Witam.
Jak to mówią, apetyt rośnie w miarę jedzenia. Po złożeniu gramofonu i przerobieniu pokoju "do słuchania" - (córka nagrywa tam covery piosenek - zatem dysponuje monitorami aktywnymi m-audio bx8, podłoczyłem wzmacniacz słuchawkowy klon lehmannaudio - jako preamp, a do niego przedwzmacniacz - jakiś chiński klon dual mono). Gra to... Na moje ucho dobrze ale....
Chciałem zasmakować lampy i...
- nie chce burzyć sytemu tj. kolumn już nie wymienię, ani nie wstawię wzmacniacza lampowego... Na to szanowna małżonka z córką nie wyraża zgody, zatem padło na przedwzmacniacz i... pierwsze dwa podobają mi się ponieważ mają "potencjometr głośności" zatem nie bardzo ingeruje w poustawiane parametry monitorów odsłuchowych - tylko potencjometrem w preapie reguluje natężenie dźwięku - tak jak teraz robię to za pomocą wzmacniacza słuchawkowego ... Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.
Teraz pytania:
1. Czy ten przedwzmacniacz wart jest uwagi? Czy lepiej sobie odpuścić bo za taką kasę ok 1kpln to się nie opłaca (budowa obudowy we własnym zakresie)?
2. Czy zainteresować się z alliexpresu np. little bear t11 - tańszy preamp tylko tam jest transformator zwykły tj nie troidalny ale na zachodnich forach bardzo go chwalą tj preamp i dzielnie modifikuja. Ten preamp podoba mi się bo ma przeliczniki na lampy 12ax7(jak dobrze czytałem ecc 83) lub 6n2?
3. Czy zainteresować się innymi preampami zbudowanymi na projektach ear 834 (sądzę że koszt wykonania będzie w okolicach 1kpln).
4 czy wogole odpuścić sobie przedwzmacniacz lampowy bo mając takie monitory odsłuchowe to.... Lipny interes.
Za wszystkie uwagi i spostrzeżenia będę wdzięczny.
Ps.
Istnieje również taka opcja że tego preampa umieszcze w drugim torze audio tj. podepne pod amplituner Yamaha rs700 i "normalne" glosniki - które kiedyś będę mógł wymienić

.