Pioneer SX-626 - za głośne basy przy połączeniu z komputerem

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
jahsiotr

Pioneer SX-626 - za głośne basy przy połączeniu z komputerem

Post autor: jahsiotr »

Witam,

Kiedy puszczam muzykę z radia na moim amplitunerze (Pioneer SX-626) sprzęt gra czysto i przyjemnie. Zrównoważone tony, nie ma się do czego przyczepić. Jednak kiedy podłączam go kablem do komputera zaczynają strasznie głośno grać basy tłumiąc niskie i średnie tony. Dodatkowo muszę puszczać muzykę na jednej kresce głośności na laptopie, bo każda kreska więcej to w coraz większym stopniu zanikające ( już teraz nie tłumione, a całkiem zanikające) średnie i wysokie a bas zaczyna terkotać. Drobnym problemem jest fakt, że interkonekt który kupiłem do sprzętu ma za grube wtyki po stronie amplitunera,a gniazda w nim są na tyle ciasno ułożone, że jak włożę jeden kanał do samego końca to drugi mogę dopchnąć ledwie do połowy. Niestety nie mam innego kabla, żeby sprawdzić czy to jest przyczyną, ale przy jednym kanale podpiętym zjawisko z basami wciąż występowało. Nie wydaje mi się również, żeby byłą to kwestia samego komputera, bo przy podłączonej dla sprawdzenia mp3-ce zachowanie było podobne. Proszę o radę!
Awatar użytkownika
Kocewicz
Kontakt:

Za głośne basy tłumiące pozostałe tony

Post autor: Kocewicz »

Wpiąłeś się w gniazdo gramofonu dynamicznego (MM), ot co. Wysoka czułość i korekcja charakterystyki, uwypuklająca dół pasma.
Are you Shure?
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Post autor: vinylpiotrek »

Mój drogi MM to gramofon magnetyczny, dynamiczny, to inaczej MC, nie mieszaj za bardzo :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Kocewicz
Kontakt:

Post autor: Kocewicz »

Przepraszam, za duże wsiąkanie w krajowe serwisówki :cry:
Are you Shure?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

jahsiotr pisze:Jednak kiedy podłączam go kablem do komputera zaczynają strasznie głośno grać basy tłumiąc niskie i średnie tony.
Zacznij od wyjaśnienia nam w jaki sposób łączysz amplituner z komputerem...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