki, bo nie mam mądrego telefonu

@cooledit - cienki pasek gumowy
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dopiero cooledit Cię przekonał że to nie bujdy? Smutno.
Generalnie z wątku o fabryce Regi zrobił się wątek techniczno-problemowy

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum