Klon AN od MISEE wymienia CP1
-
- Gramofon: Pioneer PL 50L
Klon AN od MISEE wymienia CP1
Nie będzie to pytanie, nie będzie to porada, będzie to krótka historia,może recenzja, która może odpowie na niezadane pytania, a na pewno odda moje wrażenia odsłuchowe.
Po długich, jak dla mnie dyskusjach o zmianie wkładki Shure M44G zdecydowałem się, zgodnie zresztą z podpowiedziami, zainteresować się wymianą przedwzmacniacza.
U mnie przedzwmacniacz był przed gramofonem i czekał sobie 3 lata na swojego partnera do gry.
Poczytałem, przespałem się z tematem i napisałem do MISSiego. Po rzeczowej dyskusji w ciągu kilkunastu minut klon AN był spakowany i gotowy do podróży.
W tak zwanym międzyczasie zawitał do mnie kolega Zeroqll i użyczył 3 wkładki do odsłuchu.
Tym sposobem Pioneer PL-50 L kupiony od Pawelca, czekał z założoną Sumiko Oyster pożyczoną od Zeroqll, na wysłany do testów klon AN od MISSE. Reszta toru jak w stopce.
Wybrałem dwie płyty, jedną z 2015 a drugą z 1972 roku.
Cæcilie Norby & Lars Danielsson (3) – Just The Two Of Us, ACT (4) – ACT 9732-1, https://www.discogs.com/C%C3%A6cilie-No ... se/7813417
Nagranie opiera się na wokalu i akompaniamencie gitary i kilku instrumentach. Dobrze nagrana i mogłoby się wydawać, że co się nie podepnie to zagra dobrze.Klon od MISEE pokazał, że można zdecydoiwanie lepiej:
- Lepsze artykułowanie poszczególnych dźwięków gitary i uderzeń w pudło.
- Dzwięczność, czystość bezwysiłkowa.
- Pełniejsze wybrzmiewanie.
- Bogatszy wokal i bas,lepiej artykułowane, przez co scena się rozszerzyła.
- Czyściejsze tło, lepsza sepracja dźwięków.
B.B. King – B. B. King Golden Disk, Probe – IPP-95035B, https://www.discogs.com/BB-King-B-B-Kin ... se/4424092
Wydanie nie jest w moim typie i dopiero przedzwacniacz Marka spowodował, że przestałem żałować, że ją kupiłem. Klon AN przywrócił mi wiarę w zakupy płyt z lat 70tych:
- Speracja instrumentów poukładanych na scenie.
- Nieliczne smaczki talerzy umieszczone przez realizatora z tyłu sceny, pojawiły się wyraźniej, do czego doszła perkusja jako instrument.
- Wokal, który był podany przez CP1 poprawnie, równo, okazał się przestrzenny, więcej wdechów i wydechów BB Kinga, przez co dżwięk stał się bardziej koncertowy niż studyjny.
- Z płyty, która była nijaka zrobiła się fajna miękka dawka bluesa.
Płyta przeleżała od zakupu bo CP1 zagrał najlepiej jak potrafił, a dopiero klon AN powołał ją do życia. Jako ciekawostkę podpowiem, że prawdziwą frajdę dała zmiana Sumiko na Glanz G-40 EX, którą dosłał mi Marek z pakietem do porównania.
Efekt jest taki, że Klon AN od Marka pozostał u mnie, zbliżając mnie znacznie do uzyskania tego czego życzę sobie od toru analogowego.
Dzięki Marku, myślę że to nie koniec naszych rozmów o wzmacniaczach.
Po długich, jak dla mnie dyskusjach o zmianie wkładki Shure M44G zdecydowałem się, zgodnie zresztą z podpowiedziami, zainteresować się wymianą przedwzmacniacza.
U mnie przedzwmacniacz był przed gramofonem i czekał sobie 3 lata na swojego partnera do gry.
Poczytałem, przespałem się z tematem i napisałem do MISSiego. Po rzeczowej dyskusji w ciągu kilkunastu minut klon AN był spakowany i gotowy do podróży.
W tak zwanym międzyczasie zawitał do mnie kolega Zeroqll i użyczył 3 wkładki do odsłuchu.
Tym sposobem Pioneer PL-50 L kupiony od Pawelca, czekał z założoną Sumiko Oyster pożyczoną od Zeroqll, na wysłany do testów klon AN od MISSE. Reszta toru jak w stopce.
Wybrałem dwie płyty, jedną z 2015 a drugą z 1972 roku.
Cæcilie Norby & Lars Danielsson (3) – Just The Two Of Us, ACT (4) – ACT 9732-1, https://www.discogs.com/C%C3%A6cilie-No ... se/7813417
Nagranie opiera się na wokalu i akompaniamencie gitary i kilku instrumentach. Dobrze nagrana i mogłoby się wydawać, że co się nie podepnie to zagra dobrze.Klon od MISEE pokazał, że można zdecydoiwanie lepiej:
- Lepsze artykułowanie poszczególnych dźwięków gitary i uderzeń w pudło.
- Dzwięczność, czystość bezwysiłkowa.
- Pełniejsze wybrzmiewanie.
- Bogatszy wokal i bas,lepiej artykułowane, przez co scena się rozszerzyła.
- Czyściejsze tło, lepsza sepracja dźwięków.
B.B. King – B. B. King Golden Disk, Probe – IPP-95035B, https://www.discogs.com/BB-King-B-B-Kin ... se/4424092
Wydanie nie jest w moim typie i dopiero przedzwacniacz Marka spowodował, że przestałem żałować, że ją kupiłem. Klon AN przywrócił mi wiarę w zakupy płyt z lat 70tych:
- Speracja instrumentów poukładanych na scenie.
- Nieliczne smaczki talerzy umieszczone przez realizatora z tyłu sceny, pojawiły się wyraźniej, do czego doszła perkusja jako instrument.
- Wokal, który był podany przez CP1 poprawnie, równo, okazał się przestrzenny, więcej wdechów i wydechów BB Kinga, przez co dżwięk stał się bardziej koncertowy niż studyjny.
- Z płyty, która była nijaka zrobiła się fajna miękka dawka bluesa.
Płyta przeleżała od zakupu bo CP1 zagrał najlepiej jak potrafił, a dopiero klon AN powołał ją do życia. Jako ciekawostkę podpowiem, że prawdziwą frajdę dała zmiana Sumiko na Glanz G-40 EX, którą dosłał mi Marek z pakietem do porównania.
Efekt jest taki, że Klon AN od Marka pozostał u mnie, zbliżając mnie znacznie do uzyskania tego czego życzę sobie od toru analogowego.
Dzięki Marku, myślę że to nie koniec naszych rozmów o wzmacniaczach.
Pioneer PL50L, Glanz G-40EX, AN clone, Primaluna Prologue Premium, Klipsch Forte III, CA 840C.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Klon AN od MISEE wymienia CP1
W sensie że Sumiko Oyster pobiła przy okazji M44G?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Za pozytywne recenzje zniżek nie będzie !!!
Za negatywne tym bardziej
Za negatywne tym bardziej

