Sony STR-D365 - problem z amplitunerem

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ilsa29
Gramofon: Technics SL-Q2

Sony STR-D365 - problem z amplitunerem

Post autor: Ilsa29 »

Witam,
Może będziecie w stanie mi pomóc. Dostałam amplituner Sony STR-D365, wszystko pięknie działało przez dwa dni, później nagle amplituner zaczął się wyłączać, zarówno podczas słuchania radia jak i płyt. Lampki przy muting i bass się palą, więc wychodzi na to, że amplituner działa ale na wyświetlaczu jest pusto, nie ma żadnego napisu ani że jest grane radio ani phono, generalnie czarna dziura i cisza w głośnikach. Po jakimś czasie pojawia się głośne bum :) tak jakby z głośników?? i po około 15 minutach ampli się włącza...po czym znowu się wyłączy. Ma ktoś może jakiś pomysł co mogło się stać? Czy oznacza to, że dostałam trefny prezent ? :) Z góry dziękuje za odpowiedź.
W każdej niedoskonałości tkwi trochę piękna.
Awatar użytkownika
chudy_b

Problem z amplitunerem

Post autor: chudy_b »

Niestety nie wygląda to dobrze. Trefny prezent może to nie był, bo przez dwa dni działał. A potem się uszkodził. Czasem tak bywa. Z opisanych przez Ciebie objawów nie da się postawić jednoznacznej diagnozy. Na pewno nie ryzykowałbym jego dalszego użytkowania, bo możesz uszkodzić kolumny (głośnie bum - może wskazywać na zabójczy dla głośników prąd stały na wyjściu). Wzmacniaczem musi zająć się serwis.
Awatar użytkownika
Ilsa29
Gramofon: Technics SL-Q2

Re: Problem z amplitunerem

Post autor: Ilsa29 »

No to kiepsko :( Dzięki za odpowiedź.
W każdej niedoskonałości tkwi trochę piękna.
ODPOWIEDZ