Gdzie wykonają obudowe amplitunera?
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Gdzie wykonają obudowe amplitunera?
Witam, jest do kupienia w dobrej cenie długo poszukiwany przeze mnie amplituner. Niestety jego drewniana pokrywa jest w opłakanym stanie. Czy jest jakaś firma ktora wykonala by mi coś takiego z drewna na wzor oryginalnej? Warto sie w to bawic? Amplituner jest w bardzo dobrej cenie, wlasciwie za pół ceny wiec dorobienie było by to oplacalne.
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Re: Gdzie wykonają obudowe amplitunera?
Czy obudowa jest faktycznie z drewna czy ze sklejki/płyty ale w fornirze? Pytam, bo to drugie łatwiej wykonać. Poszukaj stolarza, który forniruje, zawieź mu skrzynkę I tyle.
Generalnie warto się w to bawić
A masz zdjęcia? Bo jeszcze istotne jest czy to np woda zniszczyła drewno czy ponadnormatywne użytkowanie. Jeśli woda to na 100% elektronika też dostała po dupie.
Generalnie warto się w to bawić

A masz zdjęcia? Bo jeszcze istotne jest czy to np woda zniszczyła drewno czy ponadnormatywne użytkowanie. Jeśli woda to na 100% elektronika też dostała po dupie.
- eu4yaon
Nie wiem z czego bo w rękach nie miałem ale pewnie jakaś płyta czy coś. Obudowa straszna jak by komus ten amplituner ze schodów spadł. Sprzedawca twierdził że elektronika jest ok. W sumie to problem sam sie rozwiazal, za długo sie zastanawialem i ktoś mnie ubiegł.
- mrcnoos
Faktycznie wygląda strasznie
Ampli przeżyło chyba atak domowego królika
Naprawa nie byłaby ani bardzo kosztowna ani trudna.
Z tego co widzę to zwykła płyta MDF lub wiórowa oraz okleina syntetyczna. Także jakbyś zapodał fornir to by jeszcze wartość wzrosła
No ale teraz to sobie możemy pogdybać.

Ampli przeżyło chyba atak domowego królika

Naprawa nie byłaby ani bardzo kosztowna ani trudna.
Z tego co widzę to zwykła płyta MDF lub wiórowa oraz okleina syntetyczna. Także jakbyś zapodał fornir to by jeszcze wartość wzrosła

No ale teraz to sobie możemy pogdybać.
- eu4yaon
Lekko nie miała. Troche sie obawialem o wnętrzności bo nie wierzę ze on sobie spokojnie stał na półce a w pracy jestem teraz i sobie o nim zapomniałem. Tak bym zaryzykował. No nic, kolejne pół roku czekania aż sie inny pojawi. 

- mrcnoos
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Łe tam, Panie, jakby to był 9090 czy 9090DB to jeszcze zrozumiałbym płacz

Tak czy siak temat ciekawy, a chyba są magicy w PL co takie budy robią na zamówienie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- eu4yaon
Nie takie łe tam, 7070 to max co mogę postawić w moim pokoju. Powiem Ci że łatwiej upolowac 8080 czy 9090 niż właśnie ten.
Myślałem że rzucicie wielowa linkami czy adresami do takich firm ale widocznie jest ich mało bo nawet google milczy. Kazdy chyba stawia na DIY

- mrcnoos
7070 też jest fajny. Wizualnie moje klimaty. Dorobienie skrzynki to małe piwo.
Następnym razem jak jest sprawny elektrycznie to bierz od razu. Najwyżej chwilę poczeka na nowe ubranko
Linki linkami, musisz poszukać fizyczne. Stolarze starej daty nie koniecznie lubią się z Internetem
Następnym razem jak jest sprawny elektrycznie to bierz od razu. Najwyżej chwilę poczeka na nowe ubranko

Linki linkami, musisz poszukać fizyczne. Stolarze starej daty nie koniecznie lubią się z Internetem

-
- Gramofon: Sansui sr-929
Jak gra to bież każdy lekko ogarnięty stolarz to ogarnie fornir trochę lakieru i po robocie
Analog Guy In A Digital World.Sansui AU-α907i MOS Limited