Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200 Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
Tak. Po włączeniu wzmacniacza zdarzają się te trzaski w kanale natomiast po pewnym czasie, nie wiem jak się 'dogrzeje", nie występują już żadne trzaski. Dlatego wydawalo mi się że to raczej przełącznik źródeł...
Luxman L230/Rotel RA820Bx3/Wega P120SH/Pickering V15/Stanton 680/Shure m75/Dual CD 1065/HK 27
Philips LFD 3428/Somic V2/AKG 240 Studio/Beyerdynamic DT 770/990 Pro
Tak. Po włączeniu wzmacniacza zdarzają się te trzaski w kanale natomiast po pewnym czasie, nie wiem jak się 'dogrzeje", nie występują już żadne trzaski. Dlatego wydawalo mi się że to raczej przełącznik źródeł...
Gdyby to byl przełącznik źródeł to trzaski pojawiały/znikałyby przy przełączaniu źródła a nie po pewnym czasie grania. Jak dla mnie to przekaźnik albo zimy lut z tym, że ten drugi raczej na odcinku gdzie występują już duże prądy (tranzystory mocy, rezystory emiterowe). Duży prąd jest wstanie rozgrzać miejsce styku i poprawić kontakt.
Wydaje mi się że dalsza gdybologia nie ma najmniejszego sensu.
Kupiłeś wzmacniacz za 270zł. Czyli jest to sprzęt którego wartość w zasadzie wyklucza zlecenie naprawy w komercyjnym serwisie. Wyklucza, gdyż jeśli ma to być zrobione jako tako, to będzie kosztować więcej niż dwie trzy stówki.
Ja na Twoim miejscu odesłałbym sprzęt bez wcześniejszego grzebania, jeśli nie bardzo wiesz jak się za to zabrać. A tak chyba jest. Jeśli zaczniesz jednak psikać, to uczciwie byłoby pogodzić się z brakiem możliwości zwrotu jak i potencjalnym brakiem skuteczności psikania w dłuższym czasie.