Preamp w gramofonie czy osobny?
-
Witam serdecznie. Coby nie tworzyć nowego tematu dopiszę swoje pytanie tutaj: Otóż mam ja gramofon Numark TTX 1, który zamierzam wyposażyć niedługo we wkładkę AT440Mla. Moje pytanie brzmi: czy jeśli ów gramofon ma przełącznik line/phono, to jest sens kupować osobny przedwzmacniacz? Innymi słowy czy orientuje się ktoś jak to z jakością tego wbudowanego w ów gramofon jest? Z góry dzięki za odpowiedź
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A ja jednak postanowiłem wydzielić to do oddzielnego tematu gdyż nie było to do końca dobre miejsce na podłączenie się do dyskusji (niby też o przedwzmacniaczach gramofonowych, ale w innym kontekście) 
Otóż, w takim układzie nie musisz kupować osobnego przedwzmacniacza gramofonowego, niezależnie od wkładki MM.
Jednakże, sens w takim zakupie jakiś jednak jest, gdyż wbudowany w Numark TTX-1 preamp nie należy do wysokich lotów elektronicznych. Stąd można by go zastąpić czymś lepszym "z zewnątrz". Także warto się nad tym zastanowić.

Otóż, w takim układzie nie musisz kupować osobnego przedwzmacniacza gramofonowego, niezależnie od wkładki MM.
Jednakże, sens w takim zakupie jakiś jednak jest, gdyż wbudowany w Numark TTX-1 preamp nie należy do wysokich lotów elektronicznych. Stąd można by go zastąpić czymś lepszym "z zewnątrz". Także warto się nad tym zastanowić.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Preamp w gramofonie czy osobny?
Witam podepnę pytanie w tym samym temacie posiadam wzmacniacz Yamaha A720 z wbudowanym prempem i jakiej klasy premp musiał bym zakupić dodatkowo zeby mialo sens go osobno podłanczac ?