-
Z Sumiko i M44G nie wyjasnilo się tak jednoznacznie. Wybrałem ja jako najlepiej grającą z zestawy pożyczonego od Zeroqll.
Dopiero Philips 420 III ST i Victor X-1 IIe pobił jednozacznie i Sumiko i Shure.
A Glanz G-40 EX bierze wszystko

Pioneer PL50L, Glanz G-40EX, AN clone, Primaluna Prologue Premium, Klipsch Forte III, CA 840C.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
OK, dzięki za info 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- klaus1973
- Gramofon: Denon DP-59L
Chyba obecnie testuje podobny klon.
Bardzo dobry preamp. Choć czekam na jeszcze jedna konstrukcje.
Bardzo dobry preamp. Choć czekam na jeszcze jedna konstrukcje.
Klausa kocha cały świat i jest najlepszym sędzią*
* fragment piosenki z "Wiwat skrzaty"
* fragment piosenki z "Wiwat skrzaty"
-
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Ja mam budować klocki pół charytatywnie a Tomek (Klaus) będzie sprzedawał nalepki z Logo (to projekt Tomka).
coś wspominał o 50EUR plus szablon do centrowania w podobnej cenie

- BlackDevil
- Gramofon: S600
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Mnie też się podoba, super. Na moim tego brakuje
poproszę. Gra bardzo pięknie ale logo by się przydało 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
-
Mi by się przydało ze srebrnego zrobić czarny. Czym polecacie psiknąć?
-
-