MISSE pisze:Wiktor projektuje super klocki, więc cena jest proporcjonalna do wartości.
Wyjście słuchawkowe i dodatkowe regulacje podnoszą cenę, choć z tą myślą był projektowany.
Trudno porównywać lampę z nie lampą. Jeśli już przyzwyczaiłeś się do lampy to wszystko inne będzie grało inaczej (gorzej)
Jedyna szansa to awans do ligi MC i w Twoim klocku niema takiego wejścia

Jeszcze nie przywykłem, bo wziąłem tylko na tygodniowe testy
Z moimi kolumnami gra trochę krzykliwie góra, ale regulacja barwy jest absolutnie zbawienna przy niektórych realizacjach, które mam w swojej kolekcji. Poza tym na Ganymede jest duuużo detalu, doskonała przejrzystość, przestrzeń między instrumentami.
Miałem nadzieję na bezpośrednie porównanie z jakimś klasowym preampem (a za takową uważana jest przecież Husariaa, czy Nuda) bo mówiąc szczerze niczego w tej półce cenowej jeszcze nie słyszałem. Pod uwagę brałem samego preampa Ganymede - bez sluchawek i korekcji co ogranicza cenę do katalogowych 5-5,5k - ale to nadal duża kwota jak na wkładki MM.
Niemniej - jest też mozliwość zrobienia modyfikacji do MC w późniejszym czasie
Co do samego Haiku - miałem u siebie Sol II, Sol III , Brighta Mk4 i wspomnianego Sol MM i ostatecznie zdecydowałem się na zakup SOL2.