Mam taką zagwozdkę Przy zwiększeniu poziomu głośności wzmacniacza występuje brumienie w jednym kanale. W drugim cisza. Po zamianie przewodów na wyjściu w pre jest słyszalny w drugim kanale. Gdzie szukać przyczyny. Przewód masa, przewody RCA. Dziwne bo gdy podpinam pod Luxmana cisza nic nie brumi nawet na godzinie 12 i max wychyleniu potencjometru głosu. Nadmienię ze przy odsłuchach nie słychać tego jedynie przy odkręceniu volume na godz 10 (dosyć już głośno) i przerwach między utworami. Macie jakieś pomysły czy sobie nie zawracać głowy
Dziwi mnie ze nie ma różnicy czy przewód masa jest wpięta w pre bufona czy nie.
U kolegi sprawdziłem przy okazji nie ma żadnego problemu. Gra wszystko i cisza nic nie brumi
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
Jeśli dobrze zrozumiałem to u kolegi nie brumi po podłączeniu Buphono? Jeśli tak to do sprawdzenia podłączenie przy wkładce na początku. Spróbuj jeszcze jak będziesz mieć możliwość podłączyć preamp do przedłużacza bez bolca (pętle masy). Możesz też spróbować dotknąć masy przedwzmacniacza do masy z RCA przy przedwzmacniaczu. Ewidentnie jest coś z gramofonem skoro idzie to razem z przewodem z gramofonu.
Tak nic nie brumi. Nie ma różnicy czy wpięta jest masa do pre czy nie. Sprawdzę te podłączenie preampa do przedłużacza. Może tu jest przyczyna. Wszystko podpięte w jeden. Ciekawi mnie tylko czemu przy podpięciu gramofonu bezpośrednio do wzmacniacza wszystko jest ok. A połączenie pre - wzmak ewidentnie przy odkręcaniu głośności brum się zwiększa. Zacznę od przedłużacza. Przy odkręconym headshellu z ramienia brumi. Sprawdziłem.
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
chodzi o to ze we wzmacniaczu najprawdopodobniej masz wspólna masę dla obydwu kanałów, tutaj masz dwa oddzielne kanały wiec jak nie masz styku gdzieś to mogą się dziać takie cyrki
Dzięki wydra. Sprawdzę całe okablowanie toru.A tak poza tematem to bardzo przyjemny ten przedwzmacniacz . Walnę jakąś reckę z moich odsłuchów i testów.