Reloop Turn 3
-
Reloop Turn 3
Witam serdecznie.
Po krótkim powitaniu przejde od razu do rzeczy.
Posiadam od roku gramofon Reloop Turn 3 Vintagowy
amplituner Nikko 5055 i kolumny podstawkowe Braun model LS chyba 65 ,wkładka Ortofon 2M Red.
Nurtuje mnie od jakiegos czasu opcja zewnetrznego preampu. Nie zanam sie za bardzo na temacie tyle co jestem w stanie wyczytac, natomiast slucham plyt
przez preamp wewnetrzny gramofonu a nie Phono mojego
Nikko, bo wydaje mi sie ze gada to lepiej. Pytanie do was
jest takie czy w znaczacy sposob zmieni sie jakosc odtwarzania plyt przy zmianie na preamp zew. no ale taki do kwoty 1000pln??? Czy ogolnie jest sens inwestowac???
Po krótkim powitaniu przejde od razu do rzeczy.
Posiadam od roku gramofon Reloop Turn 3 Vintagowy
amplituner Nikko 5055 i kolumny podstawkowe Braun model LS chyba 65 ,wkładka Ortofon 2M Red.
Nurtuje mnie od jakiegos czasu opcja zewnetrznego preampu. Nie zanam sie za bardzo na temacie tyle co jestem w stanie wyczytac, natomiast slucham plyt
przez preamp wewnetrzny gramofonu a nie Phono mojego
Nikko, bo wydaje mi sie ze gada to lepiej. Pytanie do was
jest takie czy w znaczacy sposob zmieni sie jakosc odtwarzania plyt przy zmianie na preamp zew. no ale taki do kwoty 1000pln??? Czy ogolnie jest sens inwestowac???
- dot87
- Gramofon: Akai AP D33/Technics
Re: Reloop Turn 3
Do tego konkretnego gramofonu to nie wiem. Ogólnie że 1000 zł to można wziąć z forum od Wydry bufona. Z testów wynika że raczej w tym budżecie ciężko będzie o coś lepszego (chyba że się uda jakąś używkę trafić). Tylko tak jak mówię nie wiem czy z tym gramofonem to warto...
Luxman L230/Rotel RA820Bx3/Wega P120SH/Pickering V15/Stanton 680/Shure m75/Dual CD 1065/HK 27
Philips LFD 3428/Somic V2/AKG 240 Studio/Beyerdynamic DT 770/990 Pro
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Napisz skąd jesteś, może ktoś mieszka obok i będziesz mógł pożyczyć na chwilę? Przekonasz się czy warto.
-
Co to znaczy ze z tym gramofonem warto?!?
Mam rozumieć ze built it preamp w tej szlifierce jest na tyle dobry ze kupno zewnetrznego preampu w cenie do
1000pln nic nie wniesie na plus???
Mam rozumieć ze built it preamp w tej szlifierce jest na tyle dobry ze kupno zewnetrznego preampu w cenie do
1000pln nic nie wniesie na plus???
- dot87
- Gramofon: Akai AP D33/Technics
Nie, nie znam po prostu tego sprzętu i powiem szczerze że nie wiem jakiej jest jakości (z tego co znalazłem w internecie to dość nowoczesna konstrukcja z napędem paskowym, co wcale niekoniecznie dobrze o niej świadczy w porównaniu ze sprzętem z epoki)
Chodzi mi po prostu o to że tor audio jest tak dobry jak jego najsłabszy element. Możesz mieć każdy element toru za powiedzmy plus minus 500 zł i może Ci to zagrać lepiej niż teoretycznie droższy zestaw ale gorzej dobrany z jednym słabszym elementem (przynajmniej tak mi się wydaje).
Luxman L230/Rotel RA820Bx3/Wega P120SH/Pickering V15/Stanton 680/Shure m75/Dual CD 1065/HK 27
-
dot87 bardzo dzieki za info. W internetach posza ze
jakikolwiek built in preamp zawsze przynajmniej z teori powinien zagrac gorzej niz preamp zew. za powiedzmy 500-800pln, dla tego wlasnie ten post;) strzasznie mnie to ciekawi a nie mam mozliwosci posprawdzac od kogos tylko musze po prostu cos kupic zeby sie wlasnie dowiedziec;))) pytanie co

jakikolwiek built in preamp zawsze przynajmniej z teori powinien zagrac gorzej niz preamp zew. za powiedzmy 500-800pln, dla tego wlasnie ten post;) strzasznie mnie to ciekawi a nie mam mozliwosci posprawdzac od kogos tylko musze po prostu cos kupic zeby sie wlasnie dowiedziec;))) pytanie co
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Na pewno będzie lepiej, nawet przy preampie za 200 złotych. Te preampy wbudowane w Chińczyki to kaszana.
Popularną modyfikacją wszelkich Reloopów czy AT to całkowite wymontowanie wbudowanego preampa.
Popularną modyfikacją wszelkich Reloopów czy AT to całkowite wymontowanie wbudowanego preampa.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-