Wiim ultra

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przybysz
Gramofon: thorens td320

Re: Wiim ultra

Post autor: przybysz »

Porównując cenowo wiim ultra do ifi stream gen3 wychodzi bardzo podobnie, a ifi jest słabiej wyposażony. Czyli odpowiedź brzmi: nie spróbujesz to się nie dowiesz. Jak to ze wszystkimi sprzętami audio. Ucho nabywcy ma największe znaczenie. Miałem nadzieję że ktoś już ma, testuje i jest chętny do podzielenia się swoimi doświadczeniami. Nie pozostaje nic innego niż zakupy internetowe i odsłuchy.
Thorens TD320 MkIII,
Awatar użytkownika
notopa
Gramofon: Technics SL-1600mk2

Post autor: notopa »

domibobi pisze:
30 sie 2024, 19:38
Mam w planach zakup 😀 Może pod choinkę. Chce jednym pudełkiem zastąpić WiimPro i zewnętrzny dac (Musical Fidelity V90-DAC). Wydaje sie, że w WiimUltra fajna kość dac siedzi - SABRE 32-bit/384 kHz ES9038 Q2M. Także jakbyś coś znalazł ciekawego to nie zapomnij się pochwalić.
Hej Dominik, ale po co Ci aż Ultra? ProPlus chyba będzie lepszy jeśli szukasz tylko 1 pudełka jak napisałeś. Lepszy w rozumieniu że w kontekście DACa różnica pomiędzy nimi ponoć marginalna, nie do wychwycenia….a cenowo Ultra droższy.
well of course I'd like to sit around and chat
well of course I'd like to stay and chew the fat
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

Jeszcze się nie wgryzałem w temat zbyt mocno. Przyznam, że Ultra trochę przyciąga swoim wyglądem. Na szczęście na razie zupełnie nie mam ciśnienia na wydawanie pieniędzy:D ale jak przyjdzie jesień 🤣 to się zaiteresuję tematem trochę bardziej.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

domibobi pisze:
03 wrz 2024, 17:45
Jeszcze się nie wgryzałem w temat zbyt mocno. Przyznam, że Ultra trochę przyciąga swoim wyglądem. Na szczęście na razie zupełnie nie mam ciśnienia na wydawanie pieniędzy:D ale jak przyjdzie jesień 🤣 to się zaiteresuję tematem trochę bardziej.
Sam się czasem biję z myślami ale czy gra warta świeczki....
Mój XDuoo puszczony przez Dac,a TopingE30II wypuszcza jak dla mnie przyzwoity sygnał i jest pytanie czy na tym torze co mam osiągnąłbym znaczącą różnicę czy tylko łabędzi śpiew.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Post autor: domibobi »

To chyba bardziej potrzeba jakiejś zmiany żeby nie było nudy ;). Jeśli tylko uda się sprzedać Wiim Pro i V90dac to dlugo się nie będę zastanawiał :)
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

domibobi pisze:
04 wrz 2024, 21:06
To chyba bardziej potrzeba jakiejś zmiany żeby nie było nudy
tak dla sportu :D
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Jozi

domibobi pisze:
To chyba bardziej potrzeba jakiejś zmiany żeby nie było nudy ;). Jeśli tylko uda się sprzedać Wiim Pro i V90dac to dlugo się nie będę zastanawiał :)
No jakby się sprzedaż udała to warto coś nowego spróbować w torze.
Jeszcze ewentualnie poczekać na jakieś pierwsze opinie, jak to gra.
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Pro+ wydaje się dla mnie już maks pułapem jak na moje zainteresowania i potrzeby, aż za dobry i dużo.
Zdaje się Hipciu nasz sobie założył, bo jak z nim gadałem via tel, to był pod solidnym wrażeniem.
Ultra się zapoznałem filmikowo, coś poczytałem i faktycznie imponujący, ale jakoś mnie nie przekonał, kolejny gadget który pójdzie w kąt.. jak mawia moja żonka i ma rację :)
Wybaczcie ale trochę się nie zgodzę, że cena przystępna. To elektronika, a to tanieje na potęgę i szybko. Jeszcze szybciej się starzeje.
Ale oczywiscie będę śledził wasze dywagacje, bo trzeba być na bieżąco i to zresztą dość ciekawe.
Awatar użytkownika
haleem
Gramofon: Pioneer PL30 II

Post autor: haleem »

Dla osób posiadających klasyczny wzmacniacz, pre gramofonowe, i korekcja akustyki mogą rekompensować różnicę w cenie do wersji pro
"urocze świecidełko" :dance: na front panelu jeszcze dodatkowo w gratisie
Nad M33, Tannoy Precision 6.4 Pioneer PL-30L II Denon DL 103, Sumiko Blue Point 2, Nagaoka MP200
Awatar użytkownika
Jozi

darkman pisze:
04 wrz 2024, 21:12
Pro+ wydaje się dla mnie już maks pułapem jak na moje zainteresowania i potrzeby, aż za dobry i dużo.
Zdaje się Hipciu nasz sobie założył, bo jak z nim gadałem via tel, to był pod solidnym wrażeniem.
Ultra się zapoznałem filmikowo, coś poczytałem i faktycznie imponujący, ale jakoś mnie nie przekonał, kolejny gadget który pójdzie w kąt.. jak mawia moja żonka i ma rację :)
Wybaczcie ale trochę się nie zgodzę, że cena przystępna. To elektronika, a to tanieje na potęgę i szybko. Jeszcze szybciej się starzeje.
Ale oczywiscie będę śledził wasze dywagacje, bo trzeba być na bieżąco i to zresztą dość ciekawe.
Dareczku może i w kąt, bo u mnie Xduoo + Topping E30II jest wciśnięty w kąciku, ale zacząłem przeglądać te kostki, który co ma na pokładzie.
No i tak za transport służy mi XDuoo a Dac E30II Toppinga ma na pokładzie 2x AKM AK4493S każda kość osobno na kanał.
Z kolei Wiim pro+ ma na pokładzie pojedynczą kość AKM 4493SEQ.
Czytam i czytam i za fiksa nie łapię co zyskałbym, nabywając Pro+ jako transport +Toping E30II w stosunku do XDuoo+ Topping E 30II.
Pewnie na moim torze nie byłoby różnicy do wychwycenia, no chyba że cos by wniosło, jakieś lepsze strumieniowanie etc.
Nie jestem w tym biegły, by to porównać.
amrowek pisze:
04 wrz 2024, 21:08
domibobi pisze:
To chyba bardziej potrzeba jakiejś zmiany żeby nie było nudy
tak dla sportu :D
No czyżby tu byłoby wyjaśnienie potrzeby zmian :lol: :lol: :lol: .
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Yyyiii ja to nie dość, że w ogóle nie jestem biegły, to nawet i mało słucham. No tak radio jak chłopaki zapodają, że trzeba(!) i coś tam ze spotka dla poznawczości, a poza tym to już nie mam czasu i gramofon to umiem obsłużyć, a tego to nie za bardzo.. no płyt w Qę, a i radio czas musi mieć co by nie wypaść z rytmu i wiedzieć do nowego.
Musiałbym się od nowa uczyć, analog sprzedać, a to Panie już nie ten czas. Bo czas jest odpoczynku u mnie i radości siwienia (znaczy mam już za sobą) obecnie. Robię tylko to co lubię, a grzebać się w nowym za bardzo nie lubię, ale kibicuję kolegom, to owszem.
Powinno mi się udać dociągnąć do końca bez tego plusa, jakoś.
Inne mam priorytety radości podszyte przyjemnością bliźnich zacnych. Ot dzisiaj wpadł kumpel na małą czarną, a nigdy nie widział pierwszego wydania Thick As A Brick i tej gazety w pełnej krasie. No to już widział i nawet obmacał. Życie to małe epizody, ale za to jakie! Niby nic, a zostają czasem na zawsze.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

darkman pisze:
10 wrz 2024, 21:40
Inne mam priorytety
O widzę Darku, że cię jakaś melancholia i naszła, jakieś takie myśli filozoficzne , czyżby wpływ powoli zbliżającej się jesieni? No bo chyba nie złapałeś jakiej ultra fali plus jakiego tam lana?
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
notopa
Gramofon: Technics SL-1600mk2

Post autor: notopa »

darkman pisze:
10 wrz 2024, 21:40
Życie to małe epizody, ale za to jakie! Niby nic, a zostają czasem na zawsze.
Darek jest jesieniarzem, jak nic :) Ja mam tego Pro+ (zresztą po części przez Dominika, bo kiedyś pisaliśmy i dość pozytywnie wypowiadał się o wersji Pro więc kupiłem Pro+), mogę Ci podesłać jeśli tylko zechcesz - daj tylko znaka (to się upewnisz jak bardzo do szczęścia tego nie potrzebujesz ;)
well of course I'd like to sit around and chat
well of course I'd like to stay and chew the fat
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Melancholia chyba nie, ot urobiony jestem po pachy ale i zadowolony. Tak sobie słucham 3-raz Argusa Wishbone'ów* i wcale jakoś nie myślę, że chciałbym lepiej. Jednak wina się napiję! I może o to chodzi 8-)

*nie, nie szkodami bo igła dobra, a płyta Mejwisa.. se pożyczyłem :D
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

darkman pisze:
10 wrz 2024, 22:25
Melancholia chyba nie, ot urobiony jestem po pachy ale i zadowolony. Tak sobie słucham 3-raz Argusa Wishbone'ów* i wcale jakoś nie myślę, że chciałbym lepiej. Jednak wina się napiję! I może o to chodzi 8-)

*nie, nie szkodami bo igła dobra, a płyta Mejwisa.. se pożyczyłem :D
Mnie też nie :D Graj jeśli taka jest potrzeba, w końcu życie składa sie z epizodów. Jesli ten bedzie przyjemny tym lepiej ;) Looz.
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
----------------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
ODPOWIEDZ