mirhon pisze: ↑15 sty 2019, 14:18
Zauważyłem że Kolega Administrator dość często kpi sobie z niewiedzy innych osób nie wrzucając nic sensownego do dyskusji
A gdzie ja kpię?

Fakt faktem już długo się srasz z wyborem wkładki
Pamiętam jaki gównowiedzowy uparciuch z Ciebie był na początku (przy wyborze gramofonu).
Teraz to jest zupełnie inna gadka, co mnie osobiście cieszy
mirhon pisze: ↑15 sty 2019, 14:18
czy wtedy parametry wejściowe wzmacniacza MM tj RC mają jakieś znaczenie ?
Oczywiście że mają
Generalnie każdy układ po drodze coś od siebie dodaje jednak i SUT tego stanu rzeczy magicznie nie zmienia.
Jednakże trudno ocenić jaki SUT z jakim preampem "dobrze gada".
No bo sam SUT tak jakby nie gada.
Gada połączenie SUT + wkładka MC LO.
A to strasznie komplikuje dyskusję nt. synergii "co z czym" skoro mamy co najmniej 3 elementy do żonglowania.
Dlatego "kosmos"
Najlepsza opcja?
SUT z nastawami (nie musi być tego dużo) + preamp phono MM z nastawami (im więcej tym lepiej, a jeśli jeszcze da się op-ampy wymienić to w ogóle bajka).
IMHO taka perspektywa jest realna do zamknięcia w przedstawionym budżecie jeśli założymy sobie wspomniane AU-320 + BUphono.
Jeśli już idziemy w układy ustawione na sztywno no to robi się z tego większa loteria i trzeba by szukać takich ludków co:
- mają wkładkę MC LO która Ciebie interesuje (np.)
- mają jakiś SUT
- mają jakiś preamp MM
- czy mają z czymkolwiek innym (SUT/preamp MM/wkładka ?) porównanie względem tego co używają na co dzień i co było lepsze i dlaczego
- pytanie "i co, chwalisz?" jest co najmniej bezproduktywne w sytuacji kiedy nie ma porównania, bo odpowiedź negatywna implikowałaby swego rodzaju masochizm
Tak więc przykładowo Regsoft jak ma wiele wkładek MC i SUTów to pewnie może rzucić listą swoich rekomendowanych kombinacji + info w jaki preamp phono MM to wpina i będziesz miał jakiś punkt zaczepienia
Cała reszta to loteria i zaproszenie do samodzielnych eksperymentów siłą rzeczy.
mirhon pisze: ↑15 sty 2019, 14:44
Ja po prostu organicznie nie lubię kupować w ciemno i wystawiać potem na allegro.
Skoro tak to zmień hobby

Nie, to nie kpina. To sprowadzenie na ziemię.
AU-320 od tańszych kumpli nie różni się tylko przełącznikami.
Wracając jednak do pytania zadanego w temacie (co zaczyna być pomijane chyba) - "to zależy"

W sensie to tak jak z "która lepsza wkładka?" gdzie każda jest inna a reprezentuje podobny poziom jakościowy