Właśnie zamówiłem "na próbę". Powinien dotrzeć do 9 grudnia. Jeśli się nie sprawdzić (a po opiniach wątpię, by tak się stało), to "pójdzie w obieg"
Waxwing / old ver: Puffin ParksAudio LLC
- R4F4L
- Gramofon: Project Debut Carbon
Re: Waxwing / old ver: Puffin ParksAudio LLC
GigaWatt PF-1e + Ricable Primus Power - Musical Fidelity m2si + Ricable Dedalus + Ever Solo DMP-A6 + Ricable H6S+MG3+BNH + KEF iQ 90 - Pro-ject Tube Box S2 (Mullard) + Ricable Dedalus + Pro-Ject High Power It + Debut Carbon Evo + 2m Black - Waxwing
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Projekt się jeszcze rozwija?
Ostatni "news" na stronie jest z lipca. Słabo by było jakby twórca już porzucał temat i nie było dalszych aktualizacji softu.
Ostatni "news" na stronie jest z lipca. Słabo by było jakby twórca już porzucał temat i nie było dalszych aktualizacji softu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- R4F4L
Nie mam pojęcia - nie sprawdzałem. Tzn. sprawdziłem, że jest apka do sterowania, bo to jest dla mnie najważniejsze. Myślę, że tego nie uwalą, a nie oczekuję rozwoju - wystarczy, jeśli będzie działać w takim kształcie, jaki jest dziś. Zobaczymy
Ostatnia aktualizacja na stronie była około 2 miesiące temu (choć nie w formie nowego newsa).
GigaWatt PF-1e + Ricable Primus Power - Musical Fidelity m2si + Ricable Dedalus + Ever Solo DMP-A6 + Ricable H6S+MG3+BNH + KEF iQ 90 - Pro-ject Tube Box S2 (Mullard) + Ricable Dedalus + Pro-Ject High Power It + Debut Carbon Evo + 2m Black - Waxwing
-
ciepok77
Zamówiłem i ja (ma być na 4 grudnia), co prawda dla szwagra, ale ma przyjść do mnie i do świąt będzie u mnie, więc też przetestuję 
- R4F4L
Super! Im więcej użytkowników, tym łatwiejszy self-service. 
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Swoją drogą coraz więcej jest pre cyfrowych. Ostatnio miniDSP dołączyło. Elektrycznie jest lepsze od Puffina, ale nie ma tych wszystkich cyfrowych reduktorów śmieci także to nie do końca bezpośrednia konkurencja.
https://www.minidsp.com/products/usb-au ... face/adept
- R4F4L
Dzięki za infoBacek pisze: ↑29 lis 2024, 13:24Swoją drogą coraz więcej jest pre cyfrowych. Ostatnio miniDSP dołączyło. Elektrycznie jest lepsze od Puffina, ale nie ma tych wszystkich cyfrowych reduktorów śmieci także to nie do końca bezpośrednia konkurencja.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie ma też wyjścia analogowego, więc trochę słabo bo trzeba kombinować jak sygnał przerzucić z powrotem do wzmaka co nie ma DACa
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- R4F4L
No właśnie! A kombinowałem, czy nie podłączyć mojego Tube Box do DMP-A6 (przed wzmacniaczem) i ogarnąć temat przez jego EQ/PEQ, ale doszedłem do wniosków, że to nie da takiego efekty, jak Waxwing. Poza tym wydłuża tor. Poza tym-2 EQ/PEQ w DMP-A6 nie działa dla urządzeń zewnętrznych (działa tylko dla ustawienia input na Internal Player), o czym dowiedziałem się w międzyczasie.
- Bacek
Bo oni robią pod siebie, żeby to łatwiej walnąć pod korekcje akustyki i cyfrowe zwrotnice. Puffin w sumie też to robi (wyjście cyfrowe) więc featureów ma zdecydowanie więcej.
ADept natomiast ma też wejście liniowe więc sampolować można wszystko albo nawet używać do pomiarów. ADC ma bardzo przyzwoite.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Przede wszystkim, to jest konwerter analogowo - cyfrowy. Wchodzi analog, wychodzi cyfra. Inne przeznaczenie, inna funkcjonalność. To że ma wejście phono, nie czyni z niego jeszcze konkurencji dla waxwinga. Obawiał bym się tu pisać o jakiejkolwiek konkurencji.Bacek pisze: ↑29 lis 2024, 13:24Swoją drogą coraz więcej jest pre cyfrowych. Ostatnio miniDSP dołączyło. Elektrycznie jest lepsze od Puffina, ale nie ma tych wszystkich cyfrowych reduktorów śmieci także to nie do końca bezpośrednia konkurencja.
Również argument o lepszości elektrycznej, przy wyjściu cyfrowym jest chybiony, chyba że zarzucasz waxwingowi wadliwość konstrukcji i działania? Miałem okazję słuchać efekt finalny całego toru, robił wrażenie. Nie będę się rozpisywał o wrażeniach, bo ani nie miejsce, ani sensu nie ma większego. Jedynie, o czym warto wspomnieć, to że właśnie te "ficzery" tak trochę lekceważone przez niektórych robią robotę, potrafią "naprawić" zjechaną płytę, wyeliminować słyszalne rysy i pomóc wydatnie ustawić idealnie wkładkę.
Osobiście, gdybym był mniej "ortodoksyjny" i dopuszczał takie świętokradztwo jak cyfra w torze gramofonowym, miał bym go już dawno.
- Bacek
Zarzucam mu gorszy SINAD przy samplowaniu, to miałem na myśli o lepszości elektryczniej/pomiarowej. W wychodzącym sygnale jest więcej szumów własnych i zniekształceń urządzenia. Przy czym poziom z płyty, szumów i zniekształceń przykrywa i Puffin i to co z miniDsp wychodzi.
Oczywiście nie samym SINAD żyje człowiek.
Obydwa urządzenia są adresowane do dwóch różnych grup użytkowników.
- dale
No to jakie ma to znaczenie w praktyce?
Z jednej strony, fizyki nie przeskoczysz i dużo parametrów da się określić bezwzględnymi wartościami, z drugiej, liczy się efekt ostateczny, czyli nasze odczucia przy słuchaniu muzyki.
- Bacek
Bo przy większych różnicach (innych pre) i cichszych materiałach i mocniejszym pogłośnieniu mimo wszystko może być to słyszalne. Najłatwiej jest to zauważalne w hummie. W moim setupie każdy pre który miałem na gościnnych występach głośniej hummiał od ifi iPhono np.
A jak ktoś ma nerwicę natręctw to ten szum w każdej ilości będzie słyszalny przy zmienianiu płyty
.
A jak ktoś ma nerwicę natręctw to ten szum w każdej ilości będzie słyszalny przy zmienianiu płyty
- dale
Nerwica natręctw raczej winylom nie sprzyja
Dawno mierzyłeś tego waxwinga? No i to było u Ciebie słyszalne, czy nie? Bo napisałeś że może być.