Stanton T62B co do niego wybrać
-
Witam! Na samym początku chciałbym stwierdzić , że jestem jeszcze zielony. Chcę odpalić swojego Stantona T62B na głośno, bo dotychczas podłączyłem go tylko do starych głośników Creativa od kompa w systemie 2:1 i gra dosyć cicho. Serdecznie proszę o poradę co muszę dokupić aby w pełni cieszyć się urokiem czarnych płyt ( wraz ze swoimi sąsiadami
)

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie dlatego, że nie masz przedwzmacniacza gramofonowegoTheProdigyAndrew pisze:Chcę odpalić swojego Stantona T62B na głośno, bo dotychczas podłączyłem go tylko do starych głośników Creativa od kompa w systemie 2:1 i gra dosyć cicho.

http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=47&t=1365
W sensie że chcesz kupić wzmacniacz i kolumny z prawdziwego zdarzenia czy jak?TheProdigyAndrew pisze:Serdecznie proszę o poradę co muszę dokupić aby w pełni cieszyć się urokiem czarnych płyt ( wraz ze swoimi sąsiadami)
Rozejrzyj się trochę po forum.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Stanton T62B co do niego wybrać
Nie wiem czy z mojego sprzętu http://moya.toya.net.pl/skaner/index.ph ... ec9&rid=63 można coś wykrzesać. A JAk uda się z niego osiągnąć wystarczającą moc to czy zakup wzmacniacza będzie potrzebny?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zależy co to jest "wystarczająca moc"
Wzmacniaczem nie napędzisz aktywnych głośniczków komputerowych.
A jak odtwarzasz coś z komputera to jest wystarczająco?

A jak odtwarzasz coś z komputera to jest wystarczająco?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
-
czyli jak napisał WojtekTheProdigyAndrew pisze:Jak odtwarzałem muzę z komputera to było ok.
Wojtek pisze: Pewnie dlatego, że nie masz przedwzmacniacza gramofonowego
-
-
No przecież zacytowałem Wojtka,że brak przedwzmacniacza gramofonowego powoduje,że gramofon gra dużooo ciszej od kompa.Wojtek na dodatek zalinkował Ci stronkę o tanich przedwzmacniaczach.Kup ten przedwzmacniacz i będziesz mógł się cieszyć urokiem czarnych płyt wraz z sąsiadami.TheProdigyAndrew pisze:Tylko , ze z kompa było zdecydowanie głośniej
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To dlatego, że sygnał z komputera był w postaci liniowej, a głośniczki komputerowe oczekują postać liniową.TheProdigyAndrew pisze:Tylko , ze z kompa było zdecydowanie głośniej
Sygnał z gramofonu (a konkretnie z wkładki gramofonowej) nie ma postaci liniowej tylko jest to sygnał bardzo słaby o innej charakterystyce.
Rola przedwzmacniacza gramofonowego polega na tym by sygnał gramofonowy doprowadzić do postaci liniowej.
Wiele współczesnych tanich gramofonów ma taki przedwzmacniacz wbudowany. Twój Stanton T62 akurat tego nie ma.
Mam nadzieję, że teraz jest jasność

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wielkie dzięki Wojtek za wyjaśnienie. Czegoś takiego potrzebowałem. Jeszcze raz dziękuje